Type and press Enter.

Skogvaktargatan 2

IDYLLISKA HJORTHAGEN - VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skogvaktargatan 2
Område
Hjorthagen
Våning
0.5 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 m²
Avgift
3 097 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv.

Allmänt om fastigheten

El
3 706 kr/år
Försäkring
2 960 kr/år
Övrigt
3 024 kr/år
Total driftskostnad
9 690 kr/år
Beräknat antal pers
3

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Sterner 1947

Tre fastigheter utgör tillsammans Brf Dubbelbössan. En av dem är Dubbelbössan 6 på Skogvaktargatan 2. Fastigheterna ritades av Stockholms stads fastighetskontor och då det gäller Dubbelbössan 6 är ritningarna signerade Nils Sterner. Nils Sterner var vid denna tid chefsarkitekt vid Stockholms fastighetskontor. Han står ensam och i par med andra arkitekter bakom en mängd Stockholmsbyggnader, till exempel Tekniska nämndhuset och nya polishuset på Kungsholmen, centrumanläggningarna i Bagarmossen och Västertorp och radhusområdet Skönstaholm i Hökarängen. Brf Dubbelbössan består av 55 lägenheter och 13 kommersiella lokaler. Husen omringar en lugn och trivsam innergård med utemöbler och grillmöjlighet. Föreningens tvättstuga finns lättillgängligt i samma hus som lägenheten.

FÖRENINGEN

Brf Dubbelbössan

Föreningen

Brf Dubbelbössan 6 (org. nr 769618-8437) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Dubbelbössan 6 år 2010. Föreningens består av adresserna Artemisgatan 14-20, Skogvaktargatan 2-4A samt Dianavägen 11-11A. Fastigheterna byggdes 1947, 1950 och 1951 och föreningen äger marken. Brf Dubbelbössan omfattar 51 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 13 kommersiella lokaler med hyresrätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9076 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott och bostadsrättsförsäkring ingår. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts av Renab Förvaltning AB. Fastighetsskötsel sköts av Svanströms EL&VVS.

Bredband och kabel-tv

Com Hem levererar kabel-tv och öppet fibernät levereras av Zitius.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande bedöms från fall till fall.

Föreningen accepterar inte köpare som har för avsikt att använda lägenheten för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 120 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Cykelrum och barnvagnsrum finns i fastigheten.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Renoveringar, i urval

2016 renovering/omgjutning av balkonger, nya balkongräcken, omputsning av fasader, 2015 byte av samtliga elements termostater, nya hängrännor och stuprör, 2013 nya armaturer samt målning i trapphus, fibernät indraget, ny fjärrvärmecentral, ny asfalt på gångväg vid Skogvaktargatan, målning av samtliga källarfönster, OVK-besiktning utförd, nya fastighetselcentraler, 2011 ny tvättstuga, nytt låssystem för portar etc, 2007 ny belysning i allmänna utrymmen, 2003 stambyte, fönsterbyte, byte av samtliga elinstallationer

Planerat underhåll:

2019 ny asfalt på gångväg vid Artemisgatan, byte av entréportar.

Städning

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. Här finns skola, förskola och flera småbutiker, restaurang samt en mataffär runt hörnet. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval av löp- och promenadvägar och idrottsanläggningar, och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Skogvaktargatan ligger med ett högt läge med utsikt mot Lilla Värtan. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten endast 30 m från fastigheten) och av buss 55 som tar dig bland annat via Stureplan och Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder. Ett annat stort plus är att du från denna plats smidigt tar dig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt.