Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sulitelmavägen 14 A
  [Område] => Bromma - Traneberg
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41,5 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 106 kr/mån inkl. värme, vatten )

Sulitelmavägen 14 A

MÖNSTERPRAKT I VÄLBEVARAD FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI:BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sulitelmavägen 14 A
Område
Bromma - Traneberg
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
41,5 kvm
föreningens information
Avgift
3 106 kr/mån inkl. värme, vatten

Arkitekturen

Arkitekt: Cyril Marcus 1940

Fastigheten Hundshögen 2 på Sulitelmavägen 14 stod inflyttningsfärdig 1940. Huset ritades av arkitekt Cyril Marcus. Han har ritat ett flertal smalhus i Stockholms förorter samt även spårvagns- och bussdepån Söderhallen vid Barnängsgatan och samtliga vagnhallar och skötselbyggnader för den nya tunnelbanan. Hundshögen 2 är ett klassiskt smalhus, uppfört i tre våningar med delvis inredd suterrängvåning. Huset ligger i en sluttning och de två entréerna nås via trappor med smäckra metallrörsräcken. Fasaden är putsad i en gul nyans och har vitmålade fönster som är en till tre lufter breda. I Brf Stockholms Fjäll finns tolv hushåll. Föreningen har en god ekonomi med flera investeringar gjorda. På gång är att omvandla en före detta lokal till bostad vilket kommer stärka ekonomin ytterligare. Man har en mysig stor uteplats belägen vid en skogsdunge. Här ordnas kräftskiva och andra trevliga tillställningar. På gården finns även kompost och gemensamma trädgårdsredskap. I huset finns gemensam tvättstuga. I den lilla föreningen råder en trevlig och respektfull samhörighet med möjlighet att påverka, men utan alltför stora förväntningar eller arga lappar. Tjocka väggar och golv gör att man kan välja lugn och ro.

FÖRENINGEN

Brf Stockholm Fjäll

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Hundshögen 2. Fastigheten bebyggdes 1940 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt samt två uthyrda förråd. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1940 och ritades av arkitekt Cyril Marcus.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Stockholm Fjäll förvärvade fastigheten 2007.

Mark:

Det är tomträtt.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Juridikon och den tekniska av föreningen själv (med avtal med Jourmontör och Securitas).

Garage och parkering

Föreningen har 2 egna parkeringar som lottas ut till 2 medlemmar varje år.

Renoveringar

Ny puts 1990.

Elstammar 1990.

Stambyte och badrumsrenoveringar 1992.

Bergvärme installerad först kring år 2000, sedan 2014.

Renovering av tvättstugan 2015.

Kommande renoveringar

Renovering av fönster.

Installering av säkerhetsdörrar.

Färdigställande av lägenhet (fd lokal) inför försäljning.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppkom enligt Årsredovisningen 2017 till ca 3,5 miljoner kr vilket ger ca 7000 kr per kvm bostadsrättsyta.

Avgifter:

Månadsavgiften höjdes på senaste mötet för att täcka upp för höjd tomträttsavgäld. Kommande investeringar beräknas däremot kunna finansieras av försäljning av en till lägenhet ombildad lokal på 29 kvm.

Överlåtelseavgift utgår med högst 2,5% av prisbasbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgift får tas ut med högst 1% av prisbas beloppet och betalas av pantsättaren.

Förråd:

Ett källarförråd på ca 2 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en fin gård med möblerad uteplats och cykelförråd inomhus, samt tvättstuga. Ett extraförråd är för tillfället uthyrt. Föreningen har även gemensam kompost.

Bredband och tv:

Comhem analogt utbud ingår, övriga kanalpaket bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Det går att få bredband via Comhem, xDSL från olika leverantörer.

Svartfiber finns indraget i källaren, husnät kan dras upp till lägenheten om lägenhetesinnehavaren bekostar själv (ca 6500 kr) valfri fiberleverantör kan sedan anslutas, t.ex. Bahnhof som finns etablerat i områdesnod BRM11.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt styrelsen.

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tranebergs bebyggelse härstammar till största delen från 1930- och 1940-talen, med många smalhus och punkthus, men här finns även lite äldre bebyggelse i form av större gårdar, bland annat Tranebergs gård och Johannelunds gård. Området är kuperat och ligger på en udde omgiven av Ulvsundasjön och Tranebergs sund, med trevliga motionsslingor och badplatser i anslutning. Omgivningen är trygg och vänlig och rik på upplevelser, med djur, natur, trädgårdar och vatten nära, samtidigt som avståndet in till staden är kort. I Traneberg finns ett mindre centrum och vid Alviks torg finns till exempel en välsorterad Ica-butik, gym, tennishall och flera trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Brioche. På Sulitelmavägen bor du på nära promenadavstånd till både Tranebergs centrum och Alviks torg. Buss 114 går som en ringlinje bland annat till stranden, koloniområdet. I Alvik finner du både tunnelbanan, Tvärbanan och Nockebybanan.