Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Steningevägen 3
Hesselgren & Acking 1946
Årsta
LJUS TREA PÅ SJUNDE VÅNINGEN MED BALKONG OCH MÖJLIG UTHYRNINGSDEL
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Högst upp i ett K-märkt hus från 1946 hittar vi denna välplanerade och ljusa trea, som bjuder på spektakulär utsikt från stora burspråk i alla rum. Läget högt ovan takåsarna är helt fritt från insyn och det generösa ljusinsläppet gör att bostaden upplevs som betydligt större än sina 71 kvadrat. Här ryms allt den lilla familjen behöver och för den som önskar går det utmärkt att disponera ett av sovrummen som avskild uthyrningsdel om vissa kompletteringar görs. Från balkongen i västerläge kan du njuta av sol både eftermiddagar och kvällar och föreningen har dessutom en gemensam takterrass med imponerande utsikt över Södermalm. Välkommen upp till ett litet paradis bland molnen!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Steningevägen 3
Område:
Årsta
arkitekt:
Hesselgren & Acking 1946
Våning:
7 av 7, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
71 m²
Avgift:
3 112 kr inkl. värme, vatten & kabel-tv bas (+120 kr/mån för bredband)

Allmänt om fastigheten

El:
6 222 kr/år
Försäkring:
2 114 kr/år
Total driftskostnad:
8 336 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Levnadsvanor och avtal påverkar driftskostnaderna.

Allmänt

Lägenheten är i genomgående fint skick; här samsas bevarade originaldetaljer med moderna och praktiska materialval. Väggar och tak målades om 2015 och 2014 renoverades köket varsamt. Med genomgående fiskbensparkett i original, ljusgrå väggar, vitmålade burspråk samt fönsterbrädor i marmor karaktäriseras lägenheten av en klassisk och harmonisk enkelhet. I föreningen finns en gemensam takterrass i västerläge med fantastisk utsikt över Södermalm, innergård med grillplatser och ett gäng trevliga grannar i blandad ålder. Lägg därtill en gemensam festlokal, hobbyrum med utrustning för snickeri, barnvagnsrum, cykelförråd, välutrustad tvättstuga, torkrum samt parkeringsplatser (fn kö). Till lägenheten hör två källarförråd; ett om ca 3 kvadrat och en matkällare om ca 1 kvadrat. I registret står lägenheten som 69 kvm, men mätbevis finns på 71 kvm.

Kök

Köket präglas av ett härligt ljus, som strömmar in från det vackra burspråket med fönsterbrädor i marmor. På sjunde våningen finns inget som skymmer varken utsikt eller ljusinsläpp, men däremot slipper du insyn. Lagom till middagen kan du njuta av härlig kvällssol kring matplatsen, som rymmer 4 personer. Köket moderniserades 2014, med stor aktsamhet om originaldetaljer och bevarad 40-talscharm. De rymliga överskåpen och skafferiet är i bibehållet originalutförande medan underskåpen är i modernt snitt med praktisk inredning. Stänkskyddet är i glas och bänkskivorna i laminat från Epoq. I vitvaruparken finns induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin från Whirlpool samt kyl och frys från Husqvarna.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet har ljusinsläpp från två väderstreck; i söder från det stora burspråket med makalös utsikt över takåsarna runt Globen och i väster från dubbla, glasade balkongdörrar. Härifrån når man den rymliga och mysiga balkongen, med plats för bord och stolar såväl som blommor och planteringar. Balkongen bjuder på en svindlande utsikt, liksom eftermiddags- och kvällssol.

Sovrum 1

Sovrummets vackra burspråksfönster bjuder på grönskande vy och bästa söderläge. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och längst kortväggen mot hallen finns en platsbyggd garderob i originalutförande, med två dubbelskåp och ett enkelt. Sovrummet har ingång både från vardagsrummet och hallen.

