Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fleminggatan
Gustaf Detthoff 1904
Kungsholmen / Fridhemsplan
VARSAMT RENOVERAD JUGENDTVÅA MED STOR SOLIG BALKONG MOT LUGN GÅRD
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: BERTHELS

Där Arbetargatan möter Fleminggatan låg fram till 1960-talet en fabriksbyggnad med anor från 1800-talet, som huserade arméns centrala beklädnadsverkstad. I början av 1900-talet uppfördes ett antal bostadshus på tomterna intill, däribland Knoppen 11 som lyser upp kvarteret med sin rödputsade fasad. Tre trappor upp, med rymlig hiss, i det välbevarade jugendhuset hittar vi denna välplanerade tvåa, med vackra originaldetaljer som genomgående plankgolv, sockelpanel, takstuckatur och profilerade snickerier. Lägenhetens präglas av ljus och rymd, med en generös takhöjd, genomgående planlösning och två stora fönster med överfönster i varje rum. Här finns dessutom en rymlig balkong som sträcker sig längs med hela sovrumsväggen, med sol hela dagen och utsikt över föreningens nyrenoverade innergård.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Fleminggatan
Område:
Kungsholmen / Fridhemsplan
arkitekt:
Gustaf Detthoff 1904
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
68 m²
Avgift:
2 168 kr Inkl: värme, v/a, kabel-tv (grundutbud från ComHem)

Allmänt

Lägenheten är mycket ljus, har en genomgående planlösning med kök och vardagsrum i fil mot gatan, ett rymligt sovrum med balkong längs hela sovrumsväggen mot gården och en välkomnande hall som öppnar upp mot samtliga rum. Badrummet och hallen renoverades 2018 . Det genomgående, vitlaserade plankgolvet är i mycket fint skick. Till lägenheten hör ett källarförråd och i föreningen finns en gemensam tvättstuga samt två stycken trivsamma, nyrenoverade innergårdar, den närmaste med trätrall, gräsmatta och sandlåda för de minsta samt planteringar med vackra växter. Trapphuset är varsamt renoverat med vackra säkerhetsdörrar. Detta är en lägenhet med ett lugnt och centralt läge i en förening med mycket god ekonomi.

Kök

Köket nås från både hallen och vardagsrummet. mellan kök och vardagsrum finns en specialgjord, vikbar spegeldörr. Invid de två stora fönstren, som skänker ett härligt ljus åt rummet, finns plats för ett stort matbord för många gäster. Köket bjuder på gott om förvaringsmöjligheter bakom vita, släta köksluckor och arbetsytor med bänkskiva i svart granit och stänkskydd i plexiglas. Här finns en fullutrustad vitvarupark från Husqvarna och Electrolux.

Vardagsrum

I det luftiga och ljusa vardagsrummet finns plats för en rejäl soffgrupp och övrigt möblemang. Väggarna är vitmålade, plankgolvet vitlaserat och som pricken över i finns här både en vacker takstuckatur och sockelpanel bevarad från byggåret.

Sovrum

Det rofyllda och rymliga sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns plats för både dubbelsäng och övrig möblering samt gott om förvaring i flertalet garderober. Från sovrummet når man en väl tilltagen, insynsskyddad balkong som löper längs hela sovrumsväggen. Balkongen ligger i söderläge och erbjuder sol större delen av dagen.

Badrum

Badrummet renoverades 2018 och är helkaklat med vitt, rektangulärt kakel på väggarna och vit, marmorerad stenklinker med golvvärme. Här finns WC, dusch, tvättställ med förvaringskommod med en stor, infälld spegel, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Cylinda med rymliga, platsbyggda förvaringsskåp över. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Den välkomnande hallen med stuckatur och två takrosetter öppnar upp mot lägenhetens samtliga rum. Innanför ytterdörren ligger praktiska, mörkgrå klinker på golvet och här finns plats för avhängning i form av en väggfast hatthylla. Den inre delen av hallen har vitlaserat plankgolv och väggarna är vitmålade (2018). Här finns även två väl tilltagna platsbyggda garderober samt ett praktiskt överskåp. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

Knoppen 11

Föreningen

Brf Knoppen 11 (org. nr 769604-9662) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Knoppen 11 år 2000. Föreningen består av två gathus och två gårdshus belägna på Fleminggatan 95-97 och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har två gårdar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 516 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer balkongavgift på 600 kr/år. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Teknisk förvaltning sköts av externa leverantörer.

Bredband och kabel-tv

Lägenhetsinnehavaren tecknar eget bredbandsavtal. Com Hems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med 15% som minsta andel.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i gathuset, utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har två nyligen renoverade, lummiga gårdar med utemöbler och grillmöjligheter och även en liten fotbollsplan samt en sandlåda, barnvagnsförråd, cykelrum och ett eget hus för källsortering för bl a elavfall, kartong, plast, glödlampor, metall, tidningar, kartonger mm.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 stamspolning, 2017 byte och justering av fläktar, 2014 putsning av gårdshusets gavelfasad, 2013 installering av källsortering, nya entréportar, snörasskydd på tak, 2012 ombyggnation av råvind till etagelägenheter, nya hisschakt, omläggning av tak, fasadrenovering av gathus med nya skyltfönster, 2010 renovering av trapphus, 2009 fönsterrenovering, 2005 nya balkonger, 2003 nya elstammar, 1984 stambyte i gathus, 1976 stambyte i gårdshus.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Snöröjning och trappstädning sköts externt. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på ett centralt läge på Kungsholmen, med absolut närhet till Västermalmsgallerian, ett brett utbud av restauranger och caféer samt utmärkta kommunikationer i form av tunnelbanans gröna och blå linje samt ett flertal busslinjer. Det är även nära till härliga promenadstråk längst Karlbergskanalen, motionsspår vid Karlbergs Slott och badmöjligheter vid Kristinebergs Strand. Då det är många butiker i området så är det stor omsättning på parkeringsplatser, vilket gör det relativt lätt att få parkering på gatan. I närområdet finns flera garage där nuvarande ägare fick garageplats närmast direkt.