Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bildhuggarvägen 31
Område
Johanneshov / Gullmarsplan
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
20 m²
Avgift
1 184 kr inkl värme, VA, (Kabel-TV och Bredband 100Mbit från Ownit tillkommer med 250kr/mån)

Allmänt om fastigheten

El
2 200 kr/år
Total driftskostnad
2 200 kr/år
Beräknat antal pers
1

Arkitekturen

Arkitekt: STURE FRÖHLÉN 1943-1946

Fastigheten Statyetten 4 på Bildhuggarvägen 31 ritades av arkitekten Sture Frölén och uppfördes under åren 1943-1946. Det är ett tidstypiskt lamellhus i fyra våningar som ligger fint placerat i den bevarade naturmark som omgärdar husen i området. Husets fasad är putsad i en ljust gul nyans med eleganta och välbevarade entréer i trä och glas. Fastigheten är idag till stor del i ursprungligt skick och lägenheterna i huset är välplanerade och fina. Brf Statyetten 4 förfogar över en trevlig grön gård med utemöbler och grill. Invändigt finns en stor tvättstuga, förråd och föreningslokal. Till lägenheten hör två källarförråd, ett större och ett mindre. Föreningen har fortfarande fyra hyresrätter som en dold tillgång.

FÖRENINGEN

Brf Statyetten 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Statyetten 4 med adress Bildhuggarvägen 31-35. I föreningen finns 45 bostadsrättslägenheter, 4 kommersiella lokaler med hyresrätt samt 1 hyresrätt. Föreningen är en äkta förening.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades 5 juli 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mawik i Bollnäs AB och den tekniska förvaltningen, fastighetsskötsel och markunderhåll sköts av Valvet AB..

Renovering

1996 Stambyte i kök och badrum, nya elstigare samt fasaden putsades om. 2005 Målades fönster om utvändigt. 2011 Ett cykelrum gjordes om till föreningslokal och uteplatsen stenlades. 2012 Trapphusen målades om. 2013 Fasadrenovering och nya hängrännor och stuprör.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

En förening med god ekonomi där man har positiva rörelseresultat, bra kassaflöde och en välfylld kassa. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 14,6 MSEK samtidigt som man har en mycket välfylld kassa med över 6 MSEK i omsättningstillgångar (ÅRS 2018). Hyresrätten är en dold tillgång. Avgiften har varit oförändrad under de senaste åren och det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

1107,50 kr i överlåtelseavgift och 448 kr per panthantering. Detta betalas av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga samt en innergård med utemöbler och samlingslokal.

Förråd

Till lägenheten hör två källarförråd. Ett mindre och ett lite större.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns indraget i huset från Ownit (100Mbit). Obligatoriskt tillägg på 250 kr/mån tillkommer för bredband och kabel TV.

Parkering

Föreningen har 8 parkeringsplatser. Kostnaden för en egen ruta är 300kr/mån. F n kö.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Rani Chabo.

OMRÅDET

Här befinner du dig i en lugn boendemiljö omgiven av mycket grönska, samtidigt som staden är snabbt tillgänglig genom de många kommunikationsmedel som finns nära. Du har både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal busslinjer inom kort promenadavstånd. Att kunna promenera till nöjen, sport och shopping i Globenområdet är också en stor fördel. När du ser alla andra trängas för att komma på tunnelbanan efter en konsert är du hemma på två röda. Även till Södermalm förflyttar du dig snabbt till fots eller på cykel över Skanstullsbron. Hela området är starkt på uppåtgående då det intilliggande Slakthusområdet nu genomgår en förändring och upprustning.