Sovrum 2/uthyrningsdel

Lägenhetens andra sovrum har plats för såväl säng som förvaring. Det vackra burspråket i väster ger rummet rikligt med ljus. Rummet har ingång från hallen men nås även via egen ingång från trapphuset. Här finns en egen liten hall med marmorgolv en liten toalett med grå klinkers och vita väggar samt en praktisk, integrerad garderob. Det här gör rummet idealiskt för den som vill ha en inneboende - alternativt som ungdomsboende.

Badrum

Badrummet renoverades 2008 och fick då ett fint stengolv med golvvärme och vitt kakel med struktur. Här finns tvättställ med förvaringskommod och spegelskåp, badkar med tassar samt handdukstork. Det är även förberett för tvättmaskin, för den som önskar ersätta badkaret med dusch och tvättmaskin.

Hall

Från bostadens hall når du lägenhetens samtliga rum. Det vackra marmorgolvet och tröskeln är en förlängning av trapphusets golv och matchar även burspråkens fönsterbrädor. I hallen finns en rymlig klädkammare och gott om plats för en förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en fin ljusblå nyans som kontrasterar mot de vita socklarna, dörrkarmarna samt marmorgolvet.

Brf Steningen 2

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Steningen 2 (org. nr 716460-3107) innehar fastigheten Steningen 2. Bostadshuset är beläget i Årsta. Föreningen upplåter 30 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st med hyresrätt och har även 1 st hyreslokal. Uppvärmning via fjärrvärme, mekanisk frånluftsventilation.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Delagott AB sköter den ekonomiska förvaltningen och ADB är teknisk förvaltare.

Renoveringar

(2018) Ommålning av trapphuset i en kulör som liknar den vid byggåret. Byte av dagvattenpump i källaren. Hissen är besiktigad. Förstärkning av inbrottsskydd. Gamla styrelserummet blev bättre förvaring för cyklar och barnvagnar. (2017) Asfaltering av p-platser, ny fläktutrustning i tvättrum och byte av stuprör mot Steningev. (2016) Balkongrenovering. (2015) Installation av fiber. (2014) Fönsterrenovering. (2010) OVK samt reparation av tak. (2008) Renovering av V/A-stammar, alla stammar har enbart relinats.

Kommande renoveringar:

Eftersom husets VA-stammar ej har bytts så undersöker styrelsen deras skick samt för samtal med företag för att hitta en lösning som säkerställer stammarnas fortsatta funktion, antingen i form av byte eller annan lösning. Styrelsen vet ej när ingreppet blir aktuellt. Eftersom relining har skett 2008 så kan det vara så att stammarna inte behöver röras förrän om 10 år eller längre (detta enligt allmän info om relining).

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 5,5 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 1,5 mkr. I kassan finns ca 1,5 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 2.500 kr, snittet i Årsta uppgår till ca 6.000 kr. Föreningens kvarvarande hyresrätter utgör en tillgång vid framtida upplåtelse.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Vid nedre ingången till huset finns en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

Gemensamma utrymmen

Vid nedre ingången till huset finns cykelförråd och barnvagnsförråd. I källaren finns föreningens samlingslokal och ett hobbyrum med utrustning för snickeri. På gården finns en grillplats och på taket finns en takterrass i västerläge med utsikt mot Södermalm som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Parkering

I föreningen finns det 18 st p-platser med kösystem. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på gatorna till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband via Ownit 100/100 Mbit/s med gruppavtal för fiberanslutning (tillägg på 120 kr/mån på månadsavgiften). Anslutning till kabel-TV-nät med Com Hem samt bredbands-tv via fiber med Canal Digital och Viasat.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officella information i juni 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta är en mycket trevlig stadsdel präglad av lummig grönska och äldre, charmiga hus. Cirka 1400 meter från din nya adress ligger Årsta centrum, som stod klart 1953 som det första förortscentrumet i Sverige, med allt från små butiker, gym, bibliotek, teater, Folkets Hus, restauranger och konstnärliga utsmyckningar. Du har även nära fina promenadstråk runt Årstaviken och Årstaskogen. Till knutpunkten Gullmarsplan är det endast cirka 550 m, med tunnelbana, tvärbana och många busslinjer samt ett småstadsutbud med Hemköp, systembolag, frisör, apotek, sushirestaurang och krog.