Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Mannagrynstorget 2, 4tr
  [Område] => Nacka - Saltsjöqvarn
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns, Stor möbelhiss som rymmer barnvagn
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 97 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 6 540 kr/mån inkl värme, VA och Bredband )

Mannagrynstorget 2

STOR & LUFTIG - 3,60 M TAKHÖJD & SJÖUTSIKT

TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Mannagrynstorget 2, 4tr
Område
Nacka - Saltsjöqvarn
Våning
4 av 5, hiss finns, Stor möbelhiss som rymmer barnvagn
Rum
3 rum och kök
Area
97 kvm
Förvaltares information
Avgift
6 540 kr/mån inkl värme, VA och Bredband

Driftskostnader

El
3 876 kr/år
Försäkring
4 526 kr/år
Total driftskostnad
8 402 kr/år
Drift räknat på
4 personer

Arkitekturen

Arkitekt: JOEL NORBORG 1923

Mannagrynskvarnen ritades av arkitekt Joel Norborg och den stod klar 1923. Joel Norborg var en välrenommerad arkitekt som även ritade till exempel Allhelgonakyrkan vid Helgalunden. Saltsjöqvarn var den första kvarnen som var speciellt utrustad för mannagrynsförmalning. Mannagryn tillverkas när kärnan i vetet krossas och i en speciell typ av kvarn. Saltsjöqvarn var i drift i till 1988 och gick alltså i pension som många andra vid 65 års ålder. I början av 2000-talet förvärvade NCC området och den gamla kvarnbyggnaden byggdes då om till bostadshus. Byggnaden är pampig och tidstypiskt 1920-talsklassicistisk. Den består av en rektangulär stor byggnadskropp som sitter samman med ett högre torn som har en fyrliknande topp. Fasaden är putsad i en gul nyans och de spröjsade fönstren är målade i brunt. En gammal portal finns bevarad i tornet mot torget men som entré till bostäderna används en nyare port. På husets ena gavel står målat Saltsjöqvarn.

I populära Brf Mannagrynskvarnen finns 22 bostadsrätter. I husets entréplan finns cykel- och barnvagnsrum samt lägenhetsförråd (storlek 5-6 kvm). Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin så här finns ingen gemensam tvättstuga. Föreningen disponerar 22 garageplatser i garaget Utsikten, en för varje lägenhet.

FÖRENINGEN

Brf Mannagrynskvarnen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:6 i Nacka. I fastigheten upplåter föreningen 22 lägenheter med bostadsrätt, den totala boytan uppgår till 2 598 kvm. Storleken varier från 2 till 5 rok. Föreningen disponerar också 22 garageplatser i garage Inloppet. Huset uppfördes ursprungligen 1923 och har kulturhistorisk klassificerats som q-märkt.

År föreningen övertog fastigheten

År 2003 blev ombyggnationen av den gamla kvarnen till nya bostäder färdig och föreningen tog över fastigheten. Ombyggnationen skedde med ledning av arkitekt Henrik Berg von Linde och inredningsarkitekt Eva-Kajsa Josephson af Donner.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av UBC och den tekniska förvaltningen sköts av Städhuset.

Utförda renoveringar

Huset genomgick en total ombyggnation till moderna bostadslägenheter med hög standard under 2002 och blev inflyttningsklart 2003. Under 2017 har hissen renoverats och fönstermålning slutförts.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i toppskick.

Ekonomi

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med positiva rörelseresultat, föreningen är välskött och belåningsgraden är 6 659 kr/kvm/bostadsyta. Under 2016/2017 har man sänkt räntekostnaderna rejält och i samband med att Nacka kommun tagit överhuvudmannaskapet för trafiktunneln och kajen sjunker också föreningens kostnader i samfälligheten. Under våren 2018 kommer föreningen fortsätta att amortera på sina lån, denna gång planeras en extra inbetalning på 500 000 kr. Inga avgiftsändringar ska ske under 2018.

Parkering

Föreningen disponerar 22 platser i garaget utsikten, en för varje lägenhet. Kostnaden för medlemmar är 1000 kr/mån.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten finns ett rymligt förråd på entréplan om ca 5-6 kvm golvyta (säljarens uppgift).

Gemensamma utrymmen

På entréplan finns ett cykelrum.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV finns från Comhem. Bredband levereras via Ownit 100 Mbps.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Bo Blåeldh 2018-02-19.

OMRÅDET

Saltsjöqvarn ligger precis på gränsen mot Södermalm och är samtidigt en alldeles egen lite avskild plats med härlig närhet till vattnet och Stockholms inlopp, där du kan njuta både av lugnet och närheten till innerstaden. Du bor mittöver Waldemarsudde på Djurgården. Buss 53 trafikerar precis intill, men det trevligaste sättet att ta sig in till stan på är ju med båt. Med pendelbåten (SL-kortet gäller) tar du dig till Nybrokajen på sju minuter. Du bor granne med Elite Marina Tower Hotell med gym och Stockholm enda hamam, Sturebadet Marina Tower. Som medlem i Brf Mannagrynskvarnen får du rabatt på hotellet. Vid Danvikstull är Boule & Berså vid kanalen ett mysigt häng. Inredning kan du handla hos Fogias konceptbutik i Finnboda Varv där det också finns ett trevligt café.