Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ahlsellvägen 18
Hakon Ahlberg 1937
Hjorthagen
MYSIG, LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA I IDYLLISKA HJORTHAGEN
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: LIFFNER STYLING: RYDMAN

Denna trivsamma och välplanerade tvåa ligger i ett stilfullt funkishus från 1934 i ett av Stockholms första smalhusområden. Här märks verkligen finessen med smalhus – husets ringa djup gör så ljuset når ända in i alla rum och planlösningen är genomtänkt och mycket väldisponerad. Då husen byggdes placerades de i öst-västlig riktning för att få de bästa solförhållandena. Redan i hallen märks ljuset och hemkänslan. I bostaden finns ett ytsmart och välutrustat kök med matplats, ett stort och inbjudande vardagsrum och ett lugnt och rymligt sovrum. Rummen ger både plats till större middagar och lugn hemmatrivsel. Hjorthagen är ett familjärt område med bykänsla, nära både stan och naturen. Blott sju minuters tunnelbaneresa från Stureplan och ett par minuter till ekbackar, ängsmarker och betande djur på Norra Djurgården.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ahlsellvägen 18
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Hakon Ahlberg 1937
Våning:
1 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
44.2 m²
Avgift:
2 943 kr inkl VV, kabel-TV
Pris:
2 950 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
3 768 kr/år
Försäkring:
1 704 kr/år
Total driftskostnad:
5 472 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta är ett mysigt och trivsamt hem med genomgående planlösning och trevlig utsikt i två väderstreck. Genom fönstren har du nära kontakt med naturen, men bor ändå ostört en bit upp. Fönstren är ursprungliga, många och stora. Rummen har ljusa väggar, genomgående trägolv och är genomtänkt renoverade med till exempel gott om eluttag och fina elementskydd. Här finns också rikligt med förvaringsutrymmen och dessutom har du två källarförråd smidigt nära lägenheten.

Kök

Köket är trivsamt, yteffektivt och lättarbetat. Interiören är parallellbyggd och har vita släta fronter med funkisbeslag. Här är gott om förvaringsutrymmen, till exempel har även socklarna utdragbara lådor och väggytorna har tagits tillvara för bland annat ett skåp för kryddor. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin, kyl och frys. Väggarna vid arbetsytorna är klädda med vitt kakel samt mosaik med designat mönster i vitt, grått, svart och rött. I köket finns även plats för ett mindre matbord. Mycket trevligt är att rummet har två fönster, så du har dagsljus och utsikt både vid köksbänken och matbordet. Mellan kök och vardagsrum finns en större dörröppning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och inbjudande rum som är lätt att möblera med flera funktioner. Här ryms både ett stort matbord, vilket gör att du kan ordna större middagar, samt en soffgrupp och till exempel läshörna och förvaring. Rummet har ett stort fönster med fyra lufter och marmorfönsterbräde. Fönstret ramas snyggt in av platsbyggda hyllor med skåp nedtill. Framför elementet sitter ett snickrat elementskydd.

Sovrum

Intill vardagsrummet ligger sovrummet som är ett rofyllt rum tapetserat med väggar i en mild grön ton. Här finns både plats för dubbelsäng och för ytterligare möblering. Längs med ena väggen finns en garderobsvägg om ger goda förvaringsutrymmen.

Badrum

Badrummet har vita helkaklade väggar med en fond av mosaik i stil med kökets. På golvet ligger klinker med golvvärme. I rummet finns dusch bakom glasvägg, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork och badrumsskåp. Dessutom har rummet ett fönster som ger dagsljus och friskluft och en fin speglad dörr med glas i översta fyllningen.

Hall

En generös hall välkomnar besökare till lägenheten. Här finns garderober för ytterkläder och gott om utrymme att ta emot gäster. Från hallen har man fri sikt in i vardagsrummet, vilket förstärker det luftiga och ljusa intrycket. Genom badrumsdörren, som har ett fönster, får hallen ytterligare ljusinsläpp.

Brf Hjorthagshöjden

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hjorthagshöjden äger fastigheten Ringleden 1. Fastigheten bebyggdes 1937 och består av sex flerbostadshus Föreningen upplåter 129 lägenheter med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och husen ritades av arkitekt Hakon Ahlberg och byggdes 1937. Bostadsrättsföreningen registrerades 1937.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Adfingo fastighetsservice.

Renoveringar

2017 byte av stamventiler fjärrvärmesystem, 2017-2018 installation av termostatventiler, 2015 sttamspolning, 2014 renovering av tvätttstuga, 2012-2013 rapphusrenovering, 2011 ny fjärrvärmeväxlare, 2010, byte av hängrännor och stuprör, 2010 omputsning av fasader, 2010 renovering av balkonger, 2010 ommålning av fönster, 1997 byte av elstigare, 1992-1994 stambyten, 1985-1986 omläggning av tak

Kommande renoveringar

fönsterrenovering

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 18 061 786 kr, vilket ger 3 111 kr lån/kvm bostadsrättsyta och år. Intäkter av hyror/m2 hyresrättsyta uppgår till 783 000 kr per år.

Avgifter:

I avgiften ingår vatten och värme och kabel-TV. Överlåtelseavgiften uppgår till 1 162,50 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 465 kr och betalas av pantsättaren.prisbasbelopp.

Förråd:

Ett källarförråd samt ett litet förråd fd matkällare hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Hobbyrum, barnvagnsrum, tvättstuga, cykelförråd

Bredband och tv:

Föreningen är ansluten till Comhem som erbjuder bredband, TV och telefoni.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, styrelsen (2019-04-05, Carl Hansson) samt Fastighetskalendern. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval och löp- och promenadvägar, idrottsanläggningar och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora butik. Hjorthagen har en nybyggd sporthall, idrottsplats, förskola och skola, och en vacker jugendkyrka i rött tegel. Området trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) och av buss 55 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder. Bilburna brukar ha lätt att hitta parkering på gatan och det är smidigt att ta sig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här