Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Östgötagatan 87B 2TR
1927 J.Dahl
TRIVSAMT TJUGOTAL MED LÅGA AVGIFTER
SKRIBENT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

På andra våningen i ett tjusigt rosaputsat tjugotalshus ligger denna charmfulla lägenhet. På 42 rymliga kvadrat finns ett rymligt kök och vardagsrum, en mysig sovalkov, en möblerbar hall och mycket goda om förvaringsutrymmen. Här bor du i ett vackert klassicistiskt hus med nyrenoverat trapphus, en fin och levande innergård och med både SoFo och Skanstull i omedelbar närhet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Östgötagatan 87B 2TR
arkitekt:
1927 J.Dahl
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
42 m²
Avgift:
1 319 kr Inkl värme, vatten & bredband

Allmänt om fastigheten

El:
1 700 kr/år
Försäkring:
2 564 kr/år
Total driftskostnad:
4 264 kr/år

Kök

Köket ligger med delvis öppen planlösning med vardagsrummet. En del av väggen har öppnats upp och skapar en trevlig runtgående planlösning men här finns även avskilda delar. Köksinredningen kommer från Ikea och har ljusgrå släta fronter och vita bänkskivor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och här finns även spishäll, ugn och fläkt. I köket finns dessutom ett tjusigt serveringsskåp, bevarat från då huset stod nytt. På golvet ligger mjuka originalbrädgolv. Vid fönstret och öppningen mot vardagsrummet finns plats att ha ett stort matbord med plats till att duka för många.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns gott om plats för en soffgrupp och för till exempel tv och förvaring. På golvet ligger en rutlagd parkett av ek.

Sovalkov

I den inre delen av vardagsrummet finns en sovalkov som är ett egel rum med fina spröjsade innerfönster och spröjsade pardörrar – ett riktigt mysigt sovrum!

Badrum

Badrummet har vita kaklade väggar och grått klinkergolv. I rummet finns dusch, wc, handfat, handdukstork och ett badrumsskåp. Plats finns för ytterligare förvaring.

Hall

Hallen är ett rymligt och möblerbart rum med gott om utrymme för hatthylla och annan möblering. Här finns även mycket bra förvaring i form av en walk-in closet och en ca 1 kvm stor garderob, båda har full takhöjd. Bostaden är 1rum /kök enligt lägenhetsförteckningen

Brf Inlandsisen 10

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Harvpinnen 10, bebyggd med en fastighet som rymmer 66 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt, samt två lokaler. Byggnaden ritades av arkitekt J. Dahl och uppfördes 1927.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen har egen förvaltning.

Renoveringar i urval

Renovering samtliga trapphus 2017/18. Byte till sa¨kerhetsdo¨rrar 2017. Spolning av avloppsstammar i kök, OVK samt byte av radiatorventiler med tillhörande justering av värmesystemet. 2013 Omläggning av tak, installation av nya portar och reparation av mur kring gård, renovering av tvättstuga på vind. 2012 Renovering av innergårdens tätskikt och bjälklag, utbyte av fjärrvärmeanläggning. 2008 Putning av fasad mot gården, nya räcken på altan och vädringsbalkonger, spolning av avloppsstammar, OVK. 2007/2008 Målning/renovering av fönster (yttersidor). 2002 Målning av tak och byte av elstigare. 1999 Stambyte. 1992 Putsning av fasad.

Ekonomi

Lån per kvm boa är 2371kr enligt årsredovisningen för 2017. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har tagit nya lån om ca 2 milj kronor under 2018 för trapphus renoveringen. Inga planerade avgiftsförändringar.

Trappstädning:

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor, en i källaren och en på vinden som nyligen är renoverad med nya maskiner samt har en ljus och trevlig utsikt över takåsarna medan du tvättar.

Gemensamma utrymmen

Nyrenoverad och väldigt trivsam innergård med flera sittgrupper, gasolgrill finns att låna. Det finns inget cykelrum eller barnvagnsrum i fastigheten.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-tv via Comhem och bredbandsnät finns installerat via Stockholms Stadsnät AB. Bredband 100 Mb/s ingår i avgiften. För utökat tv-utbud sluts individuellt avtal med Comhem.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-04-19. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Östgötagatans sydliga del bor du både med närhet till en av Södermalms stora knutpunkter Skanstull och intill stora grönytor och parker som Tullgårdsparken och Lilla- och Stora Blecktornsparken. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter och du bor med cool vy ner mot vattnet och över till Globen. Åt andra hållet har du SoFo, Nytorget och Vitabergsparken bara ett par kvarter bort. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.