Type and press Enter.

Möregatan 8

SNYGG FUNKISTVÅA MED GALET HÄFTIG TAKTERRASS

TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Möregatan 8, 6tr
Område
Södermalm
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
50 m²
Förvaltares information
Avgift
3 079 kr/mån värme, VA, kabel-TV, bredband (100 Mbit/s) och IP-telefoni

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
4 900 kr/år
Beräknat antal pers
4

Arkitekturen

Arkitekt: JEAN ADRIAN 1936

Pennan 23 med adress Möregatan 8 ritades 1935 av arkitekt Jean Adrian. Jean Adrian har bland annat ritat Sportpalatset vid St Eriksbron som får ses som hans främsta verk i Stockholm. Huset är ett klassiskt funkishus slätputsat i en vit nyans. Två burspråk finns på fasaden, och vid sidan om dessa sitter balkonger med fronter av sinuskorrugerad plåt. Balkongen och fönstersnickerier är målade i rött. Brf Lommen har en trevlig gemensam innergård med utemöbler, grill, växter och cykelförvaring. I huset finns hobbyrum, barnvagnsrum, förråd och en modern tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Lommen

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1988 och äger fastigheten Pennan 23. Föreningen består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar

1984 Totalt ombyggnation vilket omfattande stammar, ventilation, värmecentral och tilläggsisolering av fasaden. 1996 Byggdes ventilationen om och två nya frånluftfläktar installerades på taket. 1997 renoverades och målades fönsterbågar. 2002 renoverades hissen och gården byggdes om. 2003 renoverades tvättstugan och delar av maskinparken byttes ut. 2005 installerade Bredbandsbolaget bredband med anslutningar till varje lägenhet. 2006 utfördes fasad och balkongrenovering och ny fjärrvärmecentral installerades. 2007 målades trapphuset om och ventilationen sågs över (OVK och radonmätning är utfört med godkänt resultat). 2017 senaste spolning av avloppsstammarna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2050 och näst på tur är målning av taket och fönsterrenovering.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med låg belåningsgrad på 4032 kr/kvm/boyta. Inga avgiftshöjningar finns planerade under 2018.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift om ca 1100 kronor tas ut av köparen. Pantsättningsavgiften är ca 450 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd på gården, barnvagnsrum, hobbyrum och en tvättstuga (3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 mangel) på entréplan. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill.

Förråd:

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 5 kvm (säljaren uppgift).

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV, bredband 100 Mbit/s och IP-telefoni från bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Informationen är kontrollerad med föreningens kontaktperson Camilla Wessman 2018-05-24, dock bör uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatspuckeln och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Samtidigt bor du lugnt och skönt på en liten kvarterslång återvändsgata precis vid oasen Skånegläntan. Härifrån promenerar du snabbt över Götgatan till de mysiga SoFo-kvarteren. Du bor nära flera knutpunkter med tunnelbana, bussar och pendeltåg. Du har heller inte långt till Eriksdalslunden, Eriksdalsbadet och fina motionsstråk nere vid Årstaviken.