Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Höguddsvägen 57
Lidingö-Högberga
LJUST OCH VÄLPLANERAT RADHUS I HÖGT, LUGNT OCH SJÖNÄRA LÄGE
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Detta mycket välplanerade radhus har stora sociala ytor, fyra sovrum med fler möjliga, fyra toaletter, tre dusch-/badutrymmen och mycket bra förvaring. Dessutom öppen spis, en stor solig altan samt balkong i söderläge, lättskött tomt, ett rymligt garage och parkering för två bilar på uppfarten. I Högberga bor du lugnt, barnvänligt och sjönära med häftiga vyer över Stockholms inlopp. Precis vid huset finns både parklek och fotbollsplan, ett mycket populärt häng för områdets yngre invånare. Här har samma familj bott och trivts i över 40 år, och nu är det tid för nästa familj att skapa sig sitt hem här. Välkommen!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Friköpt fastighet
Adress:
Höguddsvägen 57
Område:
Lidingö-Högberga
Rum:
7 rum
Area:
158 m² + 79 m² biarea
Tomtareal:
244 kvm

Byggnad

Byggnadstyp:
Radhus 2-plan med vind samt inredd källare
Byggnadsår:
1969
Uppvärmning:
Luftvärmepump, direktverkande el via elradiatorer samt öppen spis
Energideklaration:
Utförd 2019-04-26
Energiklass:
C
Energiförbrukning:
106 kWh/kvm per år
Fasad:
Tegel och trä
Stomme:
Betong
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Betong
Tak:
Betongpannor
Ventilationstyp:
Självdrag
Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.:
Liden 17

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
17 248 kr/år
El:
5 297 kr/år
VA:
2 980 kr/år
Renhållning:
1 983 kr/år
Sotning:
400 kr/år
Försäkring:
2 909 kr/år
Total driftskostnad:
30 817 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde:
5 371 000 kr/år
Summa pantbrev:
3 500 000 kr
Tomtareal:
244 kvm
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter:
Avtalsservitut Ledning Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-68/3213.1
Planbestämmelser:
Tomtindelning (1969-12-15) Stadsplan (1966-01-17)

Allmänt

Radhuset har tre våningar. Antingen gör du entré till fots via hallen på entréplanet eller i bil till garaget som sitter ihop med huset. Huset är byggt i suterräng, vilket gör att boendeplanen ligger högt och utan direkt insyn. Tomten är 244 kvm stor och har dels altan och balkong i söderläge, men även en uteplats i norrläge, att söka skugga på om solen gassar mycket. Området är grönt och lummigt med bland annat bärbuskar och körsbärsträd. Du bor med direktaccess till parklek och fotbollsplan, som på vintern spolas så man kan åka skridskor. Här har kvarterets barn en fantastisk plats att leka på.

Entréplan

På husets entréplan, eller mittersta våning, finns de sociala utrymmena. Vardagsrum och matsal är ett stort och genomgående rum som delas av genom en fin öppen spis som är i original sedan byggåret. Köket ligger separat med dörr från både matsal och hall. Från köket leder en dörr ut till husets stora södervända altan, vilket gör det väldigt smidigt att duka upp utomhus. Entré och hall har gott om förvaringsutrymmen och i anslutning ligger även en wc och ett sovrum.

Övre plan

På husets övervåning finns tre stora sovrum, två av dem ligger intill varandra och har båda dörr till husets balkong. Det tredje sovrummet, master bedroom, vetter åt det andra hållet och ansluter till ett generöst dressingroom med platsbyggda garderober och plats för klädvård. Intill ligger ett rymligt badrum med badkar. Ett badrum med dusch samt en klädkammare som båda nås från hallen finns också på denna våning. Dressingroom har fönster och kan byggas om till ytterligare ett sovrum för den som behöver det.

Källarplan

I husets nedre regioner finns tvättstuga, bastu, dusch, wc, matkällare och ett stort allrum med angränsande förråd. I allrummet är mellanväggen flexibel. På detta plan finns alla möjligheter att inreda efter egna intressen eller behov. Lekrum, pingisbord, spa-avdelning, biorum, kontor, rum för äldre barn eller kanske för uthyrning. På detta plan finns även husets garage, som alltså leder direkt in i huset, vilket är en mycket smidig lösning, till exempel när du varit och handlat eller när bilen ska packas för semester.

Utförda renoveringar

2015 altantrall, 2012 varmvattenberedare, 2011 värmepump, 2009 taktegel, 1998 garageport.

OMRÅDET

Högberga ligger på södra Lidingö med maffig utsikt över Lilla Värtan och Stockholms inlopp. Här ser du både stora Finlandsfärjor, kryssningsfartyg och segelbåtar glida förbi. Tvärs över sundet skådas Nacka i höjd med Skuru. Småbåtshamn, bryggor och strandpromenad finns på kort avstånd. På denna adress bor du också granne med Högberga gård som var den största privata villan som någonsin uppförts på Lidingö (då under namnen Villa Högberga eller Villa Fåhreus). Idag finns här hotell, restaurang, konferensverksamhet, egen vintillverkning, spa, gym med mera. Här kan du till exempel avnjuta helgbrunch eller afternoon tea, och de serverar också ett populärt julbord. En promenad till Lidingöbanan tar cirka tio minuter. I Brevik finns ett centrum med matbutik, bageri med mera.