Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Upplandsgatan 54 D
Hagström & Ekman 1905
Vasastan / Odenplan
DRÖMMEN RUNT HÖRNET VID ODENPLAN - STOR LJUS TVÅA I VASASLOTTET
FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: MURÉN

Att träda in genom körporten till Upplandsgatan 54 är som att komma till en annan värld. I tanken förflyttas du lätt till Paris eller till en ovanligt välhållen innergård i Berlin. Från gatan syns en i och för sig vacker jugendfasad i brunröd kulör. Men in mot innergården visar sig något extraordinärt, en monumental gård med drömlik vitputsad fasad prydd med sirliga ornament. Vasaslottet kallades detta hus i folkmun, och det smeknamnet är inte svårt att förstå. Det är en imponerande byggnad som ligger dold för allmänhetens beskådan men till stor lycka för de boende i Brf Kejsarkronan 7. I porten märkt D leder ett ljuvligt rosa trapphus upp till tredje våningen och denna ljusa och fina tvåa om 66 kvadrat. Här bor du med luftiga rum i fil, kök, vardagsrum och sovrum, med utsikt in mot den fantastiska gården och dessutom i en välmående skuldfri förening. Välkommen till en smått magisk plats alldeles runt hörnet vid Odenplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Upplandsgatan 54 D, 3 tr ö.g.
Område:
Vasastan / Odenplan
arkitekt:
Hagström & Ekman 1905
Våning:
3 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
66 m²
Avgift:
3 196 kr inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv

Allmänt

Denna del av slottet är en ljus och luftig bostad med generös takhöjd. Lägenheten bevarar fina ursprungliga detaljer som höga originalfönster med småspröjsade överdelar, speglade fönsterpaneler, höga golvsocklar och spegeldörrar. I hela lägenheten ligger mjuka plankgolv, som i vardagsrum och sovrum är vitpigmenterade och i köket mörka.

Kök

Köket är det första rummet av de tre som ligger i fil. Det nås direkt från hallen och har dörr även in till vardagsrummet. Köksinteriören har vita släta fronter och grå bänkskivor. Det är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Köket rymmer också en matplats med köksbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens centralpunkt som angränsar till köket, vilket ger trevliga sammankopplade sällskapsutrymmen. Rummet har två vackra fönster i par. Plats finns för både soffgrupp och matbord, för den som så önskar.

Sovrum

Vackra parskjutdörrar leder från vardagsrummet in till sovrummet som alltså är beläget längst in i lägenheten. Det är ett stort och rogivande rum med gott om plats för både dubbelsäng och annan möblering.

Badrum

Lägenheten har separata wc och duschrum. Wc ligger i anslutning till hallen och har toalett och handfat, badrumsskåp, spegel och vitmålade väggar. Duschrummet finns i anslutning till sovrummet. Duschen är kaklad och intill den finns ett handfat samt badrumsskåp.

Hall

Du gör entré i en ljus och rymlig hall. Här finns bra förvaringsutrymmen i två inbyggda originalgarderober och gott om plats för hatthylla och till exempel en byrå. Väggarna är målade i en ljus grå kulör.

Brf Kejsarkronan 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kejsarkronan 7 inklusive marken. Föreningen består av 55 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt.

Förvaltare

Fastighetsägarna är ekonomisk förvaltning. Fastighetsskötsel sköts av Loudden AB.

Större renoveringar

2010 balkonger i uppgång E och F. 2011 ommålning tak. 2015-2016 stamrenovering, relining. 2015 fasadrenovering uppgång A och E. 2017 renovering hiss i uppgång A. 2017 byte undercentral. Kommande renoveringar. Inga större kommande renoveringar. Diskussion pågår om installation av säkerhetsdörrar och trapphusrenovering inom de närmaste åren.

Ekonomi

Föreningen har gått med rejält positivt resultat de senaste två åren, plus 634 tkr år 2018. Föreningen är därutöver helt skuldfri samt har hyresintäkter årligen på strax under en halv miljon kronor. Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar.

Förråd

Till aktuell lägenhet hör ett vindsförråd, placerat på två trappor ovanför lägenheten, på ca 5-7 kvm.

Andrahandsuthyrning

Får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma lokaler

Otroligt vacker innergård, föreningslokal, tvättstuga, sopprum med miljösortering, cykelställ och cykelrum (under uppgång D).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Bredband och kabel-tv

Via Comhem.

Städdagar

Föreningen genomför normalt höst- och vårstädning. Trappstädning sköts dock av extern leverantör.

OMRÅDET

Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan. Odenplan ligger precis runt hörnet. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar och nya Citybanan. Du behöver heller inte sakna något då det gäller restauranger och caféer. Du bor i samma hus som Café Blåbär. Klassiska hak som Tranan och Tennstopet ligger ett par minuter bort. Vasaparken och Observatorielunden är två gröna lungor i närheten och ligger båda på kort promenadavstånd och det tar heller inte lång tid att gå till Hagaparken och Brunnsviken.