Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skinnarviksringen 20
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 1 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 50 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 501 kr/mån inkl värme, vatten och bredband )

Skinnarviksringen 20

1930-TALSDRÖM PÅ DRÖMADRESS - SÄLLAN TILL SALU

TEXT: MURÈN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLING: FRANSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skinnarviksringen 20
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
50 kvm
Förvaltares information
Avgift
3 501 kr/mån inkl värme, vatten och bredband

Arkitekturen

Arkitekt: Adrian Peterson 1936

Dolomiten 4 på Skinnarviksringen 20 uppfördes 1936 efter ritningar av Adrian Peterson. Det är ett flerfamiljshus i villastil i tre våningar och byggt i suterräng med inredd vind och med en liten flygelbyggnad mot gatan. Fasaden är putsad i en ljust gulröd nyans. Huset, byggt under funktionalismens prime-time, är påkostat interiört, vilket bland annat kan ses i entréns stengolv och i vackra detaljer som de smäckra svängda trappräckena. Brf Riddarfjärden nr 7 är en mycket trevlig förening med 17 lägenheter. Det finns en härlig gemensam insynsfri trädgård med utemöbler och grill, där föreningen äger marken. Inomhus finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Riddarfjärden 7

BRF. Riddarfjärden 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekt Adrian Peterson och uppfördes 1936.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1993.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av olika entreprenörer som föreningen köper in själva vid behov.

Renovering

1993 Totalrenoverades huset såsom tak, fasad, balkonger, fönstren, trapphus, tvättstuga och ny el dragning samt byte av vattenstammarna i badrum och i kök. 2007 installerades bergvärme 2008 Nya tvättmaskiner införskaffade 20111 Kungsbalkongerna högst upp reparerades. Allas balkongräcken ommålades. 2013 Reparation och målning av fönster samt byte och målning av den träpanel som finns högst upp på huset. 2014 Trapphuset målades om.

2015 Radonmätning och OVK besiktning genomfördes och utan anmärkningar. Underhåll av takkupa. 2018 Översyn av värmesystemet, inkl byte av radiatorventiler. 2019 Alla stammar spolade samt ny cirkulationspump installerad

Kommande renoveringar

För tillfället gör styrelsen en stor genomgång av huset för att därefter skapa en långsiktig renoveringsplan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna november 2019 är för föreningens fastighet på ca 6,8 Mkr, vilket ger cirka 7.288kr per kvm boyta

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Gäller under begränsad tid samt att skälet till uthyrning är tillfälligt jobb på annan ort eller att man vill provbo med sin partner eller liknande. Ej Airbnb eller annan korttidsuthyrning.Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningens har en gemensam städdag utomhus för att göra trädgården fin. Gräsklippning av föreningens tomt turas man om med.

Tvättstuga

Finns i husets källare. Två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam uteplats med möbler och grill. Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelförvaring(rum) finns i källaren.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Kabel-tv basutbud samt fiber (100 Mbit) ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift 1162,5 och pantsättningsavgift 465kr betalas av pantsättaren.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-11-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Skinnarviksringen är en endast 400 meter lång enkelriktad gata belägen på nordvästra Södermalm. Här finns en unik bebyggelse med palatsliknande hus i ett högt och fritt läge över Riddarfjärden. Lugnet infinner sig direkt då du kommer in på gatan och det är lätt att glömma att tunnelbanan finns endast sex minuter bort. De enda ljud som hörs är fågellivet i parken utanför, och kanske en och annan jamande katt. Skinnarviksringen trafikeras bara av de som bor där, eller av någon enstaka annan bil som kört fel. Det är lätt att hitta parkering på gatan för den som har bil.