Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Heleneborgsgatan 25A
Ivar Engström 1912
Södermalm - Högalid
LJUS, SOCIAL OCH MYSIG LÄGENHET VID GRÖN GÅRDSOAS
TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI

På trevliga Heleneborgsgatan, och i ett hus som i år firar 100 år, ligger denna fina lägenhet. Det är ett trivsamt och ljust hem med mycket rymd. Här bor du med över tre meter i takhöjd och stora sociala ytor och har ett lugnt och avkopplande sovrum längst in. Dessutom har bostaden ovanligt goda förvaringsutrymmen, både i själva lägenheten och i förråd. Stora fönster släpper in mycket ljus och ger dig utsikt mot föreningens prisbelönta och mysiga innergård som är en riktig stadsoas att hänga i. Här kommer du garanterat att äta frukost i morgondaggen och ha långa grillkvällar. Bostadens läge ger dig närhet till såväl natur och badplatser till exempel på Långholmen, som Hornstulls puls och stora utbud av matställen, butiker, service och kommunikationer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 100 000 kr*
1
12 Jun 08:43
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

16
Visning söndag 16 jun 13:00 - 13:30
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Andel i bostadsförening
Adress:
Heleneborgsgatan 25A
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
Ivar Engström 1912
Våning:
0 av 6
Rum:
2,5 rum
Area:
61 m²
Avgift:
3 270 kr Inkl, värme, vatten, bredband, håshållsel, kabel-tv och ip-telefoni.
Pris:
4 250 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

Försäkring:
3 552 kr/år
Övrigt:
3 024 kr/år
Total driftskostnad:
6 576 kr/år
Kommentar:
Gas: 3024kr/år = Övrigt

Allmänt

Detta är ett hem med mysiga vinklar, stora fönster och bevarade hundraåriga detaljer i kombination med modern komfort. Genomgående i rummen ligger mjuka originalbrädgolv som är vitmålade i köket och mörkbetsade i övriga rum. Till lägenheten hör tre stycken förråd, två i källaren och ett på vinden.

Kök

Köket är ljust och trevligt med inredning i vinkel och vita släta fronter. Den höga takhöjden har utnyttjats med överskåp i dubbla rader vilket ger mycket goda förvaringsutrymmen. Delar av originalinteriören är bevarad, och fönstret har en djup nisch som inbjuder till att krypa upp i. Köket är utrustat med gasspis med varmluftsugn, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket ger möjlighet till en stor matplats och social matlagning till vardag och till fest, perfekt för större middagar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande rum med gott om plats för gäster. Här kan du ha en stor soffgrupp, och även matbord, angränsande till köket. Vackra pardörrar leder vidare in i bostaden, och skapar extra rymd och karaktär till de sociala ytorna och släpper också in ett fint ljus.

Sovrum

Sover gör du lugnt, rofyllt och privat längst in i bostaden. Sängen omges av mörka tapeter och vit pärlspont. Sovrummet har dessutom mycket goda förvaringsutrymmen med dels en walk-in closet inredd med väggfasta skåp, klädstång och skohyllor, dels en trippelgarderob.

Arbetsrum/bibliotek

Mellan vardagsrum och sovrum finns ett rum som till exempel är ett utmärkt arbetsrum eller bibliotek. Här finns ett stort treluftsfönster som förser rummet och bostaden med mycket ljus. Väggen in till sovrummet går att ta ner för den som önskar ett större sovrum.

Badrum

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger terrakottafärgad klinker med golvvärme. I rummet finns dusch, handfat med kommod, ett väggskåp och wc.

Hall

När du kliver in genom ytterdörren har du en fin siktlinje från hallen och in i vardagsrummet. Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla/krokar. Ett bevarat överfönster mellan kök och hall ger förmedlar dagsljus till hallen, och en före detta dörröppning har utnyttjats för en stor spegel.

BF Söderbo u.pa

Antal lägenheter och lokaler

BF Söderbo UPA består av 47 medlemslägenheter. Föreningen upplåter med hyresrätt 1 st telemast samt en mindre lokal. . Föreningen är äkta och ritades av arkitekt Ivar Engström 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1917 och är en bostadsförening.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av Rådrum.

Renovering

Helt ny elinstallation gjordes 2003, vilket gav lägenheterna nybyggnadsstandard vad gäller el med gemensamt el-abonnemang, d.v.s. hushållsel ingår i avgiften. Fasad 1995. Fönster mot gårdarna och gatan målas om 2016. Fönster mot gårdarna (syd, öst, väst) målades om 2005. Fönster mot gatan (norr) målades om runt 1995. Alla toalettstammar är bytta successivt från 1980 - 1990. Inga genomgripande stambyten är planerade, utan byte sker i första hand i samband med köks- och/eller badrumsrenovering i varje enskild lägenhet. Övre takfallet reparerades och målades 2005. Nedre delarna med vindskupor reparerades och målades runt 1995. Takomläggning skedde 2010-2011. Målades om 2014. Trapphusrenovering 2014, Taksäkerhetsanordning i anslut. Till skorstenarna 2015, Fönsterrenovering + installation av fönsterventiler 2016, Översyn av taksäkerhet, snöskottning, sotning 2017.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 5,321 milj kr (dvs ca 2.056 kr/kvm och lån).

Avgift

Senaste avgiftshöjningen skedde i april 2017 i samband med fönstermålning och installation av fönsterventiler. Avgiftsnivån kan varje år komma att prövas på föreningsstämman

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Vid andrahandsuthyrning tas en extra avgift ut av medlemmen om 20% på avgiften.

Bredband/Tv

Föreningen har installerat fiber via Ownit, annars finns även bredband via ComHem (kabelTV).

Försäkring

Föreningen är försäkrad hos IF - Skadeförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Denna välmående förening har mycket att erbjuda och i huset finns bastu, ett växthus där man själv kan odla, ett fotolapp för framkallning och kopiering av bilder samt ett omtyckt hobbyrum med snickar- och målarbänkar. Föreningen har även en mysig gemensam innergård med utemöbler och växter. På entréplan finns en föreningslokal för tillställning eller övernattning.

Delat ägande

Minsta andel 10%.

Ägande:

Juridisk person godkänns ej.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en trivsam och fin gata med många stilfulla byggnader och familjära kvartersrestauranger och småföretag. Här bor du med omedelbar närhet till både Hornstulls butiker, restauranger, service och kommunikationer, och lugna gröna områden som till exempel Långholmen, Reimersholme, Skinnarviksberget och Tantolunden.