Type and press Enter.

Katarina Bangata 67 A

SNYGG, STOR TVÅA MED HÄRLIG BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

TEXT:MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: EVENSTEVEN

Denna bostad är såld

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 67 A
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
57 m²
Avgift
2 955 kr inkl värme, VA

Arkitekturen

Arkitekt: 1965 Arkitekt FRID ARCHIBALD

Husen i fastigheten Vitbetan 3 uppfördes 1965 på mark som tidigare huserat H H Carlstens Porterbryggeri. Byggnaderna ritades av arkitekt Archibald Frid och stod klara 1965. Fastigheten består av två hus vid Malmgårdsvägen, två vid Katarina Bangata och en längre huskropp i kvarterets mitt. Husen har sex-sju våningar och har fasader i ljusgul puts. Fastigheten ser i stort sett ut som den gjorde då den var nybyggd och är ett fint exempel på 1960-talets strama och välplanerade byggande. Dess utformning anknyter till 1930-talets funktionalistiska arkitektur. Sedan 2001 ägs husen av Brf Vitbetan 3, en stor och stabil förening med mycket god ekonomi och 230 lägenheter, varav ca 214 är bostadsrätter och övriga är kvarvarande hyresrätter. Föreningen har även nio lokaler i gatuplanet som hyrs ut. De boende har en gemensam stor innegård med utemöbler, grill, pingisbord och lekplats. Här kan barn leka, cykla, spela fotboll och vara ute själva. Den odlingsintresserade har möjlighet att ha en egen odlingslott på gården. Stämningen är härlig och social med boende i alla åldrar. Inomhus finns en stor och fräsch tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd, gym och en gästlägenhet som kan bokas via nätet. Föreningen har även garageplatser à 750 kr/månad, dit det för närvarande kortare kö.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 3

Antal lägenheter och lokaler

212 bostadsrättslägenheter och 16 hyreslägenheter fördelade på 1-4 RoK samt 14 lokaler om 4 510 kvm. 2 st hyresrätter sålde föreningen under 2018 det framgår inte i årsredovisningen för 2017.

År föreningen övertog fastigheter

2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Garage och parkering

Garage om 150 platser finns i föreningen, för övrig parkering gäller boendeparkering på gatan. Kostnad för garageplats är 750kr/mån. Kortare kö, för mer info maila till info@borgmerio.se

Renovering

Byte från oljeledning till fjärrvärme 2002.

Målning av trapphus 2003.

Målning av tak 2004.

Stambyte 2007.

Renovering av balkonger 2008.

Målning av fönster 2008.

Byte av nyckelsystem 2009.

Tätning av fönster 2009.

Byggnation av tvättstuga 2011.

Hissrenovering 2013-2016.

Takrenovering 2017.

Kommande renoveringar:

Reparation av fönster 2019.

Diskussioner förs för förbättringar av entre.

Byte av hiss hösten 2018.

Ekonomi

Solid

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Förråd

Ingår

Gemensamma utrymmen

Gemensam uteplats på innergården. 3st tvättstugor. 2 cykelrum. Barnvagnsrum. Återvinningsrum.

Bredband och tv

Com Hem samt över bredband/fiber via Ownit.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida., föreningens ordförande Kerstin Rohmer årsredovisning för 2017 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt på Katarina Bangatas allé med äldre bebyggelse runt, bakom huset har du Vitabergsparken som är en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Eller ta en kort promenad till Nytorget och bli inspirerand av butiker och njut av det stora antalet högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på din kvarters krog, Bleck som ligger i lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära till vattnet och kajerna med fina promenadstråk runt Årstaviken och du har båtförbindelser som tar dig in till Dramaten/ Djurgården och Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer in mot city.