Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slätbaksvägen 24
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss, Hiss finns ej.
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 244 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband (100/100 Mbit/s) )

Slätbaksvägen 24

VÄLPLANERAD TREA HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slätbaksvägen 24
Område
ÅRSTA
Våning
3 av 3, ej hiss, Hiss finns ej.
Rum
3 rum och kök
Area
53 kvm
föreningens information
Avgift
4 244 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband (100/100 Mbit/s)

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Blomqvist 1943

Brf Årstaterrassen består av hela 33 punkthus i tre till fyra våningar. De uppfördes under åren 1943-1944 och ritades av Thure Blomqvist på Svenska Riksbyggens Byggnadstekniska kontor och Dag Ribbing på Kooperativa Förbundets arkitektkontor. Ribbing ritade nummer 1 till 19 och Blomqvist de högre numren, som Slätbaksvägen 24. Husen försågs med genomtänkta och yteffektiva boenden i olika storlekar. Då de byggdes under rådande världskrig utrustades några av husens källare med skyddsrum med tillhörande gassluss.

FÖRENINGEN

BRF Årstaterrassen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Årstaterrassen är en äkta bostadsrättsförening och består av 33 byggnader med 423 lägenheter. Det finns även 31 lokaler och 134 parkeringsplatser. Den totala boytan är ca 20 000 kvm och lokalarean är 790 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt (nytt avtal 2023).

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av AllaBrf. Teknisk förvaltning sköts av Driftia förvaltning AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

Urval renoveringar

Stamspolning, installation av digitala bokningstavlor i tvättstugor, 2019. En omfattande renovering av husen skedde mellan 1988-1991 med stambyte, elstambyte, nya fönster och balkonger samt tilläggsisolering av fasader och omläggning av taken. Det skedde även en takrenovering 2014 i förebyggande syfte.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 10 % under 2020. Skulder till kreditinstitut summeras till ca 92 mkr vilket ger en belåning på ca 4.600 kr/kvm boyta vilket är under genomsnittet för Årsta. Det finns ca 6,5 mkr i kassa & bank. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna samt parkeringsplatserna om ca 1 mkr/år.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med planteringar och utemöbler. Föreningen har 8 tvättstugor, den närmsta ligger på Slätbaksvägen 7. Det finns en föreningslokal som medlemmarna kan hyra för fester och liknande, kostnaden är 200 kr/dag. Det finns även 3 övernattningslägenheter i föreningen, se föreningens hemsida för mer information. Det finns cykelrum och barnvagnsförråd.

Parkering

Föreningen har 132 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Hyran för parkeringsplats med elstolpe är 220 kr i månaden. För parkeringsplats utan elstolpe är hyran 133 kr i månaden. Boendeparkering gäller längs gatorna, taxa 4.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Kabel-tv levereras av Com Hem. Bredbandet levereras av Obenetwork och en hastighet om 1000 Mbit/s ingår.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.arstaterrassen.se.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Årsta ger dig även många grönområden. På Slätbaksvägen bor du dessutom nära Enskede gård och kan till exempel promenera till trevliga Enskedeparken med sitt bageri och café.