Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rådmansgatan 70 B
PAUL HEDQUIST 1956
Vasastan
URBAN OCH MODERN FUNKIS I LUGNT OCH CENTRALT LÄGE
FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM TEXT: MURÉN

En av landets mer namnkunniga arkitekter, Paul Hedqvist, ritade i mitten av 1950-talet detta eleganta hus som uppfördes som hemvist för den Zootomiska institutionen vid Stockholms högskola (numer Stockholms universitet) vars huvudbyggnad låg i kvarteret intill. Numer är den gamla lärobyggnaden ombyggd till moderna och snygga bostäder präglade av ljus och volym där husets stora fönsterpartier får spela huvudrollen. Denna hörnlägenhet om 65 kvm har stora sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett rymligt sovrum i lugnt gårdsläge intill. Därtill ett snyggt och välutrustat badrum med tvättpelare samt goda förvaringsutrymmen. Här bor du med ett suveränt cityläge i lugna och trivsamma kvarter täta på såväl lummiga parker som trevliga restauranger och caféer. Visningstider kommer inom kort, hör av er till mäklaren för att boka upp en privat visning.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

21
Visning söndag 21 jul 13:30 - 14:15
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rådmansgatan 70 B
Område:
Vasastan
arkitekt:
PAUL HEDQUIST 1956
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
65 m²
Avgift:
3 775 kr Ink. Värme, vatten, kabel TV & bredband
Pris:
5 995 000 kr Pris

Allmänt

Uppgraderat 1950-tal var det övergripande konceptet då Oscar Properties förvandlade den Zootomiska institutionen till bostäder. Det modernistiska inslaget är högst närvarande. Grannhuset Farmaceutiska institutionen från 1898 byggdes om samtidigt. De båda byggnaderna utgör tillsammans projektet Lyceum och de nominerades av Sveriges Arkitekter till Bostadspriset 2018 tack vare sin lyhördhet till byggnadernas ursprung där inspirationen i historien är tydlig samtidigt som arkitekturen också tagit klivet in i en ny era. Gedigna och stilrena material och interiördetaljer genomsyrar hela bostaden. Vattenburen golvvärme finns i alla rum och därmed frigörs yta från radiatorer.

Kök

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning i ett luftigt rum med stora fönsterpartier, totalt tre stora, som går från golv till tak. Köksinredningen är inspirerad av internationell modernism och har släta fanerade fronter av spansk ceder, leverantör Kvänum. Kyl, frys, diskmaskin och fläkt är integrerade i skåpinredningen och maskinparken innefattar även induktionshäll, varmluftsugn och mikrovågsugn. Såväl diskbänk som stänkskiva är av borstat rostfritt stål. LED-spotlights lyser upp arbetsytorna. Det stora sällskapsrummet har gott om plats för både matbord och en stor soffgrupp samt till exempel förvaringsmöbler.

Sovrum

Sovrummet ligger med lugnt läge in mot gården. Det är ett rymligt rum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Även detta rum har stora fina fönsterpartier med bevarade originaldetaljer.

Badrum

Badrummet är rymligt och välutrustat. Bakom glasväggar längst in i rummet finns en tak- och handdusch och intill följer handfat, vägghängd wc, handdukstork och stora badrumsskåp med spegeldörrar. Inbyggt i ett skåp finns tvättmaskin och torktumlare. Väggarna i badrummet är klädda med matt mörk stormosaik och på golvet ligger vit travertin med golvvärme.

Hall:

Hallen som möter innanför ytterdörren är stor och rymlig, med gott om plats för förvaring. Hallen är delad i två delar, och i den inre avdelningen, mellan sovrum och vardagsrum, finns goda förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober.

Brf Vegalotten

Allmänt om föreningen

Brf Vegalotten registrerades den 13 februari 2015. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Stockholm Vega 5 med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70B. På fastigheten finns två byggnader med 69 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1163 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (465 kr). I dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar.

Fastigheten

Fastigheten är i nyskick och inget kommande underhåll finns planerat.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsrum och rullstolsrum. Soprum finns i Farmaceutiska byggnaden. Cykelförråd finns i Zootomiska byggnaden.

Kabel TV/Bredband

Bredband och kabel-TV från Ownit. Basutbud kabel-TV och bredband 100/100 Mbit ingår i avgiften.

Förråd

Ett förråd hör till lägenheten.

Ägande i föreningen

Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

OMRÅDET

På denna adress bor du i genuin stadsmiljö men mitt i en triangel av gröna oaser – Tegnérlunden, Observatorielunden och Vasaparken. Kvarteren är lugna och stillsamma trots ett mycket centralt läge. Härifrån promenerar du på kort tid till såväl city och centralstationen som till Odenplan och Sankt Eriksplan, liksom till både Kungsholmen och Östermalm. Till Rådmansgatans tunnelbanestation är det bara två kvarter. I närområdet finns ett stort restaurang- och caféutbud med både klassiker och nyare ställen; Rolfs Kök, Grill, Flippin´ Burgers, Pizza Hatt, Sushi Sho och Pascal för att nämna några.