Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pipersgatan 24
Hagström & Hallström 1898-1900
Kungsholmen
SEKELSKIFTE HÖGST UPP MED BALKONG OCH KAMIN
FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: PETTERSSON

ACCEPTERAT PRIS! På lugna Pipersgatan och högst upp i huset finner vi denna generösa sekelskiftstvåa om 76 kvm. Lägenheten karaktäriseras av bevarade originaldetaljer som brädgolv av furutiljor, fönsterpaneler och takrosetter. Det i kombination med vita väggar och ett ljust söderläge för de sociala rummen och ett generöst sovrum mot Pipersgatan skapar ett behagligt lugn. Här njuter du från vår till höst av solen på balkongen med utsikt över takåsarna och på vintern eldas i kaminen. Lägenheten disponerar dessutom ett stort förråd på 10 kvm på vinden ovanför lägenheten. Allt detta i en välskött förening med goda lokalintäkter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pipersgatan 24, 4 tr
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Hagström & Hallström 1898-1900
Våning:
4 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
76 m²
Avgift:
3 018 kr inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv

Allmänt

Rymd, sekelskifte, braskamin, solig balkong i söderläge och läget högst upp i fastigheten. Nere på gatan snabb access till kommunikationer och Kungsholmens folkliga restaurangliv. Dessutom har den fina gårdsvyn blivit ännu vackrare efter en nyligen genomförd fasadrenovering. Känslan går till Paris när man blickar ut över takåsar och de gula putsade fasaderna.

Hall

Entré via säkerhetsdörr till hall med generös förvaring i form av dubbla garderober och förvaringsmöbel. Vita väggar, infällda spotlights och ljus klinker ger en förvarning om ljuset som präglar bostaden.

Badrum

Badrummet har ingång från hallen och är väldisponerat med bland annat takdusch, vägghängd wc och gott om förvaring. Här finns även en egen tvättmaskin med torktumlarfunktion. På golvet ligger vit klinker vilket harmoniserar väl med de breda vertikalt lagda kakelplattorna.

Kök/vardagsrum

Hemmets hjärta är det öppna köket och vardagsrummet. Ljuset flödar in från de två klassiska sekelskiftesfönstren och den glasade balkongdörren. Pluspoäng för att fönsterpanelerna bevarats när fastigheten fick balkonger. På golvet ligger karaktäristiska och ljust laserade furutiljor och där kakelugnen tidigare stod finns idag en braskamin som sprider både värme och ett härligt sken. Öppningen mellan kök och vardagsrum ger utrymme för samspråk och umgänge. Köksdelen i vitt har full maskinell utrustning, bänkskivan av marmor har infälld spishäll och diskhon är nersänkt. På väggen över diskbänken sitter vitt klassiskt kakel 15x15 cm och i taket finns infällda spotlights. Vardagsrumsdelen med stilren takrosett har plats för både soffa och fåtöljer. Här skulle eventuellt ett ytterligare sovrum kunna placeras längst in med ljus från eget fönster. Nuvarande ägare har löst familjelivet med ett sängskåp.

Sovrum

Sovrummet med högt läge i väster mot lugna Pipersgatan är väl tilltaget med dubbla fönster med vackra fönsterpaneler. Den som blickar upp mot taket kan njuta såväl stuckatur som takrosett. Här finns plats för en rejäl dubbelsäng och exempelvis en garderobsvägg.

Brf Härolden 48

Antal lägenheter och lokaler

Brf Härolden 48. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter, varav samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 3 hyresrättslokaler.

Ekonomi

Föreningen är mycket lågt belånad med lån på endast 2 714 kr/kvm bostadsrättsyta. Snittet för en bra förening i området ligger normalt på ca 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta. Intäkterna från de tre lokalerna överstiger årligen 1 mkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, via Trygg-Hansa.

Bredband och kabel-tv

Via Comhem. Basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften. För bredband utgår en obligatorisk avgift om 148 kr/mån.

Trappstädning

Trappstädning är inget som de boende själva behöver utföra. Föreningen har avtal med Städfamiljen AB.

Tomträtt

Föreningen disponerar fastigheten via tomträtt. Avgälden ligger fast till februari 2024 och ligger på 388 100 kr/år.

Renoveringar

1995 byttes samtliga va-stammar i kök och badrum. Samma år renoverades trapphuset. 2003 målades yttertaket. 2007 renoverades fönster. 2010 installerades ny värmecentral. 2011 gjordes brandskyddskontroll av samtliga öppna eldstäder. 2011-2012 installerades värmeslingor på taket samt att taket målades om. 2012 såldes en del av råvinden till en medlem för utbyggnad till taklägenhet. 2012 renoverades trapphusen samt gårdshuset. 2013/2014 spolades stammarna. 2015 rengjordes fasaden. 2016 infördes gruppavtal bredband med Comhem. 2016 köptes nya trädgårdsmöbler och växter till innergården. 2017 byttes stammarna i källaren och en installation av toalett samt duschrum gjordes i källaren. 2018 renoverades fasaden mot gården och stammarna spolades.

Kommande renoveringar

2019 planeras en utbyggnad av barnvagnsförrådet och 2021 ett byte av hissmaskineri. I övrigt endast mindre underhåll.

Förvaltning

SBC sköter om ekonomisk förvaltning. Bantorget Fastighets AB sköter fastighetsskötsel och teknisk förvaltning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och trevlig gård med sittmöbler i gjutjärn och ytterligare cykelförvaring

OMRÅDET

Här bor du på ett lugnt men samtidigt mycket centralt läge på nedre Kungsholmen. Precis utanför porten går både bussar och tunnelbana och det tar endast fem minuter att promenera till Centralstationen och Arlanda Express. I området finns härliga promenadstråk längst vattnet och Kungsholmen runt är en perfekt runda för dig som vill träna på att springa milen. På vägen kan du passa på att svalka dig med ett dopp, till exempel vid Fredhällsklipporna eller Hornsbergs strand. Närbelägna Scheelegatan är en klassisk restauranggata och på Hantverkargatan finner vi mäklarens favorit Mäster Anders. För den som indirekt vill gynna föreningen så varför inte besöka Café Frankurt eller restaurang Dolce Vita som båda är hyresgäster i föreningen.