Type and press Enter.

Borgargatan 6

STOR OCH MYSIG 1920-TALSTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM SAMARBETE: DESIGNTORGET

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Borgargatan 6
Område
Södermalm - Högalid
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
57 m²
Avgift
3 168 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Arkitekturen

Arkitekt: Mauritz Pousette - 1924

Huset på tomten Bulten 14 stod färdigt hösten 1925. Det ritades av Mauritz Pousette som även ritade grannhuset på Borgargatan 4. Bulten 14 är ett bostadshus i sex våningar med en liten gårdsflygel. Fasaden är putsad i en gul nyans förutom husets nedre del som är putsad i grått. Här löper rundbågiga lätt indragna partier i arkad mot gatan. Huset har ursprungliga klassicistiska spröjsade fönster- Även entrén är ursprunglig och i trä och glas, omslingrad av en blomstergirlang och husnumret i puts. I Brf Bulten 14 finns 29 bostadsrätter och man har fyra kommersiella lokaler. Här finns en trevlig gemensam innergård med utemöbler och grill, trädäck, fina stenläggningar samt cykelställ under tak. Föreningen är liten och välskött med god stämning.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 14

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Bulten 14 innehar fastigheten med samma namn. Huset uppfördes i mitten på 1920- talet. Idag upplåts 29 lägenheter (1 665 kvm) med bostadsrätt och till detta har man fyra kommersiella lokaler samt ett garage med plats för 8 bilar (totalt 535 kvm för garage och lokaler).

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen har skötts av FFS.

Renoveringar

1996 byttes stammar i kök medan badrumsstammarna byttes 2006. Normalt håller stammar mellan 50-60 år. 2006 renoverades fasaden mot gård men även fönster utvändigt. 2008 Byttes elstigarna och 2011 byggdes garaget om och även innergården. 2014 renoverades trapphuset.

Kommande renoveringar:

Inga stora underhåll planerade som påverkar avgiften.

Ekonomi

Föreningens lån per kvm är cirka 5 400 kr per kvm.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, eller med ett godkännande från Hyresnämnden.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en Gemensam gård med uteplats och stort cykelställ under tak.

Parkering

Eget garage med plats för 8 platser.

Bredband och TV

Som boende i huset har man tillgång till bredbandsnät (fiber med hög prestanda). Bredbandet avser 89 kronor av den totala månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och infodokument. Denna fakta intygades som uppdaterad av en styrelsemedlem 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår sköna film om området runt Högalid.

Borgargatan är en liten, endast 210 meter lång gata som ligger lugnt belägen mellan Långholmsgatan och Högalidsparken. Gatan namngavs 1911 efter ett namnförslag som gick ut på att även borgareståndet skulle få en gata i staden. Du bor här mitt i Hornstullspulsen men på lugna gatan. Här är ytterst lite trafik, endast ett fåtal bostadshus och stora gröna Högalidsparken ligger mittemot. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd.