Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Körsbärsvägen 22
NATANAEL KARLSSON 1936
Östermalm
RENOVERINGSCHANS - VÄLPLANERAD LJUS TREA I KÖRSBÄRSHAGEN
FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN

Denna mycket väldisponerade trea ligger i innerstadens första barnrikehus från 1936. Här uppfördes moderna och bekväma bostäder för barnrika familjer, som nog tyckte att de på denna plats kommit till himmelriket. Tack vare en genomgående planlösning, högt läge och stora fönster i två väderstreck är detta än idag en ljus och trivsam bostad. Rumsdispositionen är dessutom mycket bra med kök och vardagsrum centralt i hemmet och intill dessa två rymliga sovrum. Denna förträffliga grund suktar nu efter lite ny kärlek och omsorg och med ny skrud kommer detta guldkorn glänsa åter och bli ett både snyggt och praktiskt hem. Husets läge i Körsbärshagen och Roslagstull ger dessutom en trivsam blandning av lugn grönska och stadspuls mittemellan Vasastan och Östermalm.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Körsbärsvägen 22
Område:
Östermalm
arkitekt:
NATANAEL KARLSSON 1936
Våning:
1 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
60 m²
Avgift:
3 059 kr inkl värme, VA

Lägenheten

Detta kommande drömhem om tre rum och kök har en inbjudande och välkomponerad planlösning med rena linjer, generös takhöjd och bevarade fönster och marmorbrädor. Innanför ytterdörren möter en mindre hall, med en rymlig nisch för hatthylla och skor, samt platsbyggda garderober för undanhängning. Därefter kommer du in i lägenhetens sociala delar med vardagsrum och kök mitt för varandra. Med denna placering blir dessa rum hemmets hjärta. Dagens kök har två fönster, köksinredning placerad i vinkel och gott om plats för köksbord och stolar. Här finns elspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Kanske vill du öppna upp väggen mot vardagsrummet och göra ytorna än luftigare. Oavsett finns här gott om plats till att skapa ditt eget kök. Vardagsrummet ger gott om yta för umgänge och hemmamys. Det stora och tjusiga treluftsfönstret förser rummet med ett fint ljus. Väggarna i rummet är tapetserade med William Morris mönster Fruits. Två bra sovrum ligger intill varandra längst in i lägenheten och med fönster åt varsitt håll. Det ena är lite större än det andra. I båda rum finns en rymlig klädkammare i original från byggåret, och i det större sovrummet står även en garderobsvägg med skjutdörrar. Lägenhetens badrum ligger i anslutning till hallen och har idag badkar, handfat med kommod och wc. Dessutom finns här ett insynsskyddat fönster som ger rummet dagsljus och friskluft. Bostaden ligger med högt läge på en trappa och omgiven av grönska. Fibernät är indraget i lägenheten.

Brf Körsbärshagen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades den 18 januari 2002. Föreningen Körsbärshagen äger fastigheterna: Körsbäret 4, Körsbäret 3 och Klarbäret 6. Med fastighetsadresserna Körsbärsvägen 16-22 samt Stickelbärsvägen 2-10, 5, 7-9. Föreningen består av 73 bostadsrättslägenheter (3 516 kvm), 7 lägenheter med hyresrätt (358 kvm) samt 7 lokaler (193 kvm). Föreningen köpte fastigheten av Stockholmshem den 14 november 2012. Föreningen äger marken. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Försäkringen inkluderar även bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

Ekonomi

Under 2018 färdigställdes och såldes sex nya bostadsrättslägenheter som tidigare varit lokalyta. Pengarna användes till att amortera på föreningens lån som sjönk från 28,3 MSEK till 5 MSEK. Ett fantastiskt lyft för föreningens ekonomi alltså. Belåningsgraden är på mycket låga 1 422 kr/kvm/bostadsrättsyta, vilket är mycket lågt. Dessutom har föreningen ett flertal hyresrätter kvar och ytterligare lokaler som drar in pengar samt en välfylld kassa med över 3 MSEK i omsättningstillgångar. En förening med mycket god ekonomi alltså. Inga planerade avgiftsändringar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns 3 tvättstugor (en i varje fastighet). Även barnvagnsrum och cykelrum finns i de olika fastigheterna.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Renoveringar

1987 totalrenoverades fastigheten, nya stammar in för el, vatten och avlopp. 2013 Renovering och utvändig fönstermålning. 2014 Byte av nytt portlåssystem installerades. 2015 Fibernät indraget i fastigheten till samtliga lägenheter. 2018 Projektering av sex nya bostadsrätter påbörjades i februari.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen av bostadsrätten och pantsättningsavgift betalas av medlemmen. Överlåtelseavgiften är för närvarande ca 1100 kr (beräknas på basbeloppet) och pantsättningsavgiften ca 450 kr per lån.

Tv och bredband

ComHem och Fibernät (Alltele) med möjlighet att välja tv, bredband samt ip-telefoni.

OMRÅDET

Friluftsmöjligheterna är många och nära för boende på denna adress. Via en gångbro i Ruddammen når du snabbt till Lill-Jansskogen med löpvägar och spår för mtb-cykel. På vintern kan du åka skidor på Stadion eller skridsko på Östermalms IP. Till Hagaparken med promenad- och löpvägar och badmöjlighet/skridskois vid Brunnsviken är det också smidigt nära. Samtidigt rör du dig lika snabbt till mer urbana stadsdelar som till exempel knutpunkten Odenplan och Vasastans rika utbud av matställen. Ett trevligt ställe i det egna kvarteren är bageriet och caféet Bullar & Bröd. Till tunnelbanan och Roslagsbanan går du på ett par minuter och det är också mycket smidigt att nå de stora lederna med bil. På denna adress bor du också nära många skolor, såväl grundskolor som universitet.