Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Blekingegatan 38, 2tr
  [Område] => Södermalm - Sofo
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 958 kr/mån inkl värme, VA )

Blekingegatan 38

STOR, SNYGG OCH STILFULL NYRENOVERAD TREA

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Blekingegatan 38, 2tr
Område
Södermalm - Sofo
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
2 958 kr/mån inkl värme, VA

Arkitekturen

Arkitekt: H MOLIN 1910

FÖRENINGEN

Brf Obelisken 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Obelisken 3. Fastigheten består av ett flerbostadshus i hörnet Götgatan/Blekingegatan. Föreningen består av 35 lägenheter med bostadsrätt och 8 uthyrda lokaler samt 6 lägenheter med hyresrätt. Hyresrättslägenheterna är 45, 54, 60, 60, 70 respektive 172 kvm stora. Det rör sig alltså om en mycket stor dold tillgång.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades av tidigare hyresvärd juni 2016. Bostadsrättsföreningen har funnits sedan 1990.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera.

Renoveringar

Fasad och fönstrens ytterbågar renoverades 2014. Plåttaket målades 2015. Elstigare utbytta 2016 till respektive lägenhet. Stambyte samtliga stammar 2017. Den gemensamma tvättstugan genomgick en lättare renovering 2017. Nya slottsvred och luftningsventiler monterades på radiatorerna 2018. Ny cirkulationspump installerades i undercentral 2018.

Kommande renoveringar

Under 2019 kommer bottenavloppet under gården att bytas ut och i samband med det byggs innergården om. Hur tidskrävande och omfattande arbetet blir är i nuläget ovisst men innergården kommer efter ombyggnaden att bli inbjudande och få fler sociala ytor. Renoveringarna beräknas påbörjas april i år och kan ta upp till fem månader. Boende kommer ha tillgång till tvättstuga under tiden. Samtidigt kommer föreningens källarlokal byggas om för bättre nyttjande av ytan och förberedelse för förråd i samband med att vindsförråden försvinner genom vindskonverteringen.

Kommande råvind

Föreningen planerar att se över om råvinden kan byggas om till vindslägenheter för att sedan säljas med bostadsrätt. Arbetet med att planera för vindskonvertering till lägenheter kommer påbörjas under 2019 men byggstart blir tidigast 2020.

Ekonomi

Föreningen är en s.k oäkta förening. Man har mycket stora tillgångar i form av både en stor råvind, flertalet hyresrätter och lokalintäkter. Men prognosen att bli äkta ser lovande ut. Styrelsens representant säger - "Ett av Styrelsens främsta uppdrag är att verka för att Föreningen ska bli äkta. Vi står procentuellt och väger mellan oäkta och äkta förening i dagsläget. Vi kommer med största sannolikhet bli en äkta förening 2019." Avgiften har varit oförändrad sedan juni 2016. Den 1/4 höjs avgiften med 20 % för att ta höjd för kommande renoveringar samt omvandling till äkta förening.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. I tvättstugan finns en dusch och toalett. En uppfräschning av tvättstugan genomfördes 2017. Barnvagnsförråd finns i en del av cykelrummet. Grovsoprum och cykelförråd finns på innergården, det finns även cykelställ på gården.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 6-7 kvm med tilltagen takhöjd.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv tillhandahålls av Comhem med deras tillgång till utbud. För hastigheter se information på Comhems hemsida. Huset är förberett för att kunna dra fiber. Kabelkanaler drogs 2017.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

OMRÅDET