Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 173
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss, Hiss finns ej.
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 46 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 741 kr/mån Inkl Värme, VA, samt kabel-TV )

Hägerstensvägen 173

MYCKET VÄLBEVARAD 1940-TALSTVÅA I ASPUDDEN

TEXT: NILSSON/BERGSTRÖM FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 173
Område
Aspudden
Våning
4 av 4, ej hiss, Hiss finns ej.
Rum
2 rum och kök
Area
46 kvm
föreningens information
Avgift
2 741 kr/mån Inkl Värme, VA, samt kabel-TV

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: STREHLENERT 1947

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca: 6kvm samt matkällare ca: 2kvm.

FÖRENINGEN

HSB Brf Korsriddaren

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Korsriddaren i Stockholm (org. nr 702001-1891) innehar fastigheterna i kvarteret Främlingen 1-7. Husen byggdes 1945 och är belägna i Aspudden i Hägersten. Föreningen upplåter 173 st lägenheter med bostadsrätt och 22 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme. Föreningen har innehaft fastigheterna sedan de stod färdigbyggda, då man äger marken påverkas man således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna AB. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2020-21: Fönster/trapphusrenovering.

2019: Renovering av fasad och portar

2017: Underhåll av gårdarna.

2016: Brandöversyn, entréer, tvättstugor, OVK.

2012: Visst underhåll av tak/fasad.

2011: Nya tvättmaskiner.

2005: Fönsterrenovering.

1999: Gemensamhetslokaler.

1996: Renovering av tak.

1991: Nya större balkonger, stambyte, byte av elledningar.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Under 2020-2021 ska fönster och trapphus renoveras i huset. Inomhusbelysningen ska även bytas ut i trapphuset. Gårdarna renoveras och skall vara klart undeer 2022.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 4000 kr per kvm bostadsyta (snitttet i söderförort är cirka 7 000kr / kvm boyta). Man har goda intäkter från hyreslokaler. Detta betyder att föreningen har en låg belåning. Föreningen har genomfört en avgiftshöjning om 2,5% från och med 1 juli 2020 då avgifterna varit oförändrade under lång tid dessförinnan.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam med styrelseansvar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma träffpunkter förekommer två gånger per år, vilket blir en slags mötesplats för trädgårdsintresserade och styrelsen.

Tvättstuga

I föreningen finns det totalt 7 st tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I källaren i detta hus finns det två tvättstugor, båda har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett stort torkskåp samt en mangel var.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, övernattningslägenhet (H 167), festlokal och hobbylokal. Föreningen har också ett nyrenoverat gym med redskap. I varje källare finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning. Läs mer på föreningens hemsida.

Sophantering

Hushållssopor och tidningar läggs i behållare som finns på gårdarna. Föreningens källsorteringsrum finns i källaren på Hägerstensvägen 159.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget och Com Hem. Kostnaden för Bredbandsbolaget debiteras separat som ett tillägg på avgiften med 125 kr/mån. I detta avtal ingår även fast telefoni (IP-telefoni). Samtalskostnaden debiteras separat direkt till bostadsrättshavaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/