Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Per Lindeströms väg 90
Område
Hammarbyhöjden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
49 m²
Avgift
3 735 kr inkl värme, VA, kabel-TV och 100 mb Bredband

Arkitekturen

Arkitekt: LENNART BERGVALL 1939

FÖRENINGEN

Brf Polarstjärnan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Polarforskaren 2 samt 3. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt. Till detta har man även 4 lokaler samt 3 garageplatser och 12 parkeringsplatser. Föreningen köpte fastigheten 2004.

Mark

Marken är upplåten med tomträtt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus - Hem och Fastighet AB och den tekniska förvaltningen sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Renovering

2016/17. Tak, fasad samt balkonger. Bägge fastigheterna har stambytts så nyligen som 2005 samt 2011. Stambyte håller normalt 50-60 år. Fasaden har precis renoverats och målats, Taken har målats och på det ena huset har plåten bytts. och man lägger stor vikt i att återskapa den ursprungliga funkisstilen. Fiber har dragits in. Balkongerna har renoverats i tidstypisk stil (storsinus på det ena och släta smidesbalkonger på det andra. Även fönstren har nyss renoverats och målats med traditionell linoljefärg. Ytterdörrar och entrén är återskapad efter originalet och till varje bostad har säkerhetsdörrar installerats.

Kommande renoveringar

Trapphusen kommer inom kort renoveras där man tagit fram den ursprungliga färgskalan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 10 Mkr. Föreningen har nyligen sålt en hyresrätt och nu säljs den sista, denna försäljning kommer att väsentligt stärka föreningens ekonomi långsiktigt.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Gemensamma städ/i trädgårdsdagar två gånger per år; vår och höst.

Tvättstuga

En tvättstuga som är utrustad med två maskiner, torkrum och tumlare. Det finns även en spontantvättstuga i detta hus. En ny maskin kommer här att installeras och kompletteras med ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

På föreningens mark finns två uteplatser med grill samt möjlighet till odlingsyta (pallkragar). Cykelrum och barnvagnsrum håller på att byggas i källaren.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten till bredbandbolaget.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-06-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.