Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Torggatan 15
Arkitekt okänd 1830
Vaxholm
LJUS OCH LUFTIG GAVELLÄGENHET MED KAMIN OCH FRANSK BALKONG
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Nu har du chans att bli förste ägare till denna stora trea centralt i Vaxholm. Den ligger på andra våningen i ett vackert hus med anor i 1800-talet som nyligen renoverats till forna tiders glans och byggts om till ett bostadshus med fem lägenheter. Med fönster i tre väderstreck är detta en ljus och luftig bostad som har ett vackert kök med fransk balkong, ett stort vardagsrum med kamin samt två bra sovrum (möjlighet till ytterligare ett sovrum vid behov). Dessutom en stor inre hall, ett rymligt badrum med tvättmaskin och goda förvaringsutrymmen. Föreningen har en fin uppväxt trädgård med knotiga träd och en stor terrass. Här kan du leva villaliv utan husägarens fulla förpliktelser. Du bor centralt i en av Vaxöns äldre byggnader med kort promenadavstånd till torget och till havet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Torggatan 15
Område:
Vaxholm
arkitekt:
Arkitekt okänd 1830
Våning:
2 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
99 m²
Avgift:
4 951 kr Inkl. värme, v/a (kallvatten)

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
3 000 kr/år
El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Övrigt:
2 449 kr/år
Total driftskostnad:
10 949 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Övrigt: uppvärmning av varmvatten

Allmänt

I denna helrenoverade lägenhet ligger enstavig ekparkett och i taken sitter vitmålad träpanel med infällda och dimbara LED-spotlights. Väggarna är vitmålade och i rummen sitter 30 cm höga golvsocklar med profilerade lister och hörnklossar, handmålade i grå kulör. I dessa döljs även el- och datakablar och värmerör. Till lägenheten hör ett varmförråd om 4,3 kvm i källarplan. Det finns även en parkeringsplats per lägenhet, kostnad för denna tillkommer med 500 kr.

Kök

Köket ligger som första rum till höger om hallen. Köksinredningen är byggd i vinkel och har speglade vita fronter. Bänkskivorna är av massiv valnöt och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med ljust metrokakel. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och köket är även utrustat med spishäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn. Rummet har både ett fönster och en fransk balkong med helglasade pardörrar som ger utsikt mot husets trädgård och den gemensamma altanen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och härligt sällskapsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck. Dessutom har rummet en kamin som ger mys och värme under kallare årstider. Rummet rymmer både soffgrupp och matbord samt ytterligare möblemang. Här finns även en inbyggd garderobsvägg med två garderober och ett städskåp. Från fönstren har du utsikt över omkringliggande takåsar och vidare mot Kastellet och vattnet ut mot Stegesund.

Sovrum

Bostaden har två sovrum som ligger intill varandra. Det större av dem har gott om plats för dubbelsäng och här finns gott om förvaringsutrymmen i en lång garderobsvägg. Intilliggande sovrum är ett mindre rum som är perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Två garderober finns i detta rum och från fönstret har du utsikt mot husets trädgård.

Badrum

Badrummet är både rymligt och välutrustat. Här finns tak- och handdusch bakom glasväggar, vägghängd wc, handfat med kommod, badrumsskåp, elektrisk handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare under en arbetsbänk. Väggarna är helkaklade med vitt större kakel och på golvet ligger grå klinker med golvvärme.

Hall och inre hall

Lägenheten har en entrédel som följs av en stor inre hall. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla/krokar. Därefter ligger en stor inre hall som för den som så önskar kan nyttjas som matsal. Bibliotek eller kontor är andra alternativ.

Brf Neptunus 12

Föreningen

Brf Neptunus 12 (org. nr 769634-8544) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Neptunus 12 år 2018. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Torggatan 15 i Vaxholm och omfattar fem lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler, även dom med bostadsrätt. Huset har en gemensam trädgård med utemöbler och grill, en stor altan och egen parkering. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9 560 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer avgift för varmvatten, mätare finns för varje lägenhet som debiteras efter uppmätt förbrukning. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Jan Ekeman och fastighetansvarig är Jan Sjöberg. För närvarande har ingen fastighetsskötsel upphandlats.

Bredband och kabel-tv

Fiber och nätverkskabel är installerat i samtliga lägenheter, innehavaren tecknar själv sitt abonnemang med valfri leverantör.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen och delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns ett teknikrum, barnvagnsrum samt cykelförråd. Parkeringsplatser att hyra finns på den asfalterade delen av gården. Mycket fin gemensam grönskande trädgård med planterade buskar och fruktträd, fin gräsmatta och en ca 120 kvm stor altan.

Parkering

Föreningen har fem stycken parkeringsplatser med eluttag, dessa kan hyras för 500 kr / månad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt, uppvärmt källarförråd om ca 4,3 kvm.

Renoveringar i urval

Hela huset genomgick en varsam totalrenovering och tillbyggnad mellan 2014-2018.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädningen sköts enligt överenskommelse i föreningen. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vaxholm förknippas starkt med Vaxholms fästning men har som ort också präglats av badortslivet som växte fram i slutet av 1800-talet med både kallbadhus och societetshus. Idag är Vaxholm en livlig sommarstad med härligt folk- och båtliv, medan vintern är mer stillsam. Båda har sin fulla charm. Torggatan är en av Vaxholms centrala gator och leder som namnet antyder från torget. Det är en charmig gata som kantas mestadels av äldre träbebyggelse. Den löper parallellt med huvudgatan Hamngatan med närhet till butiker, restauranger, caféer, vårdcentral, apotek, bibliotek med mera. Du bor på denna adress bara någon minut från charmiga Vaxholms biografteater med över hundraåriga anor. Buss till Stockholm tar cirka 45 minuter och Waxholmsbåt tar cirka en timme.