Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Jakob Westinsgatan 5
Wadsjö 1924
Kungsholmen
MAGNIFIK VÅNING MED HÖGT I TAK, ÖPPEN SPIS, BALKONG OCH FRANSK BALKONG
FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Jakob Westinsgatan är en lugn och charmerande liten tvärgata som leder upp från Norr Mälarstrand och avslutas med en portal. Gatan kantas av eleganta klassicistiska bostadshus och på fjärde våningen i ett av dem, nummer 5, ligger denna fina våning om 163 kvm. Det är ett vackert hem om fem rum och kök disponerat med tre stora rum i fil mot gatan samt kök och två sovrum mot gård. Här i bästa västerläge ligger även lägenhetens balkong och mot gatan finns en fransk balkong. Lägenheten har högt i tak, vackra och nyrenoverade originalfönster, parkettgolv, öppen spis och fina originalsnickerier som till exempel två serveringsskåp. Rummen är stora och flexibla och ger möjlighet för upp till fyra sovrum. Från fönstren mot gatan kan du blicka ner mot Norr Mälarstrand och vattnet och vidare upp mot Söders höjder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Jakob Westinsgatan 5
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Wadsjö 1924
Våning:
4 av 6, hiss finns
Rum:
5 rum och kök
Area:
163 m²
Avgift:
2 278 kr Inkl. värme, v/a, kabel-tv

Allmänt om fastigheten

Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta är en vacker bostad med en högst närvarande tjugotalselegans, och stora och luftiga rum som nu väntar på nya invånare. Planlösningen är genomgående och flexibel och har både balkong och öppen spis. Lägenheten disponerar även ett stort källarförråd om cirka 10 kvm.

Kök

Köket ligger som första rum till höger om entré och hall med ursprunglig placering mot gård. Det renoverades 2013 med nytt kök från Puustelli och ny parkett på golvet. I köket finns induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Här finns även plats för ett större köksbord och stolar. Köket har ett fint fönsterparti med ett större spröjsat och ett mindre välvt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt och härligt, ett mycket generöst sällskapsrum som har en fin och fullt fungerande öppen spis, försedd med braskassett, och dessutom en fransk balkong med pardörrar och ett vackert smidesräcke utanför. Rummet är stort och lättmöblerat och rymmer både soffgrupp och matbord för den som så önskar.

Matsal

Vackra parskjutdörrar leder från vardagsrummet in till den intilliggande matsalen som är ett ljuvligt ljusblått rum med plats för ett stort matbord. Rummet ligger i mitten av tre rum i fil och nås även från den inre hallen.

Sovrum

Lägenheten har idag tre sovrum, två mot gård och ett mot gatan. Ytterligare ett sovrum kan fås om matsalen också nyttjas som sovrum. Vid det största sovrummet som vetter mot den lugna innergården finns lägenhetens balkong. Den ligger i härligt västerläge omgiven av grönska och vackra grannhus.

Badrum

Lägenheten har både ett badrum och en separat gäst-wc. Badrummet har dusch, wc, handfat, tvättmaskin, torkskåp och massor av förvaring i skåp och lådor. Väggarna är kaklade med ljust kakel och på golvet ligger klinker. Gäst-wc ligger i anslutning till entrén och har handfat, wc och härligt blommiga tapeter.

Hall samt serveringsgång

Innanför ytterdörren finns först en tambur och därefter en stor inre hall. Vid entrén finns en inbyggd garderob med spegeldörrar och på golvet ligger klinker. I den inre hallen ligger parkett. Här finns gott om plats för möblemang, kanske är detta ett rum att inreda som bibliotek? Innanför hallen finns serveringsgången med bland annat två bevarade serveringsskåp.

Brf Vattenormen 26

Föreningen

Brf Vattuormen 26 (org. nr 716417-8415) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vattuormen 26 år 1986. Föreningen består av ett gathus beläget på Jakob Westinsgatan 5 och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt i gatuplan med tillhörande parkeringsplatser samt 1 källarlokal. Föreningen har en trevlig grönskande innergård, och på framsidan av huset finns gräsmatta med planteringar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 613 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Hyrorna för lokalerna har nyligen omförhandlats vilket ger föreningen extra inkomster på 400 000 kr/år. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kerstin Brolin Redovisning AB. Fastighetsskötsel sköts av ADB fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Fiber är framdraget till lägenheten, och det finns möjlighet att koppla upp sig. Kabel-tv från Com Hem med utökat utbud ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Trevlig uteplats på innergården med utemöbler och grillmöjlighet sommartid. Cykelförvaring i gången mellan entré och innergård, rum i källaren med pingisbord, samt däckförråd.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 10 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 ommålning och upprustning av samtliga fönster, 2012 trapphusen renoverades, hissen fick ny inredning, 1985-86 gjordes en omfattande renovering i samband med att råvindarna byggdes om till bostäder, stammarna byttes i kök och badrum, elstigare byttes, taket och fasaden renoverades.

Kommande renoveringar

2019 OVK, energideklaration. I fem lägenheter som har fel typ av köksfläkt ska dessa bytas ut under 2019. De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av fastighetsförvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en enkelriktad lugn gata på Nedre Kungsholmen mellan Kungsholmstorg, Kungsholms hamnplan och Norr Mälarstrand. I dessa vattennära kvarter är det lätt att trivas. På Kungsholmstorg finns torghandel i trevlig atmosfär och i kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker. Närliggande Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet. Dessutom har du från denna adress ett mycket bra pendlarläge med endast 15 minuters promenad till centralstationen. Till närmaste tunnelbanestation Rådhuset är det bara ett par minuter. På Hantverkargatan trafikerar ett flertal busslinjer, bland annat stombuss 3.