Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Frejgatan 103A
Dorph & Höög 1907
Vasastan
LJUS OCH CHARMFULL JUGENDPÄRLA MED LÅG AVGIFT
FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

I ett mycket elegant och välbevarat jugendhus ligger denna ljuvliga hörnlägenhet om två rum och kök. Det är en själfull bostad med fina bevarade snickerier och en trivsam planlösning med charmiga rumsvinklar. Här bor du med ett mysigt och genuint kök, ett ljust hörnvardagsrum och ett rofyllt men rymligt sovrum. De fina korspostsfönstren, som är bevarade sedan byggåret, ger trevlig utsikt mot både Hälsingehöjden och mot husets fina innergård. Läget är lugnt och trivsamt, men med adress mitt i Vasastan är pulsen heller aldrig långt borta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Andel i bostadsförening
Adress:
Frejgatan 103A
Område:
Vasastan
arkitekt:
Dorph & Höög 1907
Våning:
2 av 6
Rum:
2 rum och kök
Area:
56 m²
Avgift:
795 kr värme, v/a, bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
1 980 kr/år
Total driftskostnad:
5 480 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Detta är ett mysigt hem där det är lätt att genast känna trivsel. Rummen är ljusa och genuina med generös takhöjd, höga originalfönster och gedigna snickerier. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Kök

Köket är en charmig tårtbit med snedställda väggar och bevarade originaldetaljer. Det renoverades 2010 med målet att bevara stilen från husets byggnadsår. Köksinredningen har vita speglade fronter med överskåp i dubbla rader tack vare den generösa takhöjden. På väggen vid arbetsytorna sitter mönstrat betongkakel från Marrakech design. Diskmaskin är integrerad i skåpinredningen och kyl och frys är integrerade i vägg. Köket har även elspis med häll och ugn samt en fläkt. Bevarat är ett fint pärlspontinklätt originalskafferi och två rader vägghyllor med sirade konsoler. Invid dessa finns plats för ett mindre köksbord och stolar. På golvet ligger slipade furutiljor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett härligt hörnrum med fönster i två väderstreck. Det ena fönstret har utsikt mot Hälsingehöjden och det andra in mot föreningens nyrenoverade innergård. Rummet har både plats för en soffgrupp och ett matbord för större middagsbjudningar. På golvet ligger parkett av ek.

Sovrum

Sovrummet är ljust och luftigt och har plats för både dubbelsäng, garderober och annan möblering som till exempel skrivbord. Från fönstret har du utsikt mot Hälsingehöjden.

Badrum

Badrummet har vita väggar med vitt kakel och grön mosaik. På golvet ligger också grön mosaik, försedd med golvvärme. Längst in finns dusch i en egen nisch, och utanför den en vägghängd wc och handfat med kommod. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Hallen är stor och välkomnande med gott om avställningsytor och plats för möbel. Platsbyggd förvaring finns i form av ett högskåp, ett överskåp och en nisch med plats för hatthylla och skor. Väggarna i hallen är målade i mossgrönt och på golvet ligger ljusa furutiljor.

Bf kv. Pionen nr 4 u.p.a

Föreningen

Bf Kvarteret Pionen nr 4 u.p.a (org. nr 702001-6742) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Pionen: 4 år 1920. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Frejgatan 103 samt Karlbergsvägen 40 och omfattar 22 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Den fina innergården är nyrenoverad. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 2000 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Avtal finns med både Telenor och Com Hem, grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel, bastu, barnvagnsrum och cykelförråd samt en mycket fin och nyrenoverad gemensam gård.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 gården på Frejgatan, 2015 samtliga fönster, 2002 omputsning av fasaderna, 2002 trapphuset på Frejgatan 103, 1994 trapphuset på Karlbergsvägen, 1992 nya elstigare, 1990 - 1991 stambyte i kök och badrum, takrenovering

Kommande renoveringar

Fasadrenovering av gaveln på Frejgatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av föreningen själv. Gemensamma städdagar förekommer två gång per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Kommunikationerna är här de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg, flygbussar och ett flertal busslinjer, bland annat stombussarna 2, 3 och 4. Det är även lätt och smidigt att komma ut till E4. Restaurang- och caféutbudet i området ger mycket att välja på, bland annat runt Rörstrandsgatan och vid alla knutpunkter. Du bor precis intill den trivsamma stadsoasen Hälsingehöjden. Ytterligare grönska nås via kort promenad till Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.