Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midsommarvägen 25
Olof Thunström 1944
Midsommarkransen
HÖGST UPP I HUSET MED UTSIKT OCH BALKONG I SYDVÄSTLÄGE
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

På våning fyra av fyra i ett av Kransens färgglada punkthus hittar vi dessa 43 ljusa och välplanerade kvadratmeter, som rymmer ett lättmöblerat vardagsrum, separat sovrum, fullutrustat kök med originalskåp samt badrum med fönster. Här finns dessutom en solig balkong i sydvästläge, utmärkta förvaringsmöjligheter och gott om charmiga detaljer från 40-talet. Från de stora fönstren och balkongen har du fri utsikt mot ett lugnt grannskap, grönska och Telefontornet. I dina nya kvarter råder härlig småstadskänsla, med mysiga små butiker, populära restauranger, grönområden och tunnelbanestation på kort promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midsommarvägen 25
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Olof Thunström 1944
Våning:
4 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
3 278 kr inkl. värme, vatten & grundutbud

Allmänt om fastigheten

El:
1 500 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 500 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Posten övrigt avser utgift för gasspis.

Allmänt

Lägenheten har bevarade originalgolv, fönsterbrädor i sten, radiatorer samt garderober. Även skåp och luckor i köket är i original. Väggarna är genomgående vitmålade och fönstren ljudisolerade. Till lägenheten hör två källarförråd, ett större och ett mindre. I den stora och välskötta föreningen finns två välutrustade tvättstugor, gemensam trädgård med grillplatser, lekplats, boulebana och bärbuskar, övernattningsrum, cykelrum, återvinningsrum, hobbyrum och 25 parkeringsplatser (fn kö). Observera att bostaden är registrerad som en etta hos föreningen.

Vardagsrum

Från hallen når man det lättmöblerade vardagsrummet, som rymmer både soffgrupp och matplats. Här finns även utgång till balkong i sydväst, med sol från förmiddag till kväll. De stora fönstren bjuder på ett härligt ljusinsläpp och fri utsikt mot omgivningens grönska och Telefonplan, men knappt någon insyn.

Sovrum

Det som en gång i tiden var ett matrum är idag sovrummet, som även det har ett stort fönster med utsikt. Här finns plats för dubbelsäng samt en inbyggd garderob som är bevarad från byggåret.

Kök

Det charmiga köket har bevarade tidsenliga skåp, luckor och skafferi i original samt schackrutig plastmatta. Väggar, tak och snickerier är nymålade och bänkskivorna har slipats och oljats (2019). Köket är utrustat med kyl och frys från Elektro Helios (2014), diskmaskin från Electrolux (2015), gasspis samt rostfri diskbänk med dubbla hoar. Ovanför arbetsytorna sitter vitt, kvadratiskt kakel.

Badrum

Det ljusa och stambytta badrummet har dusch, WC, tvättställ samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Samsung (2015). På väggarna sitter vitt, kvadratiskt kakel och på golvet ligger vita klinkers. För den som önskar finns plats för badkar framför fönstret, om man väljer bort tvättmaskinen.

Hall

Innanför dörren finns en nisch med plats för hatthylla och skoställ. Lite längre in i hallen finns ett inbyggt städskåp, garderob samt en rymlig walk in closet – alla bevarade från byggåret.

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

(2018) Fastighetsbesiktning. (2015) Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK. (2013) Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning. (2012) Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19. (2011) Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus. (2009) Föreningens övernattningslägenhet invigdes. (2008) Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades. (2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter. (2003) Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp. (1999) Snabbtvättstugan iordningställdes. (1997) Renovering av fönster. (1992 – 1993) Stambyte – badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar. (1986 – 1988) Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Under 2018/2019 kommer ett planerat underhåll att utföras av värmesystemet. Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 8,700 kr, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattningslägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem. I övrigt gäller boendeparkering på gatan (taxa 4, 500 kr/mån).

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Com Hem. Analogt grundutbud från Com Hem ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se stockholmshus6.org, föreningens informativa hemsida.

OMRÅDET

På Midsommarvägen har du en lugn boendemiljö, inramad av träd och buskar, med närhet till centrum med kommunikationer, kultur och folkliv. Från hemmet tar du dig till tunnelbanan i ett nafs och på tio respektive femton minuter når du knytpunkterna Slussen och t-centralen. Men det finns många anledningar att stanna, i denna förstad finns nämligen ett gediget utbud av restauranger, vintage-butiker, barer, kaféer och restauranger. Här samsas danska smörrebröd (Klingborn & co) med japanska klassiker (Svenska Sushiköket) och hederlig husmanskost (Nalle och Kroppkakan) samt både thailändskt och indiskt. Film kan du se på kvartersbiografen Tellus som uppfördes redan 1920 där både gamla och nya filmer visas. Vill du byta småstadskänslan mot en mer urban atmosfär finns Telefonplan på gångavstånd. Där hittar du bland annat Konstfack och välbesökta Restaurang Landet.