Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hantverkargatan 83, 5tr
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 107 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 782 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband )

Hantverkargatan 83

BLIVANDE DRÖMHEM - STOR FYRA MED BALKONG HÖGST UPP

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: OZZOLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hantverkargatan 83, 5tr
Område
Kungsholmen
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
107 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
2 782 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

Kommentar
Driftkostnader saknas

Arkitekturen

Arkitekt: G. HAGSTRÖM & F. EKMAN 1912

Karlsvik 38 är ett hörnhus i sex våningar beläget vid korsningen Hantverkargatan och Karlsviksgatan. Det uppfördes 1912 och ritades av den produktiva arkitektduon Georg Hagström och Frithiof Ekman. Det är ett klassiskt bostadshus från 1910-talets första år. Fasaden är putsad i en ljust gul nyans och pryds av burspråk, både runda och rektangulära. Brf HSB Karlsvik 208 är en välorganiserad bostadsrättsförening med mycket god ekonomi som består av fastigheterna Karlsvik 17 och Karlsvik 38. Här finns 63 lägenheter och tio lokaler. Föreningen har en mycket fin nyrustad och belyst innergård med rabatter och stenläggningar och en stor pergola där det finns flera sittgrupper och grillmöjligheter. Inomhus har man en relaxavdelning med bastu och duschar, en stor tvättstuga med tidsbokning, en mindre tvättstuga för spontantvätt och cykel- och barnvagnsförråd.

FÖRENINGEN

HSB Brf Karlsvik 208

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade 1981 fastigheterna Karlsvik 17 och Karlsvik 38. Föreningen är en äkta förening som består av 64 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler (lokalyta 967 kvm vilket ger mycket goda intäkter). Dessutom finns det fortfarande kvar 1 hyresrätt som idag hyrs av en tandläkarmottagning. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar i urval

1997 - 2006 Nya balkonger byggs. 2003 - 2004 Rörsstambyten. 2008-2009. Renovering av samtliga trapphus. 2009. Rökkanalrenovering. 2011. Ny undercentral installerad samt stamspolning. 2012 Renovering av gården. 2012 Byten av samtliga allmänna lås. 2012 Kollektivt Bredband, TV och telefoni. 2013 Renovering av 79:ans yttre fasad. 2013 Gårdsrenovering slutförd med planteringar och möbler. 2015 Renovering av tvättstuga. 2016 OVK godkänd. 2016 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt. 2018 Renovering av fasader mot gården, ommålning av trapphusen. 2018 Fasader mot gatan renoveras, taken målas och renoveras.

Renoveringarna under 2018 kommer inte påverka avgiften.

Ekonomi

En ekonomiskt stark förening med mycket goda intäkter från sina lokaler (över 2 msek årligen) och en mycket låg belåning med endast 1185kr/kvm i belåningsgrad. Inga avgiftsändringar finnas planerade.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 568 kr vilken betalas av säljaren och en pantsättningsavgift på 672 kr per pant.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en stor tvättstuga med 4 maskiner, 2 torkskåp, 2 torktumlare och mangel. Dessutom finns en mindre drop-in tvättstuga i gatuplan mot gården. Föreningen har en mycket omtyckt och gård med planteringar och grillmöjligheter som renoverades 2012. I källaren finns även en relaxavdelning med bastu och duschar.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har nyligen tecknat ett gruppavtal med Bredbandsbolaget där kabel TV och bredband numera ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. I denna HSB förening behöver boende inte vara medlem hos HSB.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med detta läge behöver du inte sakna någon form av service, ej heller grönska eller vatten. Här bor du nära både Rålambshovsparken och Kronobergsparken och har Fridhemsplan och även Västermalmsgallerian just intill. Kommunikationerna från denna plats är en av de bästa i staden. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, både de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Dessutom bor du nära Norr Mälarstrand och kan bada vid Smedsuddsbadet. Hantverkargatan är en levande och kuperad gata med många trevliga och unika butiker och matställen.