Type and press Enter.

Vattenledningsvägen 59

MITT I KRANSEN - MYSIG OCH SOCIAL VINDSTREA MED ÖPPEN SPIS

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare
Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 59, 3 tr
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss, Hiss saknas
Rum
3 rum och kök
Area
78 m²
föreningens information
Avgift
3 792 kr/mån Obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende bredband. Kallvatten ingår i avgiften. Individuell mätning av värme- och elkostnader då direktverkande el tillämpas i föreningen.

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
13 000 kr/år
Försäkring
2 580 kr/år
Total driftskostnad
15 580 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Uppvärmning är inkl värme och hushållsel

Arkitekturen

Arkitekt: Byggår: ca 1910

Fastigheten Vitsippan 3 uppfördes under 1910-talets första år då det byggdes mycket i området. Tyvärr vet man varken exakt byggnadsår eller vem som ritat huset. Några originalritningar finns tyvärr inte bevarade och därmed saknas dessa uppgifter. Denna del av Stockholm tillhörde vid denna tid Brännkyrka socken och inkorporerades med staden först 1913. Ritningar från före sammanslagningen har tyvärr i flera fall försvunnit. Stadsplanen i Midsommarkransen föreskrev vid denna tid att husen skulle byggas i två våningar och den byggrätten utnyttjade man maximalt genom att använda både vinden och suterrängvåningen. Vitsippan 3 är en tidstypisk byggnad med en vacker fasad putsad i gult. Husets mitt pryds av ett elegant burspråk som längst upp avslutas av en klassicistisk prydnadsgavel. Takkuporna och taket är klädda i plåt.

FÖRENINGEN

Brf Vitsippan 3

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Vitsippan 3. Föreningen består av 9 bostadslägenheter varav 7 stycken är bostadsrätter och 2 stycken är hyresrätter. Föreningen upplåter även 2 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten Vitsippan 3 år 2014.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen. Trappstädning sköts av en städfirma.

Städdagar:

Föreningen har två gemensamma städdagar om året.

Garage och parkering:

Boendeparkering på gatan gäller, taxa 4.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 6,9 milj kr. Föreningens två hyresrätter om 115 kvm skulle kunna göra föreningen skuldfri när de säljs. Dessutom har föreningen ca 800.000 kr i kassan.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår kallvatten. Obligatoriskt bredbandstillägg tillkommer om 165:-/mån ovanpå månadsavgiften.

Bredband:

Leverantör är Bredbandsbolaget. Hastighet 100 mbit/s.

Renoveringar

Renovering takbeläggning 1990 - Nya vatten-/avloppsstammar 1995 - Byte av el-stigare 1995 - Renovering fönster 2001 - Renovering tvättstuga 2011 - Stamspolning 2014 - Installation av fiber 2015 - Renovering av hyresrätter 2017.

Förråd:

Förråd på markplan, cirka 5 kvm.

Delat ägande:

Godkännes.

Juridisk person

Godkännes ej.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstugan ligger i källaren med ingång från trapphuset. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt ett torkrum. I källaren finns även duschrum och WC. Soprum samt cykel-/banvagnsförråd finns i huset och det finns även cykelförvaring på gården. Ca 200 meter från huset finns en kommunal återvinningsstation. Föreningen disponerar en välskött och fin trädgård omgiven av grönska och gamla fina byggnader. Gården ligger skyddad på baksidan av huset och har många soltimmar på sommaren. På sommaren är gården utrustad med bänkar, stolar och bord.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Biografen Tellus som snart kan fira 100-årsjubileum ligger precis mittemot. Verksamheten här startade redan 1920 och erbjuder idag både film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom precis intill den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.