Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 129
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 160 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV )

Ringvägen 129

TJUSIGT TJUGOTAL - FIN & RYMLIG TREA MED ÖPPEN SPIS

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 129
Område
Södermalm - SoFo
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
Förvaltares information
Avgift
3 160 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnader

El
5 552 kr/år
Försäkring
4 775 kr/år
Total driftskostnad
10 327 kr/år
Drift räknat på
3 personer

Arkitekturen

Arkitekt: SVANTE DYHLÈN 1928

Huset på tomten Kolonnen 3 ritades av arkitekt Svante Dyhlén år 1926 och stod färdig två år senare. Då flyttade arkitekten själv in i huset, vilket kanske tyder på att han var lite extra nöjd med sitt verk. Det är en tidstypisk 1920-talsfastighet med spröjsade fönster med tre glas i varje båge. Fasaden på våningsplanen är slammad, dvs putsad med så tunn puts att tegelstrukturen syns igenom. Fastigheten består av ett gathus i sex våningar och en gårdsflygel i fem våningar. Merparten av gathusets lägenheter fick en stor möblerbar hall som försågs med öppen spis. I Brf Kolonnen 3 finns 42 lägenheter, varav tre ännu är hyresrätter. Man har sex lokaler som hyrs ut. Det finns en fin stor och grön innergård med bland annat utemöbler, grillar, sandlåda, cykelförvaring. Här kan du duka till grillmiddag eller kräftskiva. Tvättstuga finns längst upp i huset..

FÖRENINGEN

Brf Kolonnen 3

Allmänt om föreningen

Brf Kolonnen 3 (Org.nr 716417-9132) är en äkta förening som äger fastigheten Kolonnen 3 (förvärvades redan 1982). Fastigheten består av ett flerbostadshus på adress Ringvägen 129. Fastigheten byggdes 1928 och har värdeår 1940. Den totala byggnadsytan uppgår till 3 136 kvm, varav 2 226 kvm utgör lägenhetsyta och 910 kvm lokalyta. Totalt är 42 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt 3 bostäder med hyresrätt samt 6 uthyrda lokaler, vilket ger mycket goda intäkter. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar i urval

Stambyte i gathuset 1991. Bullerdämpande fönster i gathuset mot gatan 2001. Trapphusen målas 2003. Helrenovering gården med nytt bjälklag 2009. Fiber dras in 2012. Elstammar bytts ut mot 3-fas el till samtliga lägenheter. Stambyte gårdshus 2013. För att läsa mer om fastighetens underhåll se föreningens mycket informativa hemsida. www.kolonnen3.se.

Ekonomi

Föreningen har ett bra kassaflöde med goda intäkter från lokaler. Belåningsgraden är låg med endast 4 565 kr lån/kvm bostadsyta, totalt 9,4 msek i lån. Men har dessutom ca 2,5 msek i kassan.

Överlåtelseavgift

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras säljaren en överlåtelseavgift på ca 1 163 kr. Pantsättningsavgift debiteras köparen på ca 465 kr.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en grönskande gård med grillar och utemöbler. Dessutom finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, centrifug, mangel, torktumlare och stort torkskåp.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd. Dessutom finns ytterligare förråd att låna om t ex tillfälligt vill förvara större möbler. Mycket användbart vid en renovering.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns från A3 och går att tecknas för 159 kr mån med en hastighet 100/100. Kabel-tv från ComHem. Analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften .

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Uppgifterna är kontrollerade med ordförande.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser och grönytor i närheten, som Lilla och Stora Blecktornsparken, Vita Bergen och Eriksdalsområdet med Eriksdalsbadet. I de närmaste kvarteren finns flera trevliga matställen som Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus. I huset finns det mysiga caféet "Vår Bagarbod", så nybakat och hembakt bröd finns alltid nära. Runt Nytorget bara ett par kvarter bort finns än fler trevliga restauranger, caféer och butiker.