Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Eriksbergsgatan 42
Anton Wallby & Sam Kjellberg 1915
Östermalm -Vasastan
RYMLIG ETTA MED STOR UTEPLATS OCH LÅG AVGIFT PÅ ERIKSBERGET
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Gamla stan-känsla med eget valv, vinkällare och stor privat uteplats om 20 kvm. På 46+5 välplanerade kvadrat ryms inte bara alla funktioner du kan önska av ett bekvämt boende, utan dessutom extra guldkant i form av en egen vinkällare, en väl tilltagen uteplats och ett inbyggt ljudsystem från Bose. Här bor du i en förening med mycket god ekonomi, på ett lugnt och centralt läge med såväl Stureplan som Odenplan på promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Andel i bostadsförening
Adress:
Eriksbergsgatan 42
Område:
Östermalm -Vasastan
arkitekt:
Anton Wallby & Sam Kjellberg 1915
Våning:
0 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
46 m² + 5 m² biarea
Avgift:
1 249 kr inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
4 200 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
6 600 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Lägenheten har ingång från bottenvåningen och några trappsteg ner från entrén finns utgång till en privat uteplats om ca 20 kvadrat, med trädäck och omgivande träspaljé (2016). Här lyser solen hela eftermiddagarna om somrarna och grillning är tillåtet. Ytterligare några trappsteg ner når man ett förråd om 5 kvadratmeter, som idag används som vinkällare. Förrådet har en exklusiv heltäckningsmatta (2017) och går även att disponera som klädkammare eller kontor. Till lägenheten hör dessutom ett rymligt vindsförråd och i den välskötta föreningen finns en gemensam tvättstuga, innergård med sittgrupp samt garage (fn kö).

Allrum

Lägenhetens allrum har två fönster mot föreningens lugna gård, vitputsade väggar, parkettgolv och ett vackert välvt tak med infällda spotlights. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats, samt ett praktiskt och snyggt sängskåp.

Kök

I allrummet finns även ett platsbyggt kök från Marbodal med vitvaror från Siemens (varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys) blandare från Gessi, bänkskivor i trä och klinkergolv. Ovanför spisen sitter svart mosaikkakel. Den eleganta köksön fungerar som rumsavdelare och bjuder på bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter.

Badrum

Badrummet är helkaklat med sandfärgat mosaikkakel klinkers med golvvärme. Här finns dusch, WC, handdukstork samt tvättställ med blandare från Gessi och förvaringskommod. Ovanför den inbyggda tvättmaskinen/torktumlaren sitter platsbyggda förvaringshyllor och i taket två inbyggda högtalare samt infällda spotlights.

Hall

På entréplan finns hatthylla och nedanför trappen, i den inre hallen, finns en platsbyggd garderob. Här är väggarna delvis putsade, på golvet ligger en parkett och i taket sitter infällda spotlights.

BF Häggen nr 6 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Häggen 6. Förening består av 18 andelsbostäder. Föreningen har också en lokal yta på 202 m2.Föreningen är en äkta bostadsförening. Huset ritades 1915 av arkitekt Anton Wallby och Sam Kjellberg.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades 1918.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering:

Det finns garage i fastigheten (kö) 1.500 kr/mån (2000kr). 6 st bilplatser, 1 MC plats. Garageplats kan bli tillgänglig genom uppsägning av extern hyresgäst. Kösystem i föreningen, garageplats följer ej lägenheten.

Tidigare renoveringar:

Fastighetens stammar är delvis bytta 1996 - 2019, Elstambyte i fastigheten 2000 - 2007, OVK - kontroll 2007-2009

Kommande renoveringar:

Inga planerade renoveringar.

Kabel-TV & bredband:

Kabel-tv & bredband via ComHem, fiberuttag installerat, anslutet till statsnät Stokab.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 1 milj kr, vilket ger en ca 1516 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Inga planerade avgiftsändringar.

Förråd:

Stort vindsförråd.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, Cykelrum

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Grönskande Eriksberget kan bäst beskrivas som oas mitt i stan, med fem minuters promenadavstånd till Stureplan och tio till Odenplan. Här bor du nära allt; shopping, restauranger, caféer och nöjen.

På Birger Jarlsgatan och Karlavägen, som löper längst vardera sida av Eriksberget passerar flera busslinjer och du har även T-bana, Pendeltåg och Roslagsbanan på promenadavstånd.