Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stockholmsvägen 120
  [Område] => Djursholm
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 84 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 400 kr/mån Inkl: v/a och parkeringsplats )

Stockholmsvägen 120

VACKER VINDSVÅNING I SEKELSKIFTESVILLA – BALKONG, KAMIN OCH EGEN TRÄDGÅRDSDEL

FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stockholmsvägen 120
Område
Djursholm
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
84 kvm
föreningens information
Avgift
3 400 kr/mån Inkl: v/a och parkeringsplats

Driftskostnader

El
12 480 kr/år
Renhållning
3 201 kr/år
Försäkring
2 436 kr/år
Total driftskostnad
18 117 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Förutom basutbudet för kabel-tv finns genom fibermodemet även tillgång till Netflix, alla Play-tjänster och olika filmtjänster som t ex. SF Anytime.

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sigge Cronstedt 1893 / 1907

1893 lät disponent Gustaf Bratt uppföra detta hus som han lät kalla Villa Björke, men huset har även kallats Bratts villa. Arkitekt Sigge Cronstedt ritade huset, och 1907 då Gustaf Bratt avlidit, förvärvade greve Cronstedt själv huset. Han lät också bygga om huset efter nya egna ritningar. Han flyttade sedan in i en stor och påkostad villa i två våningar som hade vattenburen centralvärme, vilket inte hörde till vanligheterna så tidigt på seklet. Huset bär idag drag av både 1890-talets historicism och det tidiga 1900-talets jugendstil. Byggnadskroppen är oregelbunden och ligger i en sluttning, vilket gör att en hög trappa leder upp till entrén. Fasaden är putsad i en gulröd kulör med vissa panelklädda partier som är av senare dato. Taket är brutet och tegelklätt. 1948 byggdes huset om och delades upp i två lägenheter, en på vartdera våningsplanet, men i slutet av 1950-talet blev den ett enfamiljshus igen, för att nu åter ha delats upp till tre lägenheter som tillsammans bildar Brf Folkvang, namngiven efter husets fastighetsbeteckning Folkvang 12.

FÖRENINGEN

Brf Folkvang - Danderyd

Föreningen

Brf Folkvang 12 (org. nr 76912-7385) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Folkvang 12 år 2005. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Stockholmsvägen 120 och omfattar 3 lägenheter med bostadsrätt. Huset har en stor och lummig trädgård för de boende. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 10 422 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 450 kr/månad tillkommer för fiber och även 1040 kr / månad för el. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen själv.

Bredband och kabel-tv

Fiber med 100Mbit/s och ett brett kabel-tv utbud levereras av Telia, detta ingår i den obligatoriska kostnaden om 450 kr/ månad som tillkommer på månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen om denne avser att bo i lägenheten permanent, även andrahandsuthyrning är tillåten om styrelsen ger sitt samtycke.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Stor och uppvuxen trädgård, varje lägenhet har sin egen del av trädgården, gemensam nedre hall och parkeringsplats.

Parkering

Parkeringsplats för en bil ingår i månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd om ca 15 kvm.

Renoveringar, i urval

2017 badrumsrenovering, 2015 genomgående renovering av lägenheten, nytt kök sattes in, väggar målades och elen drogs om.

Kommande renoveringar

Löpande underhåll sker.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av extern firma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i mars 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Djursholm var en av de första villastäder som växte upp utanför Stockholm i slutet av 1800-talet. Hit drogs Djursholmsbanan som en bibana till järnvägen Stockholm – Rimbo, och naturskönt och havsnära uppfördes här många vackra villor. På Stockholmsvägen 120 bor du både nära havet och nära Djursholms torg med restauranger, mysigt bageri, bokhandel, blomsterhandel och andra butiker. Busshållplats finns rakt över gatan varifrån resan tar cirka tio minuter till Danderyds sjukhus och tunnelbanan. Flera populära skolor och förskolor finns inom några minuters avstånd liksom utmärkta förutsättningar finns för att utöva till exempel fotboll, ridning, tennis, golf och yoga.