Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bjurholmsplan 27
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 112 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 995 kr/mån inkl värme, VA )

Bjurholmsplan 27

STOR OCH STILFULL FAMILJEVÅNING MED BALKONG

TEXT: MURÈN STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bjurholmsplan 27
Område
Södermalm - SoFo
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
112 kvm
Förvaltares information
Avgift
5 995 kr/mån inkl värme, VA

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 700 kr/år
Total driftskostnad
6 700 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: S Kjellberg & A Wallby

FÖRENINGEN

Brf Harven 42

Föreningen och antal lägenheter

Brf Harven 42 äger och förvaltar fastigheten Harven 42 på adressen Bjurholmsplan 27 i Stockholm och består av ett flerbostadshus med 29 bostadsrätter (1 499 kvm) och en lokal (220 kvm). Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten uppfördes 1927–1929. Fastigheten ritades av arkitekterna Sam Kjellberg och Anton Wallby 1926 - 1928. Läs mer på föreningens hemsida https://harven42.se/

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen registrerades 1988-10-24.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 5 606 000 kr i lån av långfristig karaktär och ger en belåningsgrad på ca 3 740 kr/kvm bostadsrättsyta. Det finns dessutom en kassa på ca 433 000 kr. Inga avgiftsförändring planerade.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetshjälpen Lindgren AB.

Urval renoveringar

2001–2002 En omfattande renovering skedde, Stammar och elstigar byttes, badrum renoverades, vindsvåningar och lägenheter i bottenplan byggdes och fasaden byttes ut samt föreningens gård renoverades. 2010 Målning & nya maskiner i tvättstugan. 2013 Renovering av husets altan samt fönster. 2014 Radonmätning. 2015 Renoverat Hissen. 2017 Byte av värmeväxlare. 2018 Renovering av tvättstugan. 2019 Fiberinstallation, lagning av fasad. Hösten/vintern 2021–22 Åtgärdade läckage från takterrasserna högst upp gjorde en totalrenovering av takterrasserna.

Kommande renoveringar

Inga planerade större renoveringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske men kräver tillstånd från styrelsen. För mer information, gå in på hemsidan, https://harven42.se/.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Fastighetsskötsel

Föreningen har ett avtal med företaget Fastighetshjälpen. Det innebär skötsel av bl.a. trappstädning, soprum, värme, belysning och stammarna sköts av dem.

Gemensamma utrymmen

Trevlig stängd innergård med utemöbler och grill på somrarna. Cykelställ finns på gården och barnvagnsrum finns i husets entrè. Tvättstugan finns i fastighetens källare och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Bredband levereras via Ownit, fiber 1000Mbit/s och ingår i avgiften. Kabel-tv levereras via Tele2 (Com Hem)

Överlåtelseavgift, pantsättningsavgift och andrahandsupplåtelse

Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Avgiften för andrahandsupplåtelse får årligen uppgå till högst 10 % av gällande prisbasbelopp. Om en lägenhet upplåts under del av ett år, beräknas den högsta tillåtna avgiften efter det antal kalendermånader som lägenheten är upplåten. Upplåtelse under del av kalendermånad räknas som hel månad. Förvärvaren av bostadsrätten svarar för att överlåtelseavgiften betalas och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Föreningsavgift vid andrahandsupplåtelse betalas av bostadsrättshavaren.

Juridisk person/Delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delande ägande godkänns där medlem måste bo i lägenheten och ha minst 10% ägandeandel.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från Årsredovisningen 2020, stadgar, föreningens hemsida samt från föreningens kontaktperson i 2022-03-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.