Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skinnarviksringen 20
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
50 m²
Avgift
3 501 kr inkl värme, vatten och bredband

Arkitekturen

Arkitekt: Adrian Peterson 1936

Dolomiten 4 på Skinnarviksringen 20 uppfördes 1936 efter ritningar av Adrian Peterson. Det är ett flerfamiljshus i villastil i tre våningar och byggt i suterräng med inredd vind och med en liten flygelbyggnad mot gatan. Fasaden är putsad i en ljust gulröd nyans. Huset, byggt under funktionalismens prime-time, är påkostat interiört, vilket bland annat kan ses i entréns stengolv och i vackra detaljer som de smäckra svängda trappräckena. Brf Riddarfjärden nr 7 är en mycket trevlig förening med 17 lägenheter. Det finns en härlig gemensam insynsfri trädgård med utemöbler och grill, där föreningen äger marken. Inomhus finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Riddarfjärden 7

BRF. Riddarfjärden 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekt Adrian Peterson och uppfördes 1936.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1992.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av olika entreprenörer som föreningen köper in själva vid behov.

Renovering

1993 Totalrenoverades huset såsom tak, fasad, balkonger, fönstren, trapphus, tvättstuga och ny el dragning samt byte av vattenstammarna i badrum och i kök.

2009 istallerades bergvärme.

2011-2012 Kungsbalkongerna högst upp reparerades. Allas balkongräcken ommålades. Reparation och målninga av fönster samt byte och målning av den träpanel som finns högst upp på huset.

2014 Trapphuset målades om.

2015 Radonmätning och OVK besiktning genomfördes och utan anmärkningar. Underhåll av takkupa.

2018 Översyn av värmesystemet, inkl byte av radiatorventiler.

Kommande renoveringar

Planerar en upputsning av fasad framöver.

Inga kända renoveringar eller avgiftsförändringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6 882 000Mkr, vilket ger cirka 7512kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 722kr. Föreningen höjde månadsavgiften med 15% 2018. Ingen mer avgiftshöjning är känd.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningens har en gemensam städdag utomhus för att göra trädgården fin. Gräsklippning av föreningens tomt turas man om med.

Tvättstuga

Finns i husets källare. Två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam uteplats med möbler och grill. Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelförvaring(rum) finns i källaren.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Kabel-tv basutbud samt fiber (100 Mbit) ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Skinnarviksringen är en endast 400 meter lång enkelriktad gata belägen på nordvästra Södermalm. Här finns en unik bebyggelse med palatsliknande hus i ett högt och fritt läge över Riddarfjärden. Lugnet infinner sig direkt då du kommer in på gatan och det är lätt att glömma att tunnelbanan finns endast sex minuter bort. De enda ljud som hörs är fågellivet i parken utanför, och kanske en och annan jamande katt. Skinnarviksringen trafikeras bara av de som bor där, eller av någon enstaka annan bil som kört fel. Det är lätt att hitta parkering på gatan för den som har bil.