Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 131A
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 110 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 5 927 kr/mån Inklusive värme och vatten. 
)

Hägerstensvägen 131A

STOR, LJUS OCH VÄLPLANERAD FYRA MITT I ASPUDDEN

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: VINTAGEFABRIKEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 131A
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum
Area
110 kvm
Avgift
5 927 kr/mån Inklusive värme och vatten.

Arkitekturen

Arkitekt: 1910 ARKITEKT OKÄND

Förstaden Aspudden växte fram under 1910-talets första år. Många hus uppfördes under dessa år och ett av dem var Vallfarten 2. Det byggdes troligen under åren 1910-1912 men vem som ritade huset är tyvärr okänt. Albin Brag var dock en arkitekt som ritade mycket i området. Vallfarten 2 är ett bostadshus i fyra våningar med tillhörande gårdsflygel. Fasaden är putsad i vitt och har en vacker fronton mitt på och där finns även ett burspråk. Fönstren är spröjsade med tre glas i varje båge och sannolikt insatta på 1930- till 1940-talet. Först på 1970-talet moderniserades huset fullt ut med bad- eller duschrum och moderna kök. Då slogs även flera mindre lägenheter samman till större. I Brf Vallfarten 2 finns idag 20 lägenheter och två hyreslokaler. Här råder en trevlig gemenskap och här bor många barn som leker tillsammans ute på gården. Här finns två uteplatser och mycket grönska. En trädgårdsmästare i föreningen tar hand om växtligheten, vilket är mycket uppskattat. I huset finns bland annat gemensam tvättstuga, hobbylokal med snickarbänk, barnvagnsförråd, cykelrum och förråd för vinterdäck.

FÖRENINGEN

Vallfarten 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vallfarten 2 är en äkta bostadsförening belägen på adresserna Hägerstensvägen 131A & B. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt om totalt 1 573 kvm boyta och 4 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken sedan år 2000.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen i egen regi.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector Försäkring ASA. Se mer info om försäkringarna i årsredovisningen.

Urval renoveringar

Föreningen har i årsredovisningen en fortsatt komplett och gedigen lista på genomförda renoveringar fram till 2019. Under 2020 genomfördes stora projekt så som relining av stammar, fasadrenovering mot Hägerstensvägen samt installation av bergvärme.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder är idag ca 10,9 mkr vilket ger en belåning på ca 6900kr/kvm boyta. Det finns ca 1 mkr i kassa & bank och de planerar att amortera ca 500tkr sommaren 2021. Föreningen har inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren i uppgång 131 A med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns en hobbylokal i källaren i portuppgång 131 A. I rummet finns en snickarbänk och förvaringshylla. Det finns cykelrum i respektive portuppgångs källare. Föreningen har två barnvagnsrum. Det ena ligger på entréplanet i portuppgång 131 A. Det andra delas med grannföreningen och ligger på den lilla innergården vid den bakre entrén till portuppgång 131 B. Föreningen har en större innergård tillsammans med Brf Pilgrimen. På föreningens del finns rabatter, örtträdgård samt en uteplats med trädgårdsmöbler och grill.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer den löpande städningen av trapphus m.m.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme & V/A ingår i avgiften. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg för bredband om 250kr/månad. Gruppanslutningsavtalet ger medlemmar tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och ned-laddning samt TV basutbud och bredbandstelefoni.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se föreningens hemsida, www.brfvallfarten2.se.

OMRÅDET

Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande men lägre kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande senare bebyggelse. I Aspuddens centrala kärna finns många restauranger, caféer och småbutiker. Vill du äta pizza behöver du inte ens lämna huset, En pizza i Aspudden med sina goda pizzor är en av föreningens hyresgäster. Aspuddens bibliotek ligger i huset intill. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Här finns också populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet. Tunnelbanan ligger endast cirka 100 meter från fastigheten, resan till T-centralen tar 12 minuter.