Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 155 C
Björn Hedvall 1927
Södermalm - Sofo
LJUST OCH MYSIGT HÖGST UPP MED BALKONG
FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Högst upp i en gårdsflygel i ett stilfullt 1920-talshus ligger denna härliga och ljusa tvåa med balkong. Lägenheten har en inbjudande planlösning med generösa sällskapsytor i den ena riktningen och sovrummet i ett mer separat läge i den andra. Bostaden ligger högst upp i huset med utsikt in mot innergården. Här bor du lugnt och tyst i din egen oas helt avskild från Ringvägen. Huset ligger precis mittemot Lilla Blecktornsparken och mysiga restaurang Bleck, och både Nytorget och Vitabergsparken ligger endast två kvarter bort.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 155 C
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Björn Hedvall 1927
Våning:
4 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
52 m²
Avgift:
2 560 kr Inkl. värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El:
2 800 kr/år
Försäkring:
2 819 kr/år
Total driftskostnad:
5 619 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta är ett härligt och bejakande hem som inbjuder till sociala tillställningar samtidigt som det ger lugn och avkoppling. Fönster i alla rum och i två väderstreck ger ett fint ljusflöde hela dagen. I bostaden ligger originalträgolv i vardagsrum och sovrum, medan hall och kök kompletterades med nya trägolv 2015. Samtliga golv är mörkbetsade vilket ger enhetlighet åt interiören. Väggarna i rummen är målade i väl valda kulörer.

Kök

Köket ligger direkt till vänster om hallen. Köksinredningen kommer från Ikea och har vita släta fronter, mörka bänkskivor och svart glasmosaik. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Vid köksfönstret kan du placera ett större matbord med plats för fyra till sex personer. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet med en vägg vid köksdelen som ger separata rumsfunktioner, och du kan sjunka ner i soffan och bara glömma ett eventuellt stökigt kök.

Vardagsrum

Vardagsrummet följer på köket och är en stor och härlig sällskapsyta. Väggarna är målade i en ljuvlig rosa kulör. Här finns plats för både en soffgrupp och för till exempel bokhyllor och andra möbler. Bra förvaring finns även i en rymlig inbyggd originalgarderob.

Sovrum

Sovrummet ligger till höger i lägenheten och det är ett stort och ljust rum med fönster och balkong som ger utsikt i två väderstreck och ett fint ljusflöde i rummet. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang, dessutom bra förvaring i en inbyggd originalgarderob. Väggarna i rummet är till brösthöjd målade i en elegant mörkblå matt kulör och på golvet ligger mörkbetsat originalträgolv. Glasade pardörrar leder från rummet ut till balkongen, och den ligger med skön eftermiddags- och kvällssol in mot gården.

Badrum

Det generösa badrummet har väggar helkaklade i vitt och på golvet ligger ett mörkblått våtrumsgolv. Rummet är utrustat med dusch, handfat med kommod och wc. I taket sitter infällda spotlights. Dessutom har rummet ett normalstort fönster vilket ger ett väldigt fint dagsljusinsläpp.

Hall

Hallen är centralt placerad i bostaden och skiljer sällskapsrummen från sovrummet. Ljus når till hallen från alla rum. Här finns plats för till exempel hatthylla och skoförvaring. En fondvägg är målad i petrolblått.

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Räfsan 6 år 2001, och som omfattar adresserna Ringvägen 155 samt 155 A-C. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 172 lägenheter varav 160 är bostadsrätter, 12 är hyresrätter och 4 är lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 300 kr/kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Obligatoriskt tillägg tillkommer med 150 kr/månad för bredband 100 Mbit och kabel-tv grundutbud, samt med 75 kr/månad i balkongavgift.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

Uppfräschning av tvättstuga samt trapphus.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter vid Ringvägens lugna slutpunkt och mittemot Lilla Blecktornsparken med en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFos stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker, samt till Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.