Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 131A
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 110 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 5 927 kr/mån Inklusive värme och vatten. 
)

Hägerstensvägen 131A

STOR, LJUS OCH VÄLPLANERAD FYRA MITT I ASPUDDEN

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: VINTAGEFABRIKEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 131A
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum
Area
110 kvm
Avgift
5 927 kr/mån Inklusive värme och vatten.

Arkitekturen

Arkitekt: 1910 ARKITEKT OKÄND

Förstaden Aspudden växte fram under 1910-talets första år. Många hus uppfördes under dessa år och ett av dem var Vallfarten 2. Det byggdes troligen under åren 1910-1912 men vem som ritade huset är tyvärr okänt. Albin Brag var dock en arkitekt som ritade mycket i området. Vallfarten 2 är ett bostadshus i fyra våningar med tillhörande gårdsflygel. Fasaden är putsad i vitt och har en vacker fronton mitt på och där finns även ett burspråk. Fönstren är spröjsade med tre glas i varje båge och sannolikt insatta på 1930- till 1940-talet. Först på 1970-talet moderniserades huset fullt ut med bad- eller duschrum och moderna kök. Då slogs även flera mindre lägenheter samman till större. I Brf Vallfarten 2 finns idag 20 lägenheter och två hyreslokaler. Här råder en trevlig gemenskap och här bor många barn som leker tillsammans ute på gården. Här finns två uteplatser och mycket grönska. En trädgårdsmästare i föreningen tar hand om växtligheten, vilket är mycket uppskattat. I huset finns bland annat gemensam tvättstuga, hobbylokal med snickarbänk, barnvagnsförråd, cykelrum och förråd för vinterdäck.

FÖRENINGEN

Vallfarten 2

Antal lägenheter och lokaler

Det finns två portuppgångar i fastigheten (Hägerstensvägen 131 A och B). Föreningen består av 20 stycken lägenheter (total bostadsyta 1 573 m2) med följande fördelning: 6 st 1 rok, 4 st 3 rok samt 10 stycken 4 rok. Till detta har man även 3 hyreslokaler i fastigheten. Man har ävedn ett förråd om cirka 30 kvm som hyrs ut till flyttfirma. Föreningen är äkta.

Föreningens bildande

Föreningen tog över fastigheten år 2000.

Mark

Föreningen innehar tomträtten och drabbas således inte av höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen har avtal med Conzignus för ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen i egen regi.

Renoveringar

Föreningen har i årsredovisningen en komplett och mycket gedigen lista på de renoveringar som genomförts fram till 2017. Sedan dess har En total fönsterrenovering genomförts. I samband med detta genomfördes en portrenovering med.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och totala långfristiga skulder uppgår till strax under 7,6 miljoner. Skuldkvoten är cirka 4,400 kr/kvm boyta, snittet i Aspudden är ca 6.000 kr/kvm. Avgiften planeras att ligga oförändrad under 2019.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, under hyresnämndens rekomendationer.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer den löpande städningen av trapphus m.m.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren i uppgång 131 A med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Utanför tvättstugan finns en markeringstavla för att boka tvättid. Det finns en hobbylokal i källaren i portuppgång 131 A. I rummet finns en snickarbänk och förvaringshylla. Det finns cykelrum i respektive portuppgångs källare. Föreningen har två barnvagnsrum. Det ena ligger på entréplanet i portuppgång 131 A. Det andra delas med grannföreningen och ligger på den lilla innergården vid den bakre entrén till portuppgång 131 B. Till detta rum behövs en särskild nyckel som medlemmarna får kvittera ut från föreningens ordförande. Föreningen har en större innergård tillsammans med Brf Pilgrimen. På föreningens del finns rabatter, örtträdgård samt en uteplats med trädgårdsmöbler och grill.

Det är föreningens trädgårdsgrupp som ansvarar för skötseln av gårdarna. Under föreningens "städdagar" kan även andra medlemmar få arbetsuppgifter på gårdarna.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Gruppanslutningsavtalet ger medlemmar tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och nedladdning samt TV basutbud och bredbandstelefoni. 250 kr per månad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor samt kontakt med styrelsen 25 jan 2019. Gå gärna in på föreningens informativa hemsida https://www.brfvallfarten2.se/ Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande men lägre kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande senare bebyggelse. I Aspuddens centrala kärna finns många restauranger, caféer och småbutiker. Vill du äta pizza behöver du inte ens lämna huset, En pizza i Aspudden med sina goda pizzor är en av föreningens hyresgäster. Aspuddens bibliotek ligger i huset intill. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Här finns också populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet. Tunnelbanan ligger endast cirka 100 meter från fastigheten, resan till T-centralen tar 12 minuter.