Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Krångedevägen 1
Hakon Ahlberg 1935
Hjorthagen
SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTVÅA HÖGST UPP I HUSET
TEXT: NYSTED STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: SPINNELL

Upptäck denna tvåa i Hjorthagen i bästa möjliga skick, belägen högst upp i ett k-märkt funkishus med sex fönster i två riktningar. Bo tryggt i en stor och gammal förening med exceptionellt låg skuldsättning. Bostaden har det bästa av två världar. Originaldetaljer i form av planlösningen till stor del, parkettgolvet i vardagsrummet samt de vackra fönstren. Detta i kombination med smakfulla renoveringar genomförda 2019 avseende kök, badrum, väggar och golv. Nuvarande ägare valde att öppna upp litet mellan kök och vardagsrum för att skapa en mer sammanhängande social koppling mellan dessa rum. Välkommen att bo i en charmig "småstad i storstaden" vars t-banestation endast ligger 300 meter från ditt nya hem.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Krångedevägen 1
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Hakon Ahlberg 1935
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
40 m²
Avgift:
2 662 kr inkl. värme, vatten, basutbud samt fiber (1000 mbps)

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 664 kr/år
Total driftskostnad:
8 264 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Posten övrigt avser gasspis.

Allmänt

Välplanerad och fin tvåa i utmärkt skick som också är ljus med sina sex fönster och läget högst upp i byggnaden. Både kök och badrum är nyrenoverade 2019 med noga utvalda material och matchande färgpaletter. I samband med detta har även stora delar av elen dragits om och samtliga uttag och strömbrytare bytts ut. Ytskikt med golv och väggar har också fått sin beskärda del uppmärksamhet liksom listverk och flertalet detaljer. Till lägenheten hör två källarförråd om ca 5 kvm respektive ca 1 kvm. I föreningens register står bostaden noterad som en etta.

Kök

Ett mycket fint och välplanerat kök med matplats och generös förvaring, som totalrenoverats under 2019. Med två stora funkisfönster är ljusinsläppet optimalt och harmonierar väl med kakel och väggar i brutet vitt och ljusa bänkskivor i lyxig Carraramarmor. Den stilrena skåpinredningen i ljusgrått såväl som vitvarorna kommer från Ikea, med undantag för gasspis och varmlufts/elugn från IGF. Klassiskt rutmönstrat linoleumgolv i mörkgrått och vitt.

Vardagsrum

Det luftiga vardagsrummet är ljust och öppet och kan med fördel agera både mat- och sällskapsrum. Två fina fönster i original även här, med en fri vy över hustak och trädkronor utanför. Väggarna går i ljusgrått och den tidlösa ekparketten är utformad i ett vackert rutmönster. Ett rum att trivas i som verkligen maximerar sina kvadratmeter.

Sovrum

Ombonat sovrum med väggar i en behaglig grön nyans, s.k. relaxed green och ett stort fönster med djup nisch och härlig utsikt över Gärdet. Snygg garderobsvägg i vitt löser det praktiska. Här finns det också en funkisdörr i original som står nere i förrådet. Vacker ekparkett i rutmönster, precis som i vardagsrummet.

Badrum

Snyggt, helkaklat badrum i vitt med fina marmorklinkers i hexagonform och tillhörande elburen golvvärme. Här sprider ett litet fönster med djup nisch ljus över regndusch, spegel och wc. En fin kommod i vitt tar hand om all din badrumsförvaring.

Hall

Varsågod och stig in i en ljus och rymlig hall, med väggar i brutet vitt och mörkgrå klinkers. Här finns en rymlig, inbyggd garderob med gott om plats för skor och ytterkläder och även generöst utrymme för ännu en förvaringsmöbel.

Brf Hjorthagshus

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Hjorthagshus (org. nr 702000-8954) innehar de kulturmärkta fastigheterna Jordledningen 1 och 2, Kontakten 2, Ledningsstolpen 2, Likströmmen 1, Luftledningen 1 och 2 samt Växelströmmen 1, med flerbostadshus uppförda 1935 i Hjorthagen. Föreningen upplåter 351 st lägenheter med bostadsrätt, 1 st bostadsrättslokal samt 11 st hyresrättslokaler. Uppvärmning via fjärrvärme.

Föreningens bildande

Föreningen registrerades i samband med att husen byggdes 1935.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträtt, omförhandlas 2025.

Förvaltare

Teknisk och ekonomisk förvaltning via Bredablick.

Renoveringar

1989 – Byte elstammar. 1993 – Stambyte kök och badrum, byte av ventilation. 1997 – Fasadputsning. 1998 – Takrenovering, trapphus. 2001 – Tvättstugorna rustades upp. 2006 – Stamspolning. 2007/10 – Fönsterrenovering. 2014 – Fiber installerat. 2016 – Relining av källarstammar, nya tvättmaskiner till Motalavägen. Målning av trapphus, OVK, viss dränering.

Kommande renoveringar:

Inom några år behöver kanske fönstren renoveras, styrelsen undersöker saken. Eventuellt kan vissa lokalytor förädlas till bostadsrätter, men detta är enbart i spekulationsstadiet. Styrelsen prisförhandlar om installation av portkodlås.

Ekonomi

Föreningens långfristiga lån uppgår till ca 7,7 mkr, intäkterna uppgår till ca 13,2 mkr per år. I kassan finns ca 7 mkr. Skulderna per kvm bostadsyta uppgår till drygt 500 kr/kvm, vilket torde höra till en av de lägsta skuldsättningarna för större föreningar i staden. Snittet uppgår nämligen till 6,000 kr/kvm.

Avgifter

Inga planerade ändringar av avgiften (höjdes senast 2018 inför ny underhållsplan).

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa, inkl. styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Ingen information om gemensamma städdagar. Både trappstädning och skötsel av gårdarna är utlejt till företag att ombesörja.

Gemensamma utrymmen

Den närmsta tvättstugan finns i huset mittemot, utrustad med drop-in-maskin, 8 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp samt torkrum. Flera cykelförråd finns i föreningen samt cykelställ utanför porten. Fina gårdsmiljöer med sittgrupper här och var.

Parkering

Föreningen har inga egna p-platser. Du kan parkera på omgivande gator i stadsdelen (se upp för städdagar) till en kostnad av 1,100 kr/mån (boendeparkering taxa 3).

Bredband och TV

Bredband (fiber 1000/1000 mbit/s) från Ownit samt kabel-tv via Com Hem. Detta ingår i avgiften (inga dolda tillägg).

Övrigt

Ej tillåtet med elspis, dock är elugn okej. Har att göra med att 1-fas + 16 Amp inte räcker till.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen insamlad i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nog råder det en hemtrevlig och mysig småstadskänsla i Hjorthagen. Inte minst sedan Norra Djurgårdsstaden blommat upp i närområdet, med restauranger, stor matbutik och det mesta i serviceväg. Men det bästa av allt är ändå all grönska - med Norra Djurgården, Lilljansskogen, Gärdets sköna natur och härliga promenadstråk i din omedelbara närhet. Närmaste tunnelbanestation är Ropsten och röd linje, som tar dig till city på mindre än 10 minuter, liksom busslinje 55 som går via Stureplan vidare till Söder, eller 6:ans blåa buss som trafikerar Ropsten och Hagastaden. På gångavstånd har du förstås också Karlaplan med Fältöversten, prunkande torghandel och goda kommunikationer.