Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 68
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 4 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 495 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och 100mb Bredband )

Östgötagatan 68

LJUS LJUV JUGEND MED BALKONG OCH LÅG AVGIFT

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 68
Område
Södermalm - SoFo
Våning
4 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
föreningens information
Avgift
1 495 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och 100mb Bredband

Arkitekturen

Arkitekt: Sam Kjellberg 1912

Kolonnen 1 är ett hus beläget i hörnet av Östgötagatan och Ringvägen. Det uppfördes under åren 1912-1913 och ritades av arkitekt Sam Kjellberg. Han är mannen bakom bland annat husen där restaurangerna Pelikan och Kvarnen ligger. Kolonnen 1 är ett stilfullt jugendhus som är mycket välbevarat, och var då det stod nytt ett påkostat hus med wc, hiss och kopplade tvåglasfönster, som var ganska nytt vid denna tid. I huset som har tre trapphus huserar Brf Tre uppgångar. Föreningen består av 43 lägenheter och ekonomin är mycket god och avgifterna låga. I källaren finns två tvättstugor, en bokningsbar och en obokningsbar. Det är inga svårigheter att hitta tvättid i någon av dem. Föreningen har också en fin stenlagd innergård med planteringar, träd, två uteplatser och en bokningsbar grill. Här finns också ett litet hus med barnvagnsförråd, cykelparkering och soprum.

FÖRENINGEN

Brf Tre Uppgångar

Föreningen

Brf Tre Uppgångar (org. nr 716417-8563) är en skuldfri äkta förening som förvärvade fastigheten Kolonnen 1 år 1985. Föreningen består av ett hörnhus med adress Östgötagatan 66-68 och Ringvägen 133, och omfattar 43 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Brf Tre Uppgångar är skuldfri. Avgifterna sänktes med 10 % fr o m januari 2021. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via Comhem. Fiber finns indraget i huset och föreningen har tecknat avtal med OWNIT (obligatorisk kostnad 134 kr/månad).

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande mellan sambos accepteras.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, tre torkskåp och en mangel. Det finns även en ej bokningsbar tvättstuga. Prunkande mysig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Här finns även ett litet gårdshus med barnvagnsutrymme samt sophantering. Cykelrum finns i källaren och även cykelställ på gården.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 4 kvm.

Renoveringar, i urval

2020 nya ståldörrar från gård ner till källare, ny ledbelysning med rörelsevakt, högtrycksspolning av samtliga stammar, ytskikt tvättstuga, 2018 fasad, balkongrenovering mot gata, fiber, 2016-2017 trapphus, 2015 byggdes balkonger mot innergården, 2013 tak, 2010 högtrycksspolades samtliga stammar, 2009 fönster mot Östgötagatan, 2005 fasad mot gården, 1997 nya el-stigare. Samtliga V/A-stammar bytta 1964-2003.

Planerade renoveringar

2021 OVK. Föreningen följer en underhållsplan som revideras varje år.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Vita Bergen och Eriksdalsområdet. I de närmaste kvarteren finns flera trevliga matställen, till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus. Runt Nytorget bara ett par kvarter bort finns än fler trevliga restauranger, caféer och butiker.