Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Arvodesvägen 18
S.Ancker, B.Gate, S.Lindegren, 1945
Hägerstensåsen/Telefonplan
HÖGST UPP - LJUS FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Högst upp i huset i brf Högst på Åsen ligger denna fina funkistvåa. Det är en välplanerad och ljus lägenhet med genomgående planlösning och nyrenoverad balkong i ett högt och fritt läge med häftig utsikt. I köket finns originalinredningen bevarad och uppdaterad. Sovrum och vardagsrum är två rymliga och lättmöblerade rum. I lägenheten finns även ett ljust och fint badrum och mycket goda förvaringsutrymmen. Alltsammans är trivsamt, charmfullt, gediget och lätt att tycka om. Takhöjden i denna lägenhet är dessutom 2,70 m.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Arvodesvägen 18
Område:
Hägerstensåsen/Telefonplan
arkitekt:
S.Ancker, B.Gate, S.Lindegren, 1945
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
53 m²
Avgift:
3 178 kr inkl. Värme, V/A och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
5 000 kr/år
Försäkring:
2 577 kr/år
Total driftskostnad:
7 577 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Detta är en ljus och luftig lägenhet med utsikt i två väderstreck och originalfönster med spanjoletter och marmorfönsterbräden. Väggarna är målade i ljusa och dämpade kulörer och på golven i vardagsrum och sovrum ligger tjusig Årstaparkett. I lägenheten finns goda förvaringsutrymmen i bevarade originalgarderober och skåp. Dessutom har du ett vindsförråd och ett matförråd i källaren. I lägenheten är det även hela 2,7 meter i takhöjd.

Kök

I köket finns den fina originalinredningen bevarad och omhändertagen. Överskåpen går ända upp i tak och här finns bland annat ett stort skafferi. Nuvarande ägare har återställt funkiskänslan efter tidigare mer okänslig renovering. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med klassiskt vitt 15x15-kakel och bänkskivorna är av perstorpstyp. I köket finns spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger ett rutigt linoleumgolv i grått. Köket rymmer ett större köksbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum med plats för flera funktioner. Rummet har ett fint fönsterparti med ett stort fönster och en intilliggande balkongdörr. På golvet ligger elegant Årstaparkett i original från husets byggår. Vid öppningen mellan vardagsrum och hall är väggarna charmigt rundade. Balkongen är alldeles nyrenoverad och ligger i trädtoppshöjd med fritt och härligt läge. Härifrån har du en mäktig utsikt som aldrig upphör att tjusa.

Sovrum

Sovrummet är också det ett rymligt rum med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns bra förvaringsutrymmen i en garderobsvägg av originalskåp. Väggarna i rummet är målade i en dovt grågrön kulör och även här ligger en fin Årstaparkett på golvet.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt och på golvet ligger rutig klinker. I rummet finns ett gjutjärnsbadkar, handfat och wc, och dessutom ett fönster som ger dagsljus och friskluftsinsläpp.

Hall

Hallen är rymlig och leder till alla rum. Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och skor. I en kapprumsdel finns även två inbyggda originalgarderober att hänga undan kläder i. På golvet i hallen ligger likadana rutiga linoleumplattor som i köket.

Brf Högst på åsen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Högst på åsen består av 26 stycken bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten Arvodet 4 år 2001 och är en äkta bostadsrättsförening belägen på Arvodesvägen 18. Huset ritades 1945 av arkitekterna S Ancker, B Gate och S Lindegren.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Conzingus Hem och Fastighet AB.

Urval renoveringar

Installation fjärrvärme, 1999. Stambyte, 2001-2002. Takrenovering, 2004. Fönsterrenovering, 2006. Installation fiber från Ownit, nya säkerhetsdörrar 2014. Renovering ytskikt trapphus, 2015. Nya sopkärl, 2016. OVK, 2017. Renovering ytskikt tvättstuga, nya branddörrar källare, balkong- och fasadrenovering 2018, ny energideklaration 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll så som stamspolning kommande höst.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 5,3 Mkr, vilket ger cirka 5300 kr per kvm boyta. Föreningen tog upp lån för att finansiera balkong- och fasadrenoveringen, innan det hade de en låg skuldsättning på ca 2000 kr per kvm boyta. Föreningen ska se över en eventuell avgiftshöjning för att börja amortera efter senaste renoveringen, ingenting är ännu beslutat.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Styrelsen tillåter ej Airbnb uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirman Maries Puts och städ Fastighet AB för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma höst- och vårstädningar av gården. Medlemmarna hjälps åt med gräsklippning och snöskottning.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gemensam utegård med trädgårdsmöbler och grill. Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Cykelrummet är beläget i port 20 och där förvaras även barnvagnar. I port 20 finns även sopkärlen. Det finns en återvinningsstation i korsningen Bäckvägen/Bokbindarvägen, ca 100 meter från huset. Det finns en liten lokal att hyra som tidigare var torkrum. Den kostar ca 800kr i månaden och det är för närvarande 2 personer i kö.

Parkering

Till fastigheten hör 5 stycken parkeringsplatser som kostar 250 kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och bredband ingår i avgiften (bredbandet avser 135kr av månadsavgiften). Bredbandet levereras via fiber från Ownit. Kabel-tv kan man själv beställa och levereras via Com Hem.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matförråd i källaren.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 160 kr). Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-07-30, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Ett stenkast från bostaden går en skogsväg som leder förbi Örnsberg och ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer vid Vinterviken. Området bjuder även på flera goda lokala begivenheter, till exempel restaurangerna Landet och Svenska Hamburgerköket, Krubb vid Telefonplan. SATS Telefonplan ligger med en kort promenad från bostaden. Du bor precis mitt emellan hela två stycken tunnelbanestationer; Hägerstensåsen och Telefonplan. Det är bara att välja vilken som passar bäst för stunden. Buss 147 från Liljeholmen stannar dessutom ca 100 meter från huset.