Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lustigkullavägen 1
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 461 kr/mån inkl. värme och V/A. )

Lustigkullavägen 1

LJUS FUNKISPÄRLA HÖGST UPP MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: GÄRDE

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lustigkullavägen 1
Område
Gröndal
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
föreningens information
Avgift
2 461 kr/mån inkl. värme och V/A.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Total driftskostnad
3 600 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Elkostnad enligt schablon

Arkitekturen

Arkitekt: PEDER CLASON 1934

Lustigkullavägen 1 i fastigheten Charlottendal 5 uppfördes 1934 efter ritningar av arkitekt Peder Clason. Det är ett fint 1930-talshus i fyra våningar med ljust gul putsad fasad, burspråk, vitmålade fönstersnickerier och port i ek och glas som idag förvaltas av Brf Villa Lustigkulla. Fastigheten är grönklassad i Stockholmsstads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Till de boendes förfogande finns tvättstuga och hobbyrum och dessutom en mysig innergård med utemöbler och grill.

FÖRENINGEN

Brf Villa Lustigkulla

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Charlottendahl 5 & 12 i Stockholms stad. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt på adresserna Gröndalsvägen 17 och 19 samt Lustigkullavägen 1 och 3. Utifrån Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering har huset klassats som "grön", dvs. bebyggelse som är särskilt värdefull kulturhistorisk eller konstnärlig synpunkt. Föreningen bildades 2001.

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nytt tomträttsavtal är påskrivet och har börjat gälla fr.o.m. 2020-07-01, då med en särskild nedsättning under de första fyra åren. Inga planerade ändringar av månadsavgifterna, avgifterna idag är beräknade på den nya höjda tomträttsavgälden.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av Nabo. Fastighetsskötseln sköts av Driftia.

Renovering

Ombyggnadsår 1989, det året renoverades tak, fasad, stammar, elstigar, portuppgångar samt hiss och även gården rustades upp. Sedan dess har följande renoveringar skett: Nytt fjärrvärmesysten, 2013. Stambyte i källare på Gröndalsvägen 1-3, 2014. Stamspolning, 2014. Fönsterrenovering, 2016. Renovering av affärslokal, 2016. Målning av tak, 2016. Utvändig målning av fönster och balkongdörrar, 2016. Renovering av centralventilation samt punktlagning av fasad, 2019.

Kommande renoveringar

Inga större planerade förutom löpande underhåll. Se listan i årsredovisning för ytterligare information om dessa.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 8 Mkr, vilket ger cirka 3250 kr per kvm boyta. Snittbelåningen i Gröndal är ca 7000kr/kvm. Föreningen har i dag dolda tillgångar i form av 2 st hyresrätter. De har även ca 1,3 mkr i kassa&bank. (Uppgifter från årsredovisning 2019). När hyresrätter avyttras kommer föreningens ekonomi att stärkas avsevärt. 2018 beslutade föreningen att sänka avgifterna med 10% och en hyresrätt såldes under 2019 vilket gjorde att föreningen amorterade på sina lån.

Andrahandsuthyrning

Upplåtelse får ske med tillstånd från styrelsen. Tillstånd sökes med maximalt 12 månaders löptid per kontrakt. Därefter förnyad ansökan. Kontraktsformulär enligt praxis hos Fastighetsägarna.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Gjensidige Forsikring ASA Norge.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Källarförråd om ca 3.5kvm disponeras av lägenheten.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar per år, höst och vår.

Gemensamma utrymmen

På gården finns gemensam lummig uteplats med sittplatser och grill. Cykelrum och barnvagnsrum finns i huset. Gemensam tvättstuga i källaren på Gröndalsvägen 17 med 4 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare.

Bredband

Bredbandet levereras via Comhem samt ett parallellt system via Fiber där Open Universe förmedlar de olika operatörerna.

Delat ägande

Godkänns i föreningen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Överlåtelseavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp. En pantsättningsavgift debiteras köparen om 1% av prisbasbeloppet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs mer på www.brfvillalustigkulla.se.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i charmig, livfull och trivsam miljö där gamla trähus och trädgårdar blandas med funkis och modern tegelarkitektur på ett smått unikt sätt. I kvarteret Charlottendal bredvid Clasons stora funkisbyggnad finns till exempel det gamla sommarnöjet Charlottendal från 1782 som tidigare var hem åt byggmästaren Olle Engkvist - mannen bakom många fastigheter i Gröndal, bland annat de berömda stjärnhusen. På Lustigkullavägen bor du nära både Gröndals småstadsmysiga centrum och Liljeholmens mer urbana miljöer med shoppinggalleria och knutpunkt för kommunikationer med tunnelbana, tvärbana och bussar. Dessutom har du Mälaren och den lilla sjön Trekanten med badplatser på sommaren och skridskoåkning på vintern åt varsitt håll. Promenadvägarna i området är många och fina, inte minst trevlig är närheten till Vinterviken med dess trädgårdar, bryggor, café och restaurang.