Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 61, 5 tr
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 32 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 946 kr/mån inkl värme, v/a och tv. (obligatoriskt tillägg om 91 kr för bredband tillkommer)
)

Katarina Bangata 61

LJUS OCH LUFTIG FUNKISETTA MED MYCKET ORIGINALCHARM

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 61, 5 tr
Område
Södermalm - SoFo
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
32 kvm
Avgift
1 946 kr/mån inkl värme, v/a och tv. (obligatoriskt tillägg om 91 kr för bredband tillkommer)

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 582 kr/år
Övrigt
2 600 kr/år
Total driftskostnad
6 182 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt innebär gas

Arkitekturen

Arkitekt: Rolf Hagstrand 1934

Vitbetan 33 är ett klassiskt funkishus som ritades av Rolf Hagstrand och stod färdigt 1934. Rolf Hagstrand drev firman Hagstrand & Lindberg tillsammans med Birger Lindberg, men var även produktiv på egen hand. Bland Hagstrands mer kända byggnader märks Aston Hotel med biograf Rival på Mariatorget. Vitbetan 33 är ett bostadshus i sex våningar samt suterrängvåning, pampigt och välbevarat med fasad putsad i brunrött, en snygg entréport och hörnbalkonger i smide som renoverats exemplariskt. I Brf Beda finns 48 lägenheter, de flesta av mindre storlek.

FÖRENINGEN

Brf Beda

Bostadsrättsföreningen

Föreningen äger fastigheten Vitbetan 33. Föreningen består av 48 lägenheter, varav 47 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är en fotograf, journalist, samt CJ ledsagarservice. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1933 av arkitekt Rolf Hagstrand.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2002.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Votiv.

Renovering:

2018/19 Renovering av trapphus. 2018 Stamspolning av samtliga stammar. Komplettering av plattor på innergård. Nybyggnation av balkonger mot gård, 2017 Renovering av en hyreslokal. Sopkärlshus inköpt. Byte av stenplattor på innergård. Renovering av tvättstuga och byte av tvättstugefönster, 2016 OVK av bostadsrätter, Renovering av hörnbalkonger, Målat om taket, Kompletterad taksäkerhet, Nedmonterade handdukstorkar pg.a felaktig inkoppling mot tappvatten, 2015 Nytt ventilationsaggregat i en hyreslokal, Ny tvättmaskin, 2014 Fasadrenovering. Ny torktumlare, 2013 Värmeslinga i stuprör vid entré installerades, Ny elcentral, 2011 Ny undercentral för fjärrvärme installerades, 2010 Fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger, 2002 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar (ej alla dörrar) och V/A-stammar byttes enligt följande, Stambyte i kök, badrum och källare. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt och ytskikt av kakel resp klinker. All rör dragning i badrum och kök byttes. Nya elstigar samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.

Kommande renovering

Diskuterar hissrenovering men inga beslut än.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till ca 9,9 milj kr. Dessutom finns ca 1,5 Mkr i kassan.

Belåning per kvm ca 2980kr.

Avgifter:

Inga avgiftsändringar är planerade.

Bredband och kabel-tv

100/100 Mbit bis Bahnhof, kostnad 91kr/mån. Avgiften är obligatorisk och betalas via hyresavin. Tillval såsom IP-telefoni eller IP-TV kan köpas till av enskild medlem.

Kabel-TV - Ansluten till kabelnät via Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Enskild medlem kan beställa abonnemang via Comhem.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två maskiner, torktumlare samt torkskåp, cykelförråd och återvinningsrum för glödlampor och el-avfall.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Delat ägande

Delat ägande tillåts, minsta ägarandel 10%.

Förråd:

Källarförråd.

Juridisk person:

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma, lugna och lummiga kvarter vid Katarina Bangata pampiga allé och Ringvägens lugna slutpunkt. Du bor mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.