Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Steningevägen 5
Sture Frölén 1946
Årsta
VÄLBEVARAD 40-TALSPÄRLA NÄRA GULLMARSPLAN MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG
FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN SKRIBENT: NYSTED

Fem trappor upp i ett fint 40-tals hus väntar den här välplanerade trerummaren. Här utgör det lyxigt luftiga köket med öppen spis något av lägenhetens kärna, med stora sociala ytor, fenomenal förvaring och en stor portion charm. I anslutning till ett ljust och härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck finner du också en mysig balkong med fri utsikt över det lummiga närområdet. Två stora sovrum, fräscht badrum och överlag väl genomtänkta förvaringsmöjligheter, gör din vardag precis så njutbar och smidig som du vill ha den, i ett lugnt och skönt område.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 780 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 780 000 kr
1
20 Aug 12:19
4 750 000 kr
3
20 Aug 12:04
4 720 000 kr
1
20 Aug 11:58
4 680 000 kr
3
20 Aug 11:25
4 650 000 kr
1
20 Aug 09:30
4 620 000 kr
3
19 Aug 20:09
4 550 000 kr
1
19 Aug 14:03
4 500 000 kr
3
15 Aug 19:22
4 300 000 kr
1
15 Aug 18:34
4 200 000 kr
2
15 Aug 17:55
3 995 000 kr
1
15 Aug 11:54
Se tidigare bud... 
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Steningevägen 5
Område:
Årsta
arkitekt:
Sture Frölén 1946
Våning:
5 av 8, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
78 m²
Avgift:
4 150 kr inkl. värme, vatten och bredband.
Pris:
4 800 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 300 kr/år
Total driftskostnad:
4 300 kr/år

Allmänt

Den som söker 40-tal, modell vardagslyx har kommit helt rätt. Steningen 1 har det mesta man kan önska sig av ett bekvämt hus och boende, i ett mycket omtyckt område. Här gör det luftiga och funktionella köket, med fungerande öppen spis, underverk för både kvadrat och mysfaktor. Lägenheten är dessutom rik på ljus med tidstypiska fönster i två väderstreck och en trevlig, indragen balkong som bjuder på fri utsikt mot ett grönområde - tillika en skyddad uteplats under den varma årstiden. Två härliga sovrum; båda med välbevarade fönster från byggåret och tillhörande bräden av marmor, varav det ena idag används som barnrum. Välplanerad planlösning med breda sociala ytor och genomtänkt förvaring. I vardagsrummet finns en stor, platsbyggd bokhylla och i hallen en rymlig garderob med Elfa-system. Där hittar du också en klädkammare som idag fungerar som minikontor. Både kök och badrum renoverades av den tidigare ägaren under 2012, då väggarna flyttades för att skapa mer utrymme i badrummet. Det lades även nytt golv i samtliga rum. I fastigheten samverkar grannar i blandade åldrar och en stabil förening för den goda grannsämjan, med en gemensam grillplats, utemöbler och odlingslådor för dig som har gröna fingrar. I föreningen finns även en helt nyrenoverad gästlägenhet, möteslokal, liksom förråd för cyklar och barnvagnar. Garageplats går att ordna för den som ställer sig i kö. Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 8 kvm, samt ett mindre på entréplan.

Kök

Här har du ett stort och socialt kök med härlig öppen spis, som sätter guldkant på både matlagning och middagar. Här ryms det många gäster runt matbordet, vardag som fest. Den generösa arbetsbänken bjuder även på god beredning- och avställningsyta för både stora och små kockar. Snygg skåpinredning i grått med diskmaskin, spis, ugn och micro från Siemens och en matchande spiskåpa från Faber. Kyl och frys kommer från Husqvarna Electrolux och installerades tillsammans med övriga vitvaror i samband med en renovering under 2012. Den dekorativa nischen mitt emot den öppna spisen är i original, precis som fönstret och balkongdörren.

