Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringdansvägen 3D
Albin Brag 1911
Midsommarkransen
TIDSTYPISKT RENOVERAD SEKELSKIFTESFYRA I KRANSEN
TEXT: DAHLHAMN STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Högt upp i en vacker trevåningsfastighet från 1910 ligger denna varsamt och stilfullt renoverade fyra. Småstadskänslan i Midsommarkransen blir extra påtaglig i detta kvarter, byggt runt en lummig innegård med odlingar, lekplats och rabatter. I lägenheten råder trivsel och en finstämd enhetlighet. Första mötet är en öppen och fullt möblerbar hall. Från hallen når du samtliga av lägenhetens fyra rum, men låt oss börja med köket. Köket totalrenoverat 2017 av Kvalitetsbygg med inredning från Kvänum. Hela lägenheten följer samma linje av kvalitet och stilsäkra materialval. De tre sovrummen, varav ett master bedroom med fungerande kakelugn, skapar utrymme för familjen med flera barn eller paret som drömmer om ett spatiöst boende.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringdansvägen 3D
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Albin Brag 1911
Våning:
2 av 3, Hiss saknas
Rum:
4 rum och kök
Area:
117.2 m²
Avgift:
6 718 kr inkl vatten, bredband och tv

Allmänt

Det här är ett vackert och trivsamt boende i genomgående mycket bra skick. Badrum och kök är nyligen renoverade och håller hög standard till både utförande och estetik. Väggarna i lägenheten är vitmålade och i hela lägenheten ligger vackra trägolv. Hela tre kakelugnar finns bevarade sedan byggåret och även originaldetaljer såsom dörrar och garderober. Till lägenheten hör två källarförråd.

Kök

Under ledning av Kvalitetsbygg totalrenoverades köket till perfektion. Ljus träinredning/luckor i serien Intro från Kvänum. Vid köksfönstret tronar en platsbyggd sittgrupp som måste vara sinnebilden för en rofylld stund med en kopp te. På väggarna sitter en vacker organisk tapet av Josef Frank/Svensk Tenn. Gedigen bänkskiva i granit. Väggen ovanför arbetsbänken är klädd med rektangulärt vitt kakel. Tre stora högskåp rymmer kyl, frys, mikrovågsugn och förvaring. Samtliga vitvaror är av högsta kvalitet från Miele och Gaggenau. På golvet ligger ett nytt vilaserat trägolv.

Vardagsrum

Från köket når du vardagsrummet. Ett luftigt och rymligt umgängesrum med fint ljusinsläpp från två fönster och utsikt över julikullen. Här tillåter utrymmet en stor sittgrupp för 8-10 personer, soffgrupp och övrig möblering. På väggarna sitter platsbyggda bokhyllor från 2017.

Sovrum 1

I fil med vardagsrummet ligger det större sovrummet med plats för dubbelsäng, förvaring och en arbetshörna- om man så vill. En bred fönsterbänk mot det stora fönsterpartiet tillsammans med en fungerande kakelugn ger rummet ytterligare charm och mysfaktor. Längs med ena väggen löper platsbyggda garderober.

Sovrum 2

Mot innergården ligger ett rymligt och rofyllt rum som idag disponeras som barnrum. Väggarna är klädda med en fin barntapet och på golvet ligger trägolv i original. Även här finns en kakelugn och platsbyggd förvaring.

Sovrum 3

Intill barnrummet ligger nästa, något mindre sovrum som kan disponeras som arbetsrum eller ytterligare ett barnrum. Här finns en fin inbyggd originalgarderob.

Badrum

Det fräscha badrummet renoverades 2014. Väggarna är helkaklade med vitt och grönt kakel. På golvet ligger schakrutig klinker med golvvärme. Ett snyggt fristående badkar med dusch och tvättställ med smakfull armatur.Här finns även en tvättmaskin från Bosh(2017) med en ovanliggande förvaringsyta/hyllplan.

Hall

En tambur med klinker och golvvärme samt bra förvaring från Norrgavel leder vidare in till en inre hall. Den inre hallen är som ett rum i sig, fullt möblerbar och med access till lägenhetens alla rum. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger originalgolv i trä.

Brf Tellusborg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Silverpoppeln, Järneken samt Cypressen och dessa bebyggdes mellan 1910-1912. Fastigheterna är K-märkta. Föreningen består av 220 lägenheter och 16 hyresrättslokaler. Lokalhyresgästerna är bland annat en cykelaffär, blomsteraffär, kläddesigner, kiosk, gallerier samt bio och restaurang/kafé.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1992.

Förvaltare

Teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Renovering

Under årens lopp har dessa fastigheter renoverats och moderniserats. 2003 renoverades tak och fasad och 2011 målades trapphusen om. 2012 blev tvättstugan renoverad samt gym och bastu. 2015 gjordes OVK-besiktning av samtliga lägenheter. I föreningen byts stammar stegvis i samband med badrum och köksrenoveringar. Detta bekostas av föreningen och sker så smidigt att man ej behöver evakuera lägenheten. Källarstammarna byttes 2015/2016. Under 2017/2018 har löpande underhåll skett, läs mer om dessa i föreningens senaste årsredovisning.

Ekonomi

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 54 mkr, (ca 2 500 kr/kvm) långt under snittet för området. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens hemsida för mer information om uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring tecknas individuellt av bostadsrättshavarna men bostadsrättstillägg ingår kollektivt i föreningens försäkring.

Städning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja. En gemensam städdag av gården sker vår respektive höst.

Gemensamma utrymmen

Vacker trädgård som binder ihop husen i föreningen. Renoverad tvättstuga samt hobbyrum och bastu som kan nyttjas av medlemmarna. Övrigt finns festlokal samt övernattningsrum på Aprilgatan 8 och ett gym! Övernattningsrummet kostar 200 kronor första natten och därefter 100 kronor följande natt. Föreningslokalen nyttjas avgiftsfritt. Se föreningens hemsida för mer information om bastu, gym och hobbyrum.

Tvättstugor:

Det finns två tvättstugor i föreningen på Majstångsvägen 5 samt Ringdansvägen 5.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Stockholms stadsnät och kabel-tv via Sappa ingår i avgiften.

Förråd:

Till lägenheten disponerar två källarförråd.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns.

Parkering:

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Biografen Tellus som snart kan fira 100-årsjubileum ligger i föreningen. Verksamheten här startade redan 1920 och erbjuder idag både film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom precis intill den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.