Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Domarvägen 20
Romare & Scherman 1951
Huddinge
FÄRGGLAD 50-TALSTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE
TEXT: BERTHELS STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

I ett klassiskt stjärnhus på en liten kulle i mysiga Huddinge hittar vi denna väldisponerade tvåa med fönster i tre väderstreck och solig balkong. Lägenheten bjuder på en härlig kombination av originaldetaljer från 50-talet, modiga färgval och utmärkta förvaringsmöjligheter. Här bor du på en lugn gata utan genomfartstrafik och utanför porten väntar föreningens grönskande trädgård. På kort promenadavstånd ligger Huddinge Centrum och med pendeln tar du dig till T-centralen på bara en kvart.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Domarvägen 20
Område:
Huddinge
arkitekt:
Romare & Scherman 1951
Våning:
2 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
2 295 kr inkl. värme & vatten

Allmänt om fastigheten

El:
3 916 kr/år
Försäkring:
2 388 kr/år
Total driftskostnad:
6 304 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Driftskostnader varierar beroende på levnadsvanor och avtal.

Allmänt

En väldisponerad lägenhet med rymliga rum och utmärkta förvaringsmöjligheter. Här finns gott om bevarade originaldetaljer från 50-talet, däribland parkettgolv i vardagsrummet, tidsenlig köksinredning och innerdörrar samt fönster med fönsterbrädor i sten och vackra beslag. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och två mindre källarförråd.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en vacker, nyslipad originalparkett, vitmålade väggar och ett härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns utgång till balkong i söderläge, med sol från morgon till tidig kväll. Under sommarhalvåret låter man med fördel de glasade dubbeldörrarna ut mot balkongen stå på vid gavel och njuter av ett extra rum i rummet.

Sovrum

I sovrummet finns plats för såväl dubbelsäng som garderobsvägg. Rummet är tapetserat med en färgglad, djungelmönstrad tapet (2018) och på golvet ligger en beige linoleummatta.

Kök

Det rymliga köket har gott om bevarad 50-talscharm. De höga skåpen med vitmålade luckor, tidsenliga beslag och kryddhylla i glas är bevarade från byggåret, på golvet ligger ett svart/vitt linoleumgolv och mot hallen sitter en glasinfattad dubbeldörr i original. Vitvaruparken är av modernare snitt och innehåller kyl/frys, fläkt och spis. Diskmaskin från Asko (2018). Även arbetshöjden är anpassad till modern standard och har bänkskiva i trä med vitt kakel ovan. I köket finns två fönster, ett större invid matplatsen och ett mindre ovan arbetsbänken. Vid matplatsen är väggarna målade i en turkos nyans, övriga väggar är vitmålade.

Badrum

I det stambytta badrummet finns badkar, vägghängd WC, handdukstork samt tvättställ med spegelskåp ovan. Det är även förberett för tvättmaskin. Ovanför badkaret finns ett frostat vädringsfönster, på väggarna sitter vitt, kvadratiskt kakel med beige bård och på golvet ligger klinkers i en beige nyans.

Hall

Innanför säkerhetsdörren (2017), finns två rymliga garderober med överskåp för avhängning och klädförvaring. Hallen är rymlig och ljus, med tidsenliga glasade dubbeldörrar in mot köket. På golvet ligger en gråmålad linoleummatta och väggarna är vitmålade. I passagen mot badrummet finns en väl tilltagen klädkammare med mycket bra förvaringsmöjligheter, samt ett inbyggt städskåp med överskåp.

BRF Gräddhyllan i Huddinge

Antal lägenheter och lokaler

Brf Gräddhyllan i Huddinge (org. nr 769619-2827) innehar fastigheten Sekreteraren 6. Bostadshuset bebyggdes 1950 och är beläget i Huddinge. Föreningen upplåter 96 st lägenheter med bostadsrätt, 10 st lägenheter med hyresrätt samt 9 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2008.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom äganderätt.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC och den tekniska förvaltningen genom Driftia AB.

Renoveringar

(2018) Eldokumentation centraler. Högtrycksspolning av avloppssystemet. Renovering entréer. Byte av belysning i trapphus och tvättstugor. (2017) Nya utegrillar och trädgårdsbord. Nyplantering av träd. Asfaltering med kantsten. Takrenovering. Lekplatsbesiktning. (2016) OVK genomfördes. Trädfällning, dammbindning källargolv, åtgärd av burspråksfönster, ventilationsanläggning i lokal, lagade entréramper, spolning av dagvattenbrunnar, visst underhåll av balkonger vid markplan. (2015) Rengöring inför OVK. (2014) Förbättring av utebelysning. Renovering av källartrapporna. Trädfällning, markanläggning, slamsugning av brunnar, renovering av burspråk med fönster, nyfördelning av förråd. (2013) Takarbeten, lagning av skorstenar. (2012) Tvättstugor renoverades. (2005) Tak, balkonger, fasadputs m.m. Nya VA- och elinstallationer samt badrumsinredning. Stambyte.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan sedan 2013 fram till 2042, den uppdateras årligen. Våren 2019 skall fönstren renoveras (inte bytas) där innerglasen istället byts till energiglas. Genom försäljning av hyresrätter har föreningen medel för detta projekt. Solceller är ett möjligt projekt i framtiden.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 26 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 4,5 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 4,000 kr, snittet i Huddinge är enligt jämförelsesajten allabrf.se 44 % högre. I kassan fanns enl. senaste årsredovisningen cirka 4,4 mkr. Kvarvarande hyresrätter utgör tillgångar för föreningen i ett längre perspektiv.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Att hyra ut i ett år kostar 10 % av ett prisbasbelopp.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Nordeuropa Försäkring AB med ansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma, detsamma gäller löpande underhåll av utemiljö under sommar och vinter. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugor finns i port nr 4, 12 och 18. I port 18 finns två stora tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel samt bra arbetsytor.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med lekplatser och grillmöjligheter under sommarhalvåret. Föreningen har ingen egen föreningslokal men tipsar på sin hemsida om grannföreningens lokal för större samlingar och övernattning.

Parkering

En parkeringsplats med motorvärmare kostar 300 kr/månad och en parkeringsplats utan motorvärmare kostar 200 kr/månad.

Bredband och TV

Uppkopplingen till tv står föreningen för. Lägenheterna är anslutna till Bredbandsbolaget via fiber samt till Com Hem via tv-uttaget. Men avtal med leverantör måste tecknas på egen hand.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor i mars 2019 samt kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se också brfgraddhyllan.se, föreningens hemsida.

OMRÅDET

Här bor du på fem minuters promenadavstånd från Huddinge Centrum, med två stora mataffärer och ett trevligt utbud av butiker och restauranger. Du har också nära till flera härliga motionsspår och naturområden, kanske lockar en löprunda runt Trehörningen eller en promenad längst Sörmlandsleden? Är du mer sugen på stadsliv ligger pendeltågsstationen på bekvämt promenadavstånd från din nya adress och resan från Huddinge till T-centralen tar bara en kvart.