Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 67 A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 955 kr/mån inkl värme, VA )

Katarina Bangata 67 A

SNYGG, STOR TVÅA MED HÄRLIG BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

TEXT:MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: EVENSTEVEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 67 A
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
57 kvm
föreningens information
Avgift
2 955 kr/mån inkl värme, VA

Arkitekturen

Arkitekt: 1965 Arkitekt FRID ARCHIBALD

Husen i fastigheten Vitbetan 3 uppfördes 1965 på mark som tidigare huserat H H Carlstens Porterbryggeri. Byggnaderna ritades av arkitekt Archibald Frid och stod klara 1965. Fastigheten består av två hus vid Malmgårdsvägen, två vid Katarina Bangata och en längre huskropp i kvarterets mitt. Husen har sex-sju våningar och har fasader i ljusgul puts. Fastigheten ser i stort sett ut som den gjorde då den var nybyggd och är ett fint exempel på 1960-talets strama och välplanerade byggande. Dess utformning anknyter till 1930-talets funktionalistiska arkitektur. Sedan 2001 ägs husen av Brf Vitbetan 3, en stor och stabil förening med mycket god ekonomi och 230 lägenheter, varav ca 214 är bostadsrätter och övriga är kvarvarande hyresrätter. Föreningen har även nio lokaler i gatuplanet som hyrs ut. De boende har en gemensam stor innegård med utemöbler, grill, pingisbord och lekplats. Här kan barn leka, cykla, spela fotboll och vara ute själva. Den odlingsintresserade har möjlighet att ha en egen odlingslott på gården. Stämningen är härlig och social med boende i alla åldrar. Inomhus finns en stor och fräsch tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd, gym och en gästlägenhet som kan bokas via nätet. Föreningen har även garageplatser à 750 kr/månad, dit det för närvarande kortare kö.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vitbetan 3 är en äkta förening bestående av 218 bostadsrätter och 12 hyresrätter fördelade på 1-4 rok. Det finns även 14 lokaler med hyresrätt, varav 8 butiks-/kontorslokaler mot gatan. Föreningen övertog fastigheten med dess byggnader år 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renovering i urval

2020 - Trapphusrenovering.

2019 - reparation av fönster.

2017 - takrenovering av samtliga hus.

2013-2016 - hissrenoveringar.

2011 - byggnation av ny tvättstuga i markplan.

2009 - byte av nyckelsystem.

2008 - renovering av balkonger samt målning av fönster.

2007 - stambyte.

2003 - målning av trapphus.

2002 - byte från oljeledning till fjärrvärme.

Kommande renoveringar

De flesta stora renoveringarna är utförda. Under året ska portarna eventuellt fräschas upp.

Ekonomi

Föreningen har en solid ekonomi där lånebilden ligger på ca 2200 kr/kvm bostadsyta. Under 2019 amorterades 20 mkr på lånen. Snittet i innerstan ligger på 6000 kr/kvm.

De hyresrätterna som finns kvar ger en löpande intäkt om ca 1,1 mkr per år och står även som en dold tillgång i föreningen. Lokalerna genererade under 2019 cirka 3,5 mkr och i kassan finns 9 mkr. Sammanfattningsvis en riktigt fin föreningsekonomi.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. Inga planer på att förändra avgiften finns i nuläget.

Vid överlåtelse utgår en avgift om 1 183 kr som betalas av köparen. Vid pantsättning utgår 473 kr per pant.

Förråd

Ett vindsförråd i samma trappuppgång disponeras av lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera gemensamma uteplatser på innergården. Samtliga med grillplats. Tre tvättstugor, två cykelrum, samt rum för barnvagnar respektive återvinningsrum.

Garage och parkering

Garage om 150 bilplatser samt i mån av plats möjlighet till mc-plats finns i föreningen. Garageplatserna upplåts med hyresrätt och medlemmar har förtur. I kön står cirka 5-6 medlemmar och beräknad kötid är givetvis svår att uppskatta eftersom det beror på flyttcykler, men bör vara ca ett halvår. Kostnaden för garageplats är 750kr/mån. För att ställa sig i kö samt för mer information, maila till info@borgmerio.se.

Bredband och tv

Kabel-TV från ComHem samt bredband via Ownit om 250mbit/s, möjlighet att uppgradera till 1000mbit/s finns.

Medlemskap

Delat medlemskap godkänns. Juridisk person godkänns inte som medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning för 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt på Katarina Bangatas allé med äldre bebyggelse runt, bakom huset har du Vitabergsparken som är en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Eller ta en kort promenad till Nytorget och bli inspirerand av butiker och njut av det stora antalet högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på din kvarters krog, Bleck som ligger i lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära till vattnet och kajerna med fina promenadstråk runt Årstaviken och du har båtförbindelser som tar dig in till Dramaten/ Djurgården och Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer in mot city.