Vardagsrum

Charmigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från två fina fönster, liksom dörren till den anslutande balkongen. Här ger en platsbyggd bokhylla rummet mycket karaktär och tar samtidigt hand om böcker, teknikprylar och prydnadssaker. Det är gott om möblerbart utrymme och den trevliga balkongen är indragen, vilket gör den väl rustad för allt vad den svenska sommaren kan tänkas bjuda på.

Sovrum

Ombonat sovrum med väggar i en vilsam, blå ton och vackert trägolv. Här sprider ett stort fönster rikligt med ljus, medan det fina fönsterbrädet av marmor minner om rummets ursprungliga skick. Gott om svängrum för dubbelsäng, förvaring och gängse möblemang.

Sovrum 2

Det andra sovrummet med ljusa väggar och fin parkett används idag som barnrum. Mycket fint ljusinsläpp även här, från ett välbevarat 40-talsfönster och smidig förvaring i form av en garderobsvägg i beige, som installerades under 2017.

Badrum

Fräscht, helkaklat badrum i vitt med dekorativa inslag i grått, som renoverades under 2011-12. I samband med detta flyttades väggarna och den totala ytan blev större. Stilren duschvägg och snyggt handfat med spegel och underliggande kommod, liksom två rymliga badrumsskåp ovanför tvättmaskinen från Electrolux. Infällda spotlights och svarta klinkers med tillhörande golvvärme.

Hall

Stig in i en mysig hall med fin, ljusblommig tapet och svarta klinkers som tillkom under 2012. Här finns både jackhängare och hyllor, som tillsammans med en stor garderob med dragdörrar och tillhörande Elfa-system, smidigt löser all din förvaring. Här finns även en liten klädkammare som med fördel kan fungera som mindre kontor eller pysselhörna.

Brf Steningen 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Steningen 1. Föreningen upplåter 32 bostadslägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Sture Frölén och uppfördes 1946.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Fastighetsägarna Stockholm sköter föreningens förvaltning.

Renovering

2014 Renovering av tvättstugan, spolning av avloppsstammarna, radonmätning med godkänt resultat. 2012 Renovering av tvättstuga 2009 Renovering av trapphus och värmeanläggning. 2008 Ombyggnad av ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar. 2007 Ny elstammar/elledningar, relining av avloppsstammar i kök och badrum. 2007 Fönsterrenovering, indragning av fiberkabel, renovering av entré och hiss.

Kommande renoveringar

Föreningen har en underhållsplan. För närvarande finns det inga planerade renoveringar som kan påverka avgiften.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 3,7 Mkr, vilket ger cirka 1 702 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm ca 614 kr. Det finns inga planer på att ändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Ca 8kvm + litet matförråd.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar två gånger per år med efterföljande fika, korvgrillning eller liknande.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Det finns en uteplats med grillplats och en mindre plantering med gräsmatta på baksidan. Föreningen har 10 parkeringsplatser samt en garageplats (för närvarande kö), ett mötesrum som används för bl.a. årsmöten och styrelsemöten, cykelrum och barnvagnsrum. Till lägenheten hör två förråd varav ett vindsförråd och ett mindre förråd med hyllplan på markplan.

Bredband och Kabel-TV:

Bredbandsbolaget

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-08-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

“En hälsostad med luft och ljus, sol i lägenheterna varje timme på dan och fågelkvitter från
stora parkanläggningar..” Så skall det dåvarande borgarrådet uttalat sig för pressen, då han
1942 uttalade sig om kommunens planer för Årsta. Mycket har förstås hänt sedan dess på
bostadsfronten, inte minst på senare tid. Det fina med Årsta och omnejd är att du bor så
skyddat, nära stora grönområden och sköna promenadstråk i Årstaviken, samtidigt som du
befinner dig minuter från Söder och innerstaden. Det är nära till bussar, tvärbana och t-banans
gröna linje på Gullmarsplan som ligger med 5 minuters promenads avstånd, såväl som till Liljeholmen med brett shoppingutbud och
allehanda service. För barnfamiljer finns Vätterparkens plaskdamm och lekpark knappt tio minuter
bort och bakom huset ligger Steningeparken.