Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ekhagsvägen 9
1935 Richard Landegren
Ekhagen
LJUS OCH NYRENOVERAD GAVELFYRA MED STOR UTEPLATS
TEXT: MURÈN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAF: SPINNELL

Detta är en mycket välplanerad funkisfyra som nyligen renoverats. Här behöver du inte sakna något. När du kliver in genom ytterdörren syns havet glittra genom vardagsrumsfönstret, en utsikt som ständigt ger glädje och lycka. Vardagsrummet är bostadens centerpiece och runt det ligger ett snyggt nytt kök och tre bra sovrum. Dessutom finns i lägenheten ett välutrustat badrum, separat gäst-wc, gott om förvaringsutrymmen och en stor inhägnad uteplats med plats för grill och utemöbler som är ett härligt extrarum under varmare årstider. I funkismeckat Ekhagen bor du i Kungliga Nationalstadsparken och har skogsområden, ängsmark och vatten runt knuten, här är ett dopp aldrig långt borta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 6 500 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
6 500 000 kr
1
20 Maj 06:30
6 400 000 kr
1
15 Maj 18:47
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

21
Visning tisdag 21 maj 18:00 - 18:30
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ekhagsvägen 9
Område:
Ekhagen
arkitekt:
1935 Richard Landegren
Rum:
4 rum
Area:
93 m²
Avgift:
4 799 kr Det ingår värme och vatten. Obligatoriska avgifter för kabel-tv grundutbud 255kr och bredband från Comhem 155.
Pris:
6 350 000 kr

Allmänt

Detta är en lättomtyckt bostad med generösa och väldisponerade rum. Gavelläge med stora originalfönster i tre väderstreck gör detta till ett ljust och luftigt boende. Huset ligger i suterräng vilket gör att fönstren ligger högt upp och ger trevlig utsikt. Härifrån kan du, förutom havet, se vilda djur som ekorrar, harar och hjortar. Väggarna är ljust målade i hela lägenheten och på golven ligger bevarad fiskbensparkett av ek samt nyare stavparkett av ek. Lägenheten renoverades 2015/2106 samtidigt med huset det ligger i, vilket bland annat innebar stambyten, nya elledningar, nytt kök och ytrenovering badrum. Till lägenheten hör även ett förråd om cirka 4 kvm.

Kök

Köksinredningen har en grå kulör och fronterna är speglade. Som stänkskydd sitter vitt metrokakel och bänkskivorna är av massivt trä. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och här finns gashäll, ugn och fläkt. Det är både gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. I rummet finns också plats för en familjestor matplats. Från köket leder en altandörr till bostadens uteplats, vilket gör det enkelt att duka upp utomhus.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger mitt i bostaden och är också ett socialt och inbjudande sällskapsrum. Här finns plats för både en soffgrupp och för ett stort matbord med stolar. Rummet har ett stort fönster med rogivande och fin utsikt mot Lilla Värtan och den omgivande naturen.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum som alla är rymliga och ljusa , har två till tre garderober var och ligger med dörr mot vardagsrummet. Rummet vid sidan av köket kan även disponeras som matsal för den som inte behöver tre sovrum. Mot vardagsrummet finns parskjutdörrar, fina glasade med spröjs, som förenar dessa rum. Idag används detta rum som kontor och gästrum. Det sovrum som används som master bedroom är ett stort och ljust rum med fönster i två väderstreck och intill det ligger ett trivsamt barnsovrum.

Badrum

Bostaden har ett badrum och en separat gäst-wc. Badrummet innehåller allt du kan önska; tvättmaskin, torktumlare, handfat, wc, handdukstork, dusch bakom glasväggar (varav en med spegel) och bra förvaring i kommod, högskåp och badrumsskåp. Väggarna är kaklade i vitt liggande kakel och på golvet ligger grå klinker. På gäst-wc ligger samma klinker och samma kakel sitter som stänkskydd, i övrigt är väggarna målade. Här finns wc, handfat och ett badrumsskåp.

Hall

Entrén ligger centralt i lägenheten. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla/krokar. Därefter finns bra förvaring i en inbyggd garderob med skjutdörrar där du kan hänga undan ytterkläder.

Uteplats

Lägenhetens uteplats är ett fantastiskt extrarum om 20 kvm. Det är trädäckat och helt inbyggt med staket. Längs hela yttersidan avskiljs uteplatsen med en trämur med inbyggd sittbänk. På däcket finns gott om plats för utemöbler i flera grupperingar, och för växter och grill. Runt uteplatsen har buskar planterats och utanför finns gräs, träd och grönska - självaste ekhagen.

Brf Seglet 1

Ekhagsvägen 9

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Stockholm Djurgårdseken 1 med adress Ekhagsvägen 7-9. Förening består av 16 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har inga lokaler. Total fastighetsyta är 1188 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935 och ritades av arkitekt Richard Landegren.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Seglet 1 ombildades år 2016.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Garage och parkering:

Boende parkering råder i området.

Renovering:

Fastigheten ombildades till bostadsrätt 2016 och huset genomgick dessförinnan en omfattande renovering under 2015/2016.

Kommande renoveringar:

Inga kommande renoveringar. Just nu tar man in bergvärme i huset.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 16 391 096 milj kr, vilket ger cirka 13 797 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Månadsavgiften är 4799kr och det ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift för kabel-tv (grundutbud) och bredband tillkommer med 513kr. Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp och debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Förråd:

Förråd om cirka 4 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Barnvagnsförråd och cykelställ.

Bredband och tv:

ComHem

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Björn Hedvall lade planen för området och ritade också många byggnader. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Här är grönt och lummigt. På Ekhagsvägen 9 bor du precis intill Lilla Värtan med småbåtshamn, badplats samt, på vintern, banor för långfärdsskridskor. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och många aktiviteter för barn, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Det råder en fin ”bykänsla” i området med en ekhagsförening med eget hus och aktiviteter som gympa, yoga, målning, föreläsningar, pubkvällar med mera. Förskolan i Ekhagen är mycket bra och det byggs även ett nytt vid stranden.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här