Type and press Enter.

Borgargatan 2

SEKELSKIFTESTVÅA MED GENERÖS TAKHÖJD OCH KAMIN

TEXT: OLDENBURG FOTO: BOUKARI STYLING: 1ST STREET STOCKHOLM

Denna bostad är såld

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Borgargatan 2
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
0 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
63 m²
föreningens information
Avgift
2 891 kr/mån inkl. vatten

Allmänt om fastigheten

El
7 200 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
9 200 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Med el omfattas hushållsel samt uppvärmning

Arkitekturen

Arkitekt: IVAR ENGSTRÖM 1910

FÖRENINGEN

Brf Bulten 12

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bulten 12 med adresserna Borgargatan 2 och Högalidsgatan 11. Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Utöver lägenheterna finns en lokal med ingång direkt från gatan. Huset ritades av arkitekt Ivar Engström och uppfördes 1910.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Fastigheten har sedan förvärvet förvaltats i egen regi. Föreningen har avtal med företag om städning av gemensamma utrymmen och om snöröjning på gård och tak.

Renovering i urval

2018 modifiering hissens grindar/vikdörr. Stamspolning. 2016 underhållsmålning trapphus. 2013-2014 Förnyelse av innergården. 2012 Renovering av trapphusfönster och portar mot gator och gård. 2010 Balkongbyggnation mot gården, totalrenovering av hissen samt indragning av fiber. 2007 Trapphusrenovering. 2006 Dränering av fastigheten. 2004-2005 Renovering och målning av alla lägenheterfönster. 2002 Stambyte (vatten och avlopp), indragning av centralt varmvatten med anslutning till fjärrvärmenätet, helrenovering av bad- och duschrum samt toaletter, renovering av tvättstugan. Under de två decennierna innan ombildningen lades plåttaket om och stuprören byttes. Utöver det så putsades fasaden och byttes fönster samt ny elservis drogs in med ny elcentral och nya elstigare till lägenheterna.

Kommande renoveringar

Underhåll de närmaste åren omfattar bland annat fasader och fortsatt underhåll av fastighetens fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,2 Mkr, vilket ger cirka 685 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm ca 666 kr. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

All andrahandsuthyrning kräver styrelsens skriftliga godkännande. Stadgeenlig andrahandsuthyrningsavgift debiteras uthyraren.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen och gemensamt bostadsrättstillägg för alla bostadsrätter.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Förråd till lägenheten finns på vinden. Föreningens gård renoverades för några år sen med sittplatser, planteringar och möjlighet till cykel- och barnvagnsparkering.

Bredband/ Kabel-TV/ elabonnemang:

Obligatoriskt abonnemang hos Telia med fiber för TV, bredband och IP-telefoni tillkommer med 289 kr/månad. Varje hushåll står för kostnaden för uppvärmning och hushållsel.

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej. Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel på 20 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018, hemsida samt kontakt med representant för styrelsen i oktober 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.