Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 67 A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 955 kr/mån inkl värme, VA [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 325 )

Katarina Bangata 67 A

SNYGG, STOR TVÅA MED HÄRLIG BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

TEXT:MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: EVENSTEVEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 67 A
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
57 kvm
föreningens information
Avgift
2 955 kr/mån inkl värme, VA
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
325

Arkitekturen

Arkitekt: 1965 Arkitekt FRID ARCHIBALD

Husen i fastigheten Vitbetan 3 uppfördes 1965 på mark som tidigare huserat H H Carlstens Porterbryggeri. Byggnaderna ritades av arkitekt Archibald Frid och stod klara 1965. Fastigheten består av två hus vid Malmgårdsvägen, två vid Katarina Bangata och en längre huskropp i kvarterets mitt. Husen har sex-sju våningar och har fasader i ljusgul puts. Fastigheten ser i stort sett ut som den gjorde då den var nybyggd och är ett fint exempel på 1960-talets strama och välplanerade byggande. Dess utformning anknyter till 1930-talets funktionalistiska arkitektur. Sedan 2001 ägs husen av Brf Vitbetan 3, en stor och stabil förening med mycket god ekonomi och 230 lägenheter, varav ca 214 är bostadsrätter och övriga är kvarvarande hyresrätter. Föreningen har även nio lokaler i gatuplanet som hyrs ut. De boende har en gemensam stor innegård med utemöbler, grill, pingisbord och lekplats. Här kan barn leka, cykla, spela fotboll och vara ute själva. Den odlingsintresserade har möjlighet att ha en egen odlingslott på gården. Stämningen är härlig och social med boende i alla åldrar. Inomhus finns en stor och fräsch tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd, gym och en gästlägenhet som kan bokas via nätet. Föreningen har även garageplatser à 750 kr/månad, dit det för närvarande kortare kö.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 3

Föreningen

Brf Vitbetan 3 (org. nr 769605-4118) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vitbetan 3 år 2001. Föreningen består av adresserna Katarina Bangata 65-69 och 67 A-B samt Malmgårdsvägen 16-20, och omfattar 219 lägenheter med bostadsrätt, 11 lägenheter med hyresrätt samt 14 lokaler med hyresrätt, varav 8 butiks-/kontorslokaler mot gatan. Föreningen upplåter 150 garageplatser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 471 kr per kvm boarea. Årsavgiften uppgår till 621kr/kvm boyta per år. Under 2020 amorterades 10 mkr på lånen. De hyresrätter som finns kvar ger en löpande intäkt om ca 900 tkr per år och står även som en dold tillgång i föreningen. Lokalerna genererade under 2020 cirka 3,1 mkr och i kassan finns cirka 9 mkr. Föreningens månadsavgift har varit oförändrad sedan 2001. I december 2021 var det även avgiftsfritt. Allt som allt en mycket välmående förening.

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Borg & Merio Fastighetsvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Kabel-TV från Comhem samt bredband via Ownit om 250mbit/s, med möjlighet att uppgradera till 1000mbit/s finns.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera gemensamma uteplatser på innergården, samtliga med grillplats. Tre tvättstugor, två cykelrum, samt barnvagnsrum och återvinningsrum.

Garage och parkering

Garage om 150 bilplatser à 750 kr/mån samt möjlighet till mc-plats. Föreningen har även laddstationer för elbil mot tillägg. Garageplatserna upplåts med hyresrätt och medlemmar har förtur. För att ställa sig i kö samt för mer information, mejla info@borgmerio.se.

Renoveringar, i urval

2020 trapphusrenovering och installerat bredband till samtliga lägenheter, Nytt port telefonsystem, 2019 reparation av fönster, 2017 takrenovering på samtliga hus, 2013–2016 hissrenoveringar, 2011 byggnation av ny tvättstuga i markplan, 2009 byte av nyckelsystem, 2008 renovering av balkonger samt målning av fönster, 2007 stambyte, 2003 målning av trapphus, 2002 byte från oljeledning till fjärrvärme.

Kommande renovering

Garaget kommer att renoveras med planerad start i Mars 2022.

Föreningen finansierar detta projekt med eget kapital. Ingen avgiftshöjning är planerad eller beslutad.

Städning

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i Februari 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Hemsida

www.vitbetan3.se

OMRÅDET

Här bor du mitt på Katarina Bangatas allé med äldre bebyggelse runt, bakom huset har du Vitabergsparken som är en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Eller ta en kort promenad till Nytorget och bli inspirerand av butiker och njut av det stora antalet högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på din kvarters krog, Bleck som ligger i lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära till vattnet och kajerna med fina promenadstråk runt Årstaviken och du har båtförbindelser som tar dig in till Dramaten/ Djurgården och Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer in mot city.