Type and press Enter.

Ringvägen 153

RENOVERINGSCHANS – LJUS OCH GENOMGÅENDE MÖJLIG TREA 5 TR UPP

TEXT: SJÖGREN FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 153, 5 tr
Område
Södermalm - Sofo
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
74 m²
Avgift
3 432 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv basutbud

Allmänt om fastigheten

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 300 kr/år
Övrigt
3 024 kr/år
Total driftskostnad
9 324 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1929

Kvarteret Räfsan bebyggdes till större delen under 1920-talet, med undantag för några tidigare uppförda byggnader. Räfsan 7 uppfördes 1927-1930 efter ritningar av Albin Stark. Den långa tillkomstprocessen beror på att huset ritades om under tiden. De första ritningarna är från 1926. Albin Stark var en produktiv arkitekt som ritat åtskilliga byggnader i såväl Stockholm som Solna under flera decennier och i olika byggnadsstilar. Räfsan 7 består av ett gathus i sex våningar och en gårdsflygel som är fem våningar hög. Fasaden är stramt klassicistisk och välbevarad, putsad i en rosa nyans och har symmetriskt utplacerade fönster som är spröjsade med tre glas i varje båge. Brf Räfsan 153 är en nybildad förening med 61 lägenheter varav 14 med hyresrätt, två hyreslokaler och två garage som är uthyrda till företag.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 153

Föreningen

Brf Räfsan 153 (org. nr 769633-1136) är en nybildad förening som förvärvade fastigheten Räfsan 7 år 2018. Föreningen består av ett gathus med adress Ringvägen 153 och ett gårdshus med adress Ringvägen 153 B, och omfattar totalt 65 lägenheter varav 13 hyreslägenheter samt två hyreslokaler. Det finns även två garage som är uthyrda till företag.

Marken

Innehas med äganderätt.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv tecknas separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga som kommer renoveras i samband med stambytet. Ytterligare en tvättstuga ska byggas.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen kommer att se över ekonomin efter alla renoveringar.

Kommande renoveringar

2019 Byte av radiatorer i samtliga lägenheter.

Utförda renoveringar i urval

2019 stambyte, byte av el i samtliga lägenheter och hela fastigheten, renovering av hissar, 2018 vinden har exploateras och sålts som bostadsrätter i samband med det gjordes även taket.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Hemsida

https://brfrafsan153.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-05-13 samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. hemsida https://brfrafsan153.se/

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter vid Ringvägens lugna slutpunkt. Du bor mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och till Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant. Praktiska extradetaljer är även att det finns en färghandel i grannfastigheten och en pizzeria i samma hus – perfekt för en lägenhetsrenoverare!