Type and press Enter.

Maskinistgatan 15

LJUVLIG JUGEND MED BURSPRÅK OCH MÄLARVY

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Maskinistgatan 15
Område
Gröndal
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
62 m²
föreningens information
Avgift
2 742 kr/mån inkl värme, VA

Arkitekturen

Arkitekt: Gillis Jansson 1911

FÖRENINGEN

Bf Gröndalsgården u.p.a.

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsföreningen BF Gröndalsgården u.p.a. (org. nr 702000-8046) bildades 1917 och äger fastigheten Stockholm Rodret 7. Det kulturmärkta huset är uppfört 1911 och innehar adresserna Gröndalshamnen 1 samt Maskinistgatan 15 och 17, föreningen upplåter 39 st lägenheter med andelsrätt. Bostadsförening är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades. Föreningens fastighet värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Bostadsföreningen äger fastigheten sedan 1918.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen är självförvaltande och sköter såväl den tekniska som ekonomiska förvaltningen på egen hand.

Renoveringar

Föreningens hus har renoverats löpande under åren. Åtgärder i urval följer.

2016: Renovering av innergård och gårdsfasader samt skorstenar.

2010: Fönsterrenovering.

2002: Byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum.

2000: Installation av fjärrvärmeanläggning. Fönsterbyte mot gatan.

1990: Renovering av tak.

1984: Fasadrenovering mot gatan.

Kommande renoveringar

Renovering av taket ligger inom en tioårsperiod.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi enligt föreningens kontaktperson. De långfristiga skulderna uppgår till 14 mkr och de årliga intäkterna uppgår till cirka 1,6 mkr. Föreningens lån per kvadratmeter bostadsyta går ej att räkna fram då totalytan för föreningen saknas. Däremot kan man räkna fram ett värde baserat på lägenhetens andelstal och registrerad storlek i föreningen, då uppgår belåningen till cirka 5.400 kr per kvm boyta. Snittet i Gröndal är cirka 6.000 kr per kvm. Föreningen uppger att de har låga räntor för sina lån.

Avgifter

Föreningen har tidigare höjt avgiften och har planerat ytterligare en höjning. Detta är dock inte beslutat och föreningens låga låneräntor har också bidragit till att avgiftsändringar uteblivit. Budgeten kommer att ses över under hösten.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden. Styrelsen är tveksamma till korttidsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Städning och städdagar

Föreningen anordnar en till två gemensamma städdagar per år. Man hyr in en container så att de boende kan städa sina förråd vid dessa tillfällen.

Tvättstuga

I källaren till Maskinistgatan 15 finns en tvättstuga med två vanliga tvättmaskiner och en för större textilier såsom mattor. Det finns även torktumlare och ett rum med ett stort och ett litet torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fin och nyligen renoverad innergård med trädgårdsmöbler och grill. På övre gården innanför låst grind finns plats för cyklar. På innergården har det också tillkommit ett barnvagnsförråd. Det finns ett hobbyrum och vid slutet av Maskinistgatan finns en sjöterrass med utsikt mot Mälaren och Söderbebyggelse.

Sophantering

Nere på Lusuddsvägen finns behållare för papper, kartong, glas, plast och metall. På föreningens egen gård (den övre) finns behållare för matavfall och brännbart.

Parkering/garage

Föreningen har garageplatser med lång kötid. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband finns via fiberanslutning och tecknas av varje medlem individuellt med valfri leverantör. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften och levereras av Com Hem.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 8-10 kvadratmeter och ett källarförråd om cirka 5 kvadratmeter. Hiss upp till vind finns i port 17.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella infosidor och dokument samt föreningens kontaktperson 2017-11-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.