Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Årstavägen 127
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 59 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 810 kr/mån Inkl Värme, VA, samt kabel-TV )

Årstavägen 127

FRÄSCH OCH MYSIG TVÅA I HÄRLIGA ÅRSTA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Årstavägen 127
Område
ÅRSTA
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
59 kvm
Förvaltares information
Avgift
3 810 kr/mån Inkl Värme, VA, samt kabel-TV

Arkitekturen

Arkitekt: CURT STREHLENERT 1947-1950

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Siljan

Brf Siljan är en stor, välskött och gammal förening. Tack vare storleken kan man själv välja din ambitionsnivå. Kanske vill du bara bo och trivas här, eller kanske delta i odlingsgruppen, odla dina egna grönsaker i stadsodlingsgruppen eller delta i styrelsen?

Antalet lägenheter och lokaler

Brf Siljan uppfördes av HSB under åren 1947-1950 och de boende har således ägt husen sedan de uppfördes. Föreningen består av 6 punkthus, tre friliggande smalhus och ett antal smalhus som sammanfogats till en slinga. Totalt 258 bostadslägenheter och ett antal lokaler. Arkitekt var Curt Strehlenert

Tomträtt

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna. Detta gäller till 2017.

Förvaltare

HSB sköter såväl den ekonomiska som tekniska förvaltningen.

Renovering

Mellan åren 1992 till 1994 totalrenoverades föreningens samtliga fastigheter. Bland annat genomfördes stambyte, alla badrum renoverades, taken lades om, elen byttes, nya balkonger monterades samt fasaderna renoverades. 2009 byttes samtliga fönster. Se föreningens informativa hemsida för mer information.

Kommande renoveringar

Föreningen har för närvarande inga beslut på att genomföra några större reparationer utöver normalt underhåll.

Ekonomi

Föreningen är äkta och fastigheterna är mycket välskötta. 2011 höjdes avgifterna med 5% Föreningen har trots 5 år med samma avgift inga planer på att höja avgiften, och föreningens intäkter räcker till årliga amorteringar. Man ser hela tiden till kostnadsläget och försöker driva föreningen så effektivt som möjligt. Man har bl a installerat LED-belysning i trapphus och källare för att spara.

Andrahandsuthyrning

Uthyrning av lägenhet i andra hand kräver tillstånd från styrelsen. För att detta ska beviljas krävs ett godtagbart skäl.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Nordeuropa Försäkring. Föreningen betalar kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för samtliga boende.

Trappstädning

Trappstädning sköts av Städpoolen, så det är inget de boende behöver utföra själva.

Städdagar

De främsta tillfällena när många av medlemmarna i föreningen träffas är vid de två städdagarna under vår och höst. På städdagarna hjälps vi åt att göra =nt runt våra hus, vi umgås och grillar korv och vi visar upp våra gemensamma lokaler för nyinfyttade.

Tvättstuga

I föreningen finns tre tvättstugor. Den som hör till denna bostad ligger med direktaccess från källaren. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gott om utrymmen och platser för diverse ändamål. Det finns flera anvisade grillplatser. Gästlägenhet/festlokal finns i källaren på ett av punkthusen. Två inglasade takterrasser högst upp i två av punkthusen med fantastisk utsikt. Bastu och snickeri/målerilokal har man som boende tillgång till.

Bredband och Kabel-TV

Uttag från Bredbandsbolaget finns installerat i samtliga bostäder. Det är upp till dig som lägenhetsinnehavare att teckna avtal med Bredbandsbolaget. Via ethernetuttaget i din lägenhet kan du få en internetanslutning på upp till 1 Gbit/s. Föreningen har avtal med Com Hem om kabel-TV. Basutbud med analog TV (ca 18 kanaler) och digital TV (ca 9 kanaler) ingår i månadsavgiften.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlem vid förvärv av bostadsrätt för bostadsändamål.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida med uppdaterad information. 2016-02-12. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.