Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Svandammsvägen 8
Arthur Clarin 1929
Midsommarkransen
TVÅA I ETT AV MIDSOMMARKRANSENS FINASTE HUS
TEXT: LINDEFORS FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

I ett av Midsommarkransens äldre fastigheter hittar du denna estetiskt tilltalande tvåa i skuldfri förening. Området har länge varit populärt och eftertraktat bland stora grupper stockholmare. Det är inte alls svårt att förstå. Här finns både puls och mysfaktor. Lägenheten lever upp till samma känsla. Det är en socialt uttänkt tvårummare med ett stort vardagsrum och integrerat kök. Samtidigt finns ett litet avskilt sovrum att dra sig undan i. Intill sovrummet ligger en walk-in-closet med spegeldörr i original från 1929-30. Lediga stunder kan man umgås med grannar och vänner på gården eller gå ner till någon av kvarterets restauranger/caféer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Svandammsvägen 8
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Arthur Clarin 1929
Rum:
2 rum
Area:
50 m²
Avgift:
2 300 kr inkl värme och vatten. Obl. Tillägg för kabel-TV OM 140 KR per mån. tillkommer.

ALLMÄNT

I den här lägenheten stannar man till vid originaldetaljer som glasdörrarna in till vardagsrummet, de djupa fönsternischerna och det fina skafferiet. Ändå är det helheten: den öppna planlösningen, de genomgående trägolvet och det perfekta läget i Midsommarkransen, som gör att man blir förälskad. Till föreningen hör en innergård med grill och sittgrupper, festlokal, tvättstuga och ett förråd om fyra kvadratmeter.

KÖK/VARDAGSRUM

Köket ligger fint integrerat med vardagsrummet. Det är fullt utrustat med gasspis, kyl/frys i rostfritt, spröjsade vita luckor och bänkskiva i rostfri aluminium. Pricken över i är ett ljuvligt skafferi i original. Dörren dit in är målad i en vacker duvblå nyans. Rummet är luftigt och ljust med två stora fönster ut mot Tegelbruksvägen. Djupa fönsternischer ger karaktär och vittnar om fastighetens ursprung. Väggarna är vitmålade och trägolvet behandlat för en mörkare kulör. Utrymmet ger möjlighet att möblera med både soffgrupp och en matgrupp för åtta personer.

SOVRUM

Intill vardagsrummet ligger det trivsamma sovrummet. Här kommer dagsljuset in genom flera överfönster som skänker utrymmet både ljus och charm. Från rummet når du en walk-in-closet med platsbyggd förvaring, samt ytterligare en garderob.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum i grått och vitt med stilrent tvättställ, wc och dusch. Badrummet är även utrustat med två hyllplan, list och spegelram i trä.

HALL

Den rymliga hallen välkomnar och öppnar upp till hela lägenheten. Om du vill kan den möbleras med en arbetshörna eller ytterligare förvaring. Det finns en platsbyggd hängare tillverkad av den tidigare ägaren. Glasdörrar i original leder in till vardagsrummet/köket.

Brf Lejongapet 33

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Lejongapet 33 med adress Tegelbruksvägen 1 samt Svandammsvägen 8. I föreningen finns det 39 lägenheter (samtliga bostadsrätter) och fyra butikslokaler.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 1987.

Förvaltare:

Valvet Förvaltnings AB handlägger den ekonomiska förvaltningen.

Mark

Marken ägs av föreningen och tomträtt är således inget orosmoment i denna brf.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Renovering

2015 Underhåll avloppsrör i källaren 2014 Installation värmekablar på taken 2014 Upprustning innergård

2014 Översyn avloppssystem

2013 Montering isolerglas i samtliga fönster 2013 Målning utsida fönster 2013 Totalrenovering tvättstuga 2013 Översyn gårdsfasad 2012 Installation sopsuganläggning 2010 Genomfördes OVK 2009 Energideklaration utförd 2009 Spolning och renskärning av avloppsstammar. Detta är en modern rengöringsmetod som avsevärt förlänger intervallen mellan underhållsåtgärderna 2006 Radonmätning - normalt värde 1998 Installation och anslutning av fjärrvärme 1990 Installation nya avloppsstammar 1990 Installation nya tät- och ytskikt i badrum 1990 Installation nya el-stigare

1988 Renovering fasad

1988 Renovering takbeläggning 1988 Byttes av el-stigar 1998 Installation säkerhetsdörrar

Ekonomi

Föreningen är för området något så ovanligt som helt skuldfri. Normalt ligger skulderna på cirka 7 000 kr per kvm boyta i midsommarkransen, vilket skulle motsvara cirka 266 000 i lån för denna bostad. Inga planer på avgiftsförändringar.

Tvättstuga:

Det finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt linor för hängtorking i separat rum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam, prunkande och mysig innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till Cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal och ett hobbyrum

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem. Obligatoriskt tillägg om 110 kr per månad för grundutbud av kabel-tv. Större kanalutbud beställs och debiteras individuellt. Föreningen är ansluten till bredbandsnätet via ComHem. Föreningen är ansluten till bredbandsnätet via ComHem.

Städdagar och trappstädning:

Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar för att städa föreningens utrymmen under trevliga former. Trappstädning sköts av städfirma.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage, till exempel Vintagefabriken, Svenska Armaturer och Mimmi Staaf. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. På bara några minuters promenad finns tunnelbana.