Type and press Enter.

Love Almqvists väg 4B

FIN OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Love Almqvists väg 4B
Område
Kungsholmen - Kristineberg
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
44,5 m²
föreningens information
Avgift
3 520 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
3 120 kr/år
Total driftskostnad
5 520 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
driftskostnaderna är baserade på säljarnas förbrukning. I lägenheten bor två vuxna och ett barn.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1934 Sven Wallander

Fastigheten Örnar 4 består av ett sexvåningshus och en envåningsbyggnad som ursprungligen inrymde en barnkrubba, eller förskola, som finns kvar än idag. Husen uppfördes av HSB och ritades av Sven Wallander som var organisationens chefsarkitekt. De stod inflyttningsfärdiga 1935. Brf Örnar är än idag en HSB-förening och här finns 87 lägenheter, de flesta av dem med två rum och kokvrå. De boende har tillgång till två tvättstugor (en bokningsbar och en drop-in), bastu, snickarbod, cykelrum och ett uthyrningsrum som går att boka för gäster. Dessutom en innergård och en fantastisk takterrass som går längs hela byggnadens längd och har förnämlig utsikt mot Mälaren och solnedgångarna över Bromma.

FÖRENINGEN

HSB Brf Örnar 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Örnar 4 med adresser Love Almqvists väg 4 A-B. Föreningen upplåter 87 lägenheter med bostadsrätt och en hyreslokal. Huset ritades av Sven Wallander och uppfördes 1934-35.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB Stockholm som sköter den ekonomiska förvaltningen.

Renovering i urval

2018 - Byte av fläkt dagislokalen, nytt portkodlås. 2017 - åtgärdat fukt i källaren via dränering på fastighetens baksida. Reparation av takfläkt. Reparation av läckande varmvattensrör i värme- och underhållscentralen. 2016 – Stamspolning. 2015 - Byte av termostater i samtliga lägenheter samt förskola. 2014 - Nya hissar. 2013 - Nytt yttertak, nya rör i krypgrunden. 2012 - Nya tvättstugor och renovering av värme- och underhållscentral. 2011 - Renovering av takterrass. 1985-86 totalrenoverades huset. Då bytte man el- och V/A-stammar samt renoverade fasad, fönster, tak och trappuppgångar.

Kommande renoveringar

Närmst är renovering av ventilationen, trapphusen och källaren. Pengar finns avsatt för detta. Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som uppdateras årligen.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 23 mkr, vilket ger knappt 6000 kr/kvm boyta, vilket motsvarar snittet i Stockholm. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tvs grundutbud. Inga planerade avgiftsförändringar finns.

Vid försäljning debiteras säljaren 1163 kr i överlåtelseavgift. Vid pantsättning utgår 465 kr per pant.

Andrahandsuthyrning

All andrahandsuthyrning kräver styrelsens skriftliga godkännande.

Tvättstuga

Två tvättstugor finns i källaren, en bokningsbar och en drop-in. Sammanlagt finns sammanlagt med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, en centrifug, ett torkskåp, ett torkrum och två manglar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en samlingslokal med plats för ca 35 pers som går att hyra för 100kr/tillfälle. Ett övernattningsrum utrustat med bäddsoffa finns i föreningen, detta kostar 150kr/natt att hyra. Bastu finns att nyttja gratis. Cykelrum finns placerat till höger om B-uppgången. En takterass finns.

Bredband

Föreningen är ansluten till Bredbandsbolaget och har ett avtal där bredband och telefoni ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej. Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel på 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018 och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kristineberg är Kungsholmens västligaste utpost, vackert beläget på klipporna mot Mälaren. Här finns lugnet, parkerna och vattnet med småbåtshamn och badmöjligheter. Härifrån kan du promenera längs vattnet runt holmen och även ta Tranebergbron över till Alvik och Bromma. Den nya stadsdelen Hornsbergs strand norr om Kristineberg har medfört ett ökat utbud av restauranger och barer i området vilket ger härlig stämning, särskilt sommartid. Du har nära till storhandling på Ica Maxi i Lindhagen och ett stort utbud av olika träningsmiljöer och -lokaler i området, och tar dig snabbt med cykel, buss eller tunnelbana till knutpunkten Fridhemsplan, och sedan vidare mot city.