Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Västra Finnbodavägen 9 A
  [Område] => Saltsjökvarn
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 63 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 444 kr/mån Inkl Värme, VA, Hushållsel, kabel-TV och Bredband )

Västra Finnbodavägen 9 A

TVÅA MED HÄRLIGT LJUS OCH UTSIKT ÖVER DJURGÅRDEN

TEXT: ÖRVELL/LANTTO FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Västra Finnbodavägen 9 A
Område
Saltsjökvarn
Rum
2 rum och kök
Area
63 kvm
Förvaltares information
Avgift
3 444 kr/mån Inkl Värme, VA, Hushållsel, kabel-TV och Bredband

Arkitekturen

Arkitekt: 1680 OMBYGGD AV G DAHLSTRAND

FÖRENINGEN

Brf Henriksborg

Föreningen

Brf Henriksborg (org. 716460-2828) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sicklaön 37:9 år 2005. Föreningen består av ett flerbostadshus i sutteräng med adress Västra Finnbodavägen 9 A-D och omfattar 28 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har även tre friliggande byggnader: Verkstan, Ateljén och Gula huset. Två av dem hyrs ut för konstnärlig verksamhet och ett av dem är ett skyddsrum som används som föreningslokal. Föreningen äger även ett större bergrum som hyrs ut som förråd/lager och fyra mindre lokaler i fastigheten som hyrs ut till medlemmar som arbetslokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri med en kassa på ca 1 MKR. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 710 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2017/2018 stamspolning för hela fastigheten, 2017 sanering av bergrummet som även fick ny belysning, trätrappan på utsidan renoverades, 2016 nytt trädäck på kajen, renovering av tvättstuga, 2015 ateljén renoverades.

Planerade renoveringar

Inga större renoveringar på gång, löpande underhåll.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och bredband, en obligatorisk avgift om f n 200 kr / månad tillkommer.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i port C utrustad med två tvättmaskiner, tre torkskåp, en centrifug samt en mangel. Till föreningen hör flera terrasser med möblemang och vacker utsikt över Stockholms inlopp. Det finns ca 10 odlingslotter (separat kö) varav en lott används till en föreningsgemensam örtträdgård. Gästlägenhet belägen med ingång från kajen. Gemensamhetslokal belägen på kajen med trädäck utanför, perfekt för grillning (i lokalen finns soffgrupp, pingisbord och massvis med böcker för de boende att låna). Cykelgarage med stora portar. Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Parkering

Föreningen har 21 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar, f n ingen kö och en parkeringsplats kostar 600 kr/ månad, det finns även två stycken parkeringsplatser för besökande gäster.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen anordnar trevliga arbetsdagar på våren och hösten, då sker trädgårdsarbete samt mindre inre och yttre underhåll, städdagarna avslutas med gemensam lunch.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.brfhenriksborg.